Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kcezar TOYOTA DRIVER COROLLA 1.4 SEDAN Te ... Mrągowo | 2004-01-10 13:00:20 Czy coś wiecie na ten temat??? ![]() |
![]() skull TOYKA & HONDA KĘTRZYN | 2004-01-12 14:25:22 jeżeli chodzi o te toyki z fabryki w turcji to słyszałem złe opinie od użytkowników w jednej awaria silnika a wdrugiej sypie sie zawieszenie.moje zdanie jest takie jak toyota to tylko z japoni cały ten szłam z inyych fabryk na świecie to gówno tylko japończycy potrafią produkować dobre toyoty inna mentalnośc ludzi w japoni to są pracocholicy dla nich praca to całe życie i robić lepiej lepiej i jeszcze raz lepiej ![]() ![]() |
![]() skull TOYKA & HONDA KĘTRZYN | 2004-01-13 10:53:01 i tak mnie nie przekonacie jak mam kupić toyke to wole starszy rocznik i z japoni a czy te nowe toyki z fabryk w europie są naprawde dobre to porozmawiamy za no dajmy im 10lat niebęde taki już srogi bo dla mnie dobra toyota to powinna przejechać 15 lat bez większych usterek a silnik to w tym wypadku nierobimy az do ostatnich dni auta.miałem starletke kiedyś z 81roku miała 18 lat jak ją opuściłem wył już most ale silnik odpalałeś w każdych warunkach i chodził jak zegareczek. |
![]() skull TOYKA & HONDA KĘTRZYN | 2004-01-13 11:08:27 sorry może nieświadomie weszłem wam troche na ambicje ale każdy ma jakieś tam zdanie o tych wadach w toykach z turcji wiem też od posiadaczy nowych corolli z tej fabryki i szczeże muwiąc są niezadowoleni.jak to muwią wszystko wyjdzie w praniu. |
![]() skull TOYKA & HONDA KĘTRZYN | 2004-01-13 11:33:57 dobrze gadasz dave77 ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-01-13 15:05:17
Pankuba Obawiam się, że jednak robią tam nieco więcej. Nie opłaca siebudować wielkiej fabryki, tylko do montarzu. Podobnie jak u nas w Wałbrzychu, nie montuje się skrzyń biegów, ale produkuje. |
![]() Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-01-13 15:07:25 coś w tym jest. Corolla mojego teścia (1995 kombi japończyk) po 200 tys wyglądała jak nówka. Zero pisków stuków oryginalny wydech, amortyzatory, katalizator i bez problemu przechodziła badania techniczne!!! A Yaris po 8 tys stuka tapicerka wiec czego można spodziewać się poźniej?? ![]() ![]() ![]() |
![]() Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-01-13 15:08:02 coś w tym jest. Corolla mojego teścia (1995 kombi japończyk) po 200 tys wyglądała jak nówka. Zero pisków stuków oryginalny wydech, amortyzatory, katalizator i bez problemu przechodziła badania techniczne!!! A Yaris po 8 tys stuka tapicerka wiec czego można spodziewać się poźniej?? ![]() ![]() ![]() |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-01-13 15:12:05 Spokojnie, Yaris jest dziedicznie obciążony chorobami wieku dzieciecego i kazda kolejna wersja bedzie pozbawiana kolejnych "wad" lub dokuczliwych usterek. To że czasem trzeszczy czy skrzypi może również wynikać z naszych serwisów które robią wszystko byle zrobić ( oczywiście nie wszystkie) jak również z tego ze nawet japońce nie są w stanie wszystkiego dopilnować, ale jak bedzie tak dalej to zrobia tak jak z fabryką w GB gdzie zwolnili wszystkich bo była masa reklamacji na samochody tam montowane. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-01-13 15:13:36
O przepraszam, nie obrażajmy Turków. Yarisa montują Francuzi, a kto z Was widział solidny francuski samochód ???? |
![]() Aleks Mitsubishi Carisma Warszawa | 2004-01-13 15:15:04 Nie trzeba wszystkich Turków przerabiać na Japończyków, a wystarczy kilka tysięcy z nich dobrze przeszkolić, płacić nieco więcej niż sąsiednia fabryka i dobrze pilnować, a efekty same przyjdą.
Gdy w Warszawie na Żeraniu zagnieździł się Opel, to samochody stamtąd pochodzące miały mniej wad produkcyjnych niż z innych fabryk Opla. Skoro my potrafimy, to Turcy pewnie też. |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-01-13 16:10:10
Ok Jackal wiecej, ale zapewniam Cię, że nie wiele, a juz napewno nie produkują ich tak jak my skrzynie w Wałbrzychu. Wiem co mówię. No a co do opłacalności (pomijając nawet cła i te sprawy), czasem się można bardzo zdziwić co się opłaca ![]() |
![]() skull TOYKA & HONDA KĘTRZYN | 2004-01-13 17:25:01 widzę że zdania na temat fabryki są podzielone bo narazie ciężko jest coś powiedzieć na 100procent musi minąć troche czasu ale jest sprawa tego typu jak już tu wspomniano ze auta nowe zawsze muszą się dotrzeć czyli do producenta dochodzą różne reklamacje na podstawie kturych wprowadzane są poprawki w produkcji.dlatego lepiej poczekać z kupnem nuwki blaszki ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-01-13 17:31:14
Niekoniecznie!!! W przypadku japońskich aut, zwłaszcza Toyoty, nie ma takiej potrzeby. Oni najpierw wprowadzają model u siebie, a za parę miesięcy lub rok, pokazują poprawione auto w Europie i USA. Tak było z nową Corollą (montowaną w Anglii i Turcji). Co do innych modeli (np. niemieckich) czeka się pół roku do roku. Jeśli poczekasz zbyt długo, pojawia się nowszy model po liftingu lub całkowicie nowy model i zostajesz ze starym autem. Mówię tak, bo wywodzę się ze środowiska informatycznego, czyli jeśli nie masz najnowszego modelu, to masz stary model ![]() ![]() ![]() |