131p, 132p ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś widział coś takiego w rozsądnym stanie ? Jak się zdaje, kwalifikują się na żółte tablice ...

No i czy mają napis 131p, czy tylko 131

Rozsądny stan to pojęcie względne.

131p, nie wiem nie spotkałem się.

132p, bywały ale raczej z silnikami 1,6 i 1,8

Suma sumarum na zjadliwego 132 (itala) musisz wydać min 2,5 tyś zł.

Mojego nie oddałbym mniej niż 8 tyś

Nie tak dawno oglądalismy z Piotrkiem Fiata 132p z silnikiem 1600. Był w pięknym stanie, cały w chromach i zagadałem do właściciela czy by się go nie chciał pozbyć. Stwierdził, że nie bo za 1000 zł nie opłaca mu się go sprzedawać i że jest z niego bardzo zadowolony

Poza tym to 2500 zł to trochę przesadzona cena, bo sam widziałem w idealnym stanie 132 z 78 roku z silnikiem 1.8 za 1300 zł Wyglądał jak prosto z salonu-chromy na nadkolach, welur, elektryka, wspomaganie, blacha idealna. Wystarczy dobrze poszukac a na pewno się znajdzie. Ja za swoje 132 zapłaciłem 450 zł z transportem na lawecie (było lekko uderzone z przodu ale nie robiłem go tylko był dawcą narządów).

Cytat:
2004-01-11 20:08:18, -SerU- pisze:
Nie tak dawno oglądalismy z Piotrkiem Fiata 132p z silnikiem 1600. Był w pięknym stanie, cały w chromach i zagadałem do właściciela czy by się go nie chciał pozbyć. Stwierdził, że nie bo za 1000 zł nie opłaca mu się go sprzedawać i że jest z niego bardzo zadowolony

Poza tym to 2500 zł to trochę przesadzona cena, bo sam widziałem w idealnym stanie 132 z 78 roku z silnikiem 1.8 za 1300 zł Wyglądał jak prosto z salonu-chromy na nadkolach, welur, elektryka, wspomaganie, blacha idealna. Wystarczy dobrze poszukac a na pewno się znajdzie. Ja za swoje 132 zapłaciłem 450 zł z transportem na lawecie (było lekko uderzone z przodu ale nie robiłem go tylko był dawcą narządów).

W waszym rejonie o takie auta chyba jest sporo łatwiej, gdyż u nas na kujawach to praktycznie nie sposób znaleźć Fiata 132, a w dobrym stanie to już praktycznie chyba Mission Imposible. Ten za 1300zł to faktycznie super okazja, gdyż auto za taką cenę to po prostu bomba...

Pozdrawiam

Ile kosztuje, to ja wiem, bo sam mam jednego . Ale czy miały znaczek 131p ? Tudzież 132p ? Hmmm i ta blacha - ciekawe czy sprawdzaliście podwozie, albowiem podłużnice lubią się dematerializować Ja też myślałem, że mój ma ekstra blachę -- dopóki nie wlazłem na kanał i nie zobaczyłem, jak można schrzanić podwozie

Znaczka 131p nie widzialem na zadnej mirafuiorcr,m nawet na tych ktore pochodzic mialy z FSO. A ja dzis kupilem 131 Racing i podoba mi sie to autko...

Szczerze zazdroszczę Czy to to auto od rolnika ?

Cytat:
Ale czy miały znaczek 131p ? Tudzież 132p ?

Oba miały znaczek 132p.

Co do tego 132 za 1300 podwozie miał idealne-koleś obspawał je ocynkowaną blachą-wszysko się od spodu świeciło

132 z FSO mial znaczek 132p.
131 z FSO nie mial znaczka 131p, aczkolwiek FSO tak nazywala w swoich dokumentach ten model montowany u siebie.

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2004-01-12 02:20:38, bolger pisze:
Szczerze zazdroszczę Czy to to auto od rolnika ?

To samo. Z papierami tez jest troche namieszane, ale da sie to dokrecic- jest dowod rej, tylko nie mam umow pomiedzy gosciem od ktorego kupilem a poprzednimi wlascicielami tak aby byla ciaglosc. Ale to maly problem, blacha jest wiekszym problemem. ale bedzie dobrze

Swojego czasu jezdzil po Bialymstoku 131 ze znaczkiem
FIAT 131p. Ostatnio go nie widze.

A pamiętasz może, jakiego koloru był ten fiat ? Pytam się, bo niedaleko mnie mieszka potentat mirafiorowy z Białegostoku ... Ciekawe, czy go zna

Ciemny szary - taki prawie grafit i nr rej zaczynaly sie BKO

Do kupienia 131p w Poznaniue
1980 pierwszy właściciel 1.6
Gość krzyczy 1500, podobno własnoręcznie malowany i brzydko wygląda
Jakby ktoś chciał, to
0-504-739-192
0-600-102-870

To jest towar na żółte tablice chyba

A w Bydgoszczy jest '78, też 1600 - z tym że koleś wołał coś 2 czy nawet 3kzł (nie pamietam już, pisałem o tym ale wyszukiwarka coś nawala...)

bolger:
a czy ma znak 131p ?

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
a czy ma znak 131p ?

Wiesz co, nawet nie próbowałem się pytać, bo gość nawet nie wiedział jaki samochód ma przebieg :
Ale mówi, że to 131p z FSO

Czas rozpocząć polowanie na Mirafiori w Warszawie. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ...
niech powie

Ja ma 132 p (1975) i ma znaczek fiat 132p , a na przedniej atrapie pionowy znaczek Polski Fiat - chromowany taki jak w DFie . W zasadzie to nie różni się niczym od 132 GSL (1974) - którego też miałem - orginalny włoch , strasznie zgnity .
Co do mojej 132 - lakier na maskach i dachu orginalny , podłóżnice zdrowe , -żadnych magicznych ingerencji , wymienione drzwi - orginalne z orginalna tapicerką stoją w garażu , silnik 1.8 , cóz dodać - samochpdzik idealnie nadaje sie do odrestałrowania - jest kompletny , orginalny i jest zabytkiem - chciałem go sprzedac ale nie było chętnych

Cytat:
2004-01-12 21:33:52, bolger pisze:
Do kupienia 131p w Poznaniue
1980 pierwszy właściciel 1.6
Gość krzyczy 1500, podobno własnoręcznie malowany i brzydko wygląda
Jakby ktoś chciał, to
0-504-739-192
0-600-102-870

To jest towar na żółte tablice chyba

Czy ja wiem...1980 rok to bedzie ohv raczej, bo supermirafiori w polsce nie skladali. Zadnych extrasow w stylu wspomaganie czy el.szyby/centralny zamek ro raczej tez nie ma, bo i zbyt statu model (te rzeczy weszly w 81roku) 1500zl za mirafiorke do lakierowania i to w sumie nieszczegolnie ciekawa....nawet gdybym mial to raczejbym nei dal. Wolalbym raczej kupic speciala z tym samym silnikiem (jest cos takiego za 2500-3000 z idealnym stanie). model 78-80 byl bardzo 'plastikowy' i zabytek z niego raczej zaden. I nawet literka P tego nie zmieni.

Cytat:
2004-01-13 14:24:55, Blady pisze:
Ja ma 132 p (1975) i ma znaczek fiat 132p , a na przedniej atrapie pionowy znaczek Polski Fiat - chromowany taki jak w DFie . W zasadzie to nie różni się niczym od 132 GSL (1974) - którego też miałem - orginalny włoch , strasznie zgnity .
Co do mojej 132 - lakier na maskach i dachu orginalny , podłóżnice zdrowe , -żadnych magicznych ingerencji , wymienione drzwi - orginalne z orginalna tapicerką stoją w garażu , silnik 1.8 , cóz dodać - samochpdzik idealnie nadaje sie do odrestałrowania - jest kompletny , orginalny i jest zabytkiem - chciałem go sprzedac ale nie było chętnych

A za ile chciałeś sprzedać ? Te auta zwykle mają duże powodzenie, szczególnie jak są w przyzwoitym stanie.

Pozdrawiam