Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-12 19:16:33 Jest jakas mozliwosc regulacji ssania na wtrysku ?
Jak odpal zimne auto na benzynie to obroty mam rzedu 900 RPM wypadaja mu suwy...trzesie silnikiem Mozna cos z tym zrobic ? |
marko77 Pf125/ DU lanos wrocław | 2004-01-12 23:13:21 hmm.... mi co prawda ssanie chyba dobrze dziala (takie mam wrażenie ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-13 00:16:49 Wtryskiwacz rozruchowy musi dzialac bo nie mam zadnego problemu z odpalaniem.
zawor bypass jest w przeplywomierzu ale czy da sie go regulowac ? zeby podniesc sobie obroty ? Przy jakiej temperaturze wylancza sie wtryskiwacz rozruchowy ? |
![]() BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-01-13 10:22:41 idzie wezyk ze srodka glowicy pozniej do kolektora tam wchodzi w taki prostokat na kolektorze i wychodzi druga strone ?
Tylko tego raczej nie mozna regulowac ![]() Ksiazke chetnie bym pozyczyl ale niestety nie ma gdzie. W necie jest za 46 zl ![]() |
![]() kosa131 (S) Miłośnik FSO 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-01-13 14:38:56 barry- to o czym mowisz to podgrzewanie okolic przepustnicy. A ja mowie o zaworze powietrza dodatkowego- jak masz wysjcie z glowicy na weze idace do chlodnicy i do tetrmostatu, to na tym jest takie urzadenie- z jednej strony wchodzi wezyk a z drugiej wychodzi i podpieta jest do tego kostka z dwoma kablami. Wypozycz sobie ksiazke o BMW serii 3, tam jest bardzo ladnei rozpisana diagnostyka wszytkich elementow ukladu, a sam uklad jest taki jak w argencioe (L lub LE) |
![]() ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2004-01-16 03:00:13 wtryskiwacz ssania działa do ok 40 stopni temp płynu chłodzącego lub przez jakieś 5-6 sekund ( tak podaje firma na czujniku sterującum pracą wtryskiwacza startowego - jest on w kolektorze ssącym od spodu pomiędzy kanałem dolotowym 2 i 3 gara) |