Nowi stróże porządku na drogach??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj w Radiu Zet uslyszalem "ciekawa" i bardzo pocieszajaca nowine.Od polowy stycznia Straż Miejska ma prawo kontrolowac predkosc pojazdow na terenie zabudowanym i karac lamiacych ograniczenia predkosci.Kontroli maja dokonywac "radarami samoczynnie rejestrujacymi predkosc" czyli fotoradarami,ktore ma im wypozyczyc policja.Pieniazki z mandatow maja zasilic kasy gmin.
Teraz to sie dopiero cyrk zacznie-straznicy zamiast pilnowac porzadku beda ganiac za kierowcami.
Ale moze dzieki temu mozna bedzie sie spokojnie maslanki napic w parku,bo nasi dzielni stroze porzadku beda mieli "lepsze" (czyt.bardziej dochodowe zajecie).

to ładnie... teraz się zacznie, te palanty nawet ugadać się nie dadzą...

e tam, to sciemka chyba.
czy bedac policjantem pozwolilbys na odebranie ci takiej fuchy????
spokojnie, paly na to nie pozwola. To silne lobby

poza tym kto bedzie blokady na kola zakladal jak nie straz miejska.

Cytat:
Teraz to sie dopiero cyrk zacznie-straznicy zamiast pilnowac porzadku beda ganiac za kierowcami.
Ale moze dzieki temu mozna bedzie sie spokojnie maslanki napic w parku,bo nasi dzielni stroze porzadku beda mieli "lepsze" (czyt.bardziej dochodowe zajecie).

Panowie, ale to pilnowanie porządku jakie było dotychczas, to tylko pozory, przynajmniej w Bydzi. Bo u nas to w sumie chodzili patrole, ale tylko tam gdzie jest spokojnie. A w rejonach, w których są największe burdy i rozboje, to patroli nigdy nie ma, bo sie rzekomo boją. Zamiast interweniować przy jakichś poważnych rozróbach to tylko chodzą na targowisko i kontrolują czy jakieś siedemdziesięciolatki co sprzedają ziemniaki mają pozwolenie na handel. Zamiast tego typu nieszkodliwymi (przynajmniej moim zdaniem) przypadkami, lepie by się zajeli faktycznie jakimiś patologiami.

szkoda że do straży miejskiej jeszcze niedawno przyjmowali kogo popadnie i wielu (acz niewszyscy) z tych "strażników" to całkiem przypadkowe osoby po jakimś tam krótkim kursie...

...na widowiska zapraszam do Rudy Śląskiej na Bykowine regularne bójki kibiców (nieraz ekipy ok 100 po każdej stronie) gdzie ganiają się tacy srtyści z kijami, nożami i koktajlami (nie truskawkowymi) po osiedlu!!policja zawsze przyjeżdza jakieś 30 minut po akcji i jedzie hen na pola alkoholików, którzy żeby niezaśmiecać i nie drażnić ludzi zmykają z osiedli, zwijać, karać i pewno linczować bo to źli a jak jesteś sam to na ogół kowboje...no a teraz ich znacznie więcej niby ma być...??
czas chyba uciekać z tego państwa prawa...

pozdrawiam

Do 1 kwietnia jeszcze daleko.Obawiam sie ze to wcale nie jest pic na wode-radio Zet raczej sie w glupie kawaly nie bawi.
A co policja moze skoro to jest rozporzadzenie ministerstwa???
Maja prawo kontrolowac to beda to robic,niestety....

Cytat:
............................
Maja prawo kontrolowac to beda to robic,niestety....

Jak zdobędą funusze na ten cel

W radiu gadali ze miasto samo wylozy pieniadze na ten cel bo kasa z mandatow zasilac bedzie tylko i wylacznie kase miasta.Wiec fundusze na pewno sie znajda.Na takie cele zawsze szybko sie znajduje ale jak trzeba sie wziasc za naprawe drog albo pilnowanie porzadku zeby spokojni ludzie mogli bez obaw wyjsc wieczorem na ulice to miasto biedne i pieniedzy nie ma a straz miejska ma inne wazniejsze zadania.
A z reszta nie wiem po co oni maja kontrolowac-przeciez po tej zimie( a jeszcze sie przeciez nie skonczyla) to drogi sa w takim stanie ze tylko samobojca albo desperat pojedzie szybciej niz 60!

Witam moim zdaniem w naszym kraju wszystko jest możliwe jeśli politycy podejmują decyzje i w błoto lub na jakieś konto trfiają publiczne pieniądze i oni są niewinni to uwieże we wszystko. Ajeśli chodzi a strażnicy powiedzmy że są opłacane lepiej niż policja a robią za przeproszeniem wielkie G.... ja osobiście bym zlikwidował bynajmniej unas (stoważyszenie rodzin pokrenych )
i kazał sie wziąć do uczciwej roboty a nie jeszcze dostają samochody podwyżkib i w głowach im sie przewraca a jak jest jakaś burda na zadupiu to teraz właśnie są na innej interwęcji Niech gminy mniej ich wyróżniają a kasa będzie pełniejsza Sory ale mnie ponosi jak o psełdo służbach się rozmawia .Czasem znajdzie się ktoś w pożo i tych właśnie nichciałem urazić pozdro

we wczorajszym dzienniku zachodnim jest cale info o tej sprawie
jak znajde chwilke to przepisze
i nie cieszcie sie - taka akcja bedzie w calej polsce

Witam !!!
ja to sie mam zawsze jakas przygoda !!!
Dzis NOWI STRUZE PORZADKU zatrzymali mnie ( jechalem na zakazie ) a tu dup DZIEŃ DOBRY itd
Wymienił co zle zrobilem ( jazda na zakazie pasy nie zapiete x 2 bo pasazer tez nie zapial itp ) i zaproponował 350 pln i 7 punktow ( pomyslalem sobie KU>>><<<Ale okazał sie wporzadku ( bardzo wporzadku czlowiek ) i zrozumial ze nie mam tyle aby zaplacic !!!
Wiec zaproponował 100 pln i bez punktow - kazdy na moim miejscu by sie zgodzil A JA NIE !!!
porozmawialismy chwilke i nawet pouczenia slownego nie musial mi dawac bo widzial ze zrozumialem ze zle zrobilem WIEC MAM NAUCZKE - PATRZEC NA ZNAKI TRZEBA A NIE NA PAMIEC UFFF
pozdrawiam