MotoNews.pl

Śruby antykradzieżowe kół

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie nad kupnem śrub antykradzieżowych do kół,czy wielu z nas stosuje je ,jakie są ceny ,jakich nie kupować.Dawno temu miałem takie w 126p,że szybko wyrzuciłem.Proponowano mi jakiś super patent rewelacę za 80 zł.Dać spokój czy zastanawiać dalej.
Adam

Ja bym sobie dał spokój.

Tomek, a czemu? w/g mnie to jest dobry sposob zeby chociaz troche odstraszyc amatorow cudzej wlasnosci. Zlodziej jak bedziem mial do wyboru to wezmie felgi bez srub. Znam takich ktorzy maja 4 rozne zestawy srub zabezpieczajacych... I slyszalem ze na poczatku zimy dobrze ida opony zimowe nawet na stalowych felgach... Ceny - ok 100 zl za dobry kpl (4 szt) srub. Cena niewielka, a moze przydac sie zarowno teraz, jak i wtedy kiedy kupisz aluski...[*]null

Ponieważ chcę kupić jakieś śuby zabiezpieczające na koła to może
ktos mi doradzi które sa warte swojej ceny i które sie ewentualni
opłaca kupić oraz jakies adresy stron na necie

Bede wdzieczny za pomoc-jakieś linki....

Z tego co zdążyłem sie dowiedzieć do tej pory to do Espero pasuja
śruby od malucha
Pozdrawiam Tommi

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-01-15 02:36:06 ]

ja mam komplecik śrub firmy alessio

kupowałem u gostka co prostuje felgi.......

cena nie pamiętam w tej chwili ale coś koło 70 zł

pozdro

Rozumiem, że śruby to do alufelg?

Ja kupiłem sruby zabezpieczajace w fev vercie za 70 zł jakiejs polskiej firmy Królak mam je do stalowych i do alu pasuja idealnie

Warto.

Na wiosnę kupię szwagrowi... Bo szkoda by było nowych Kleberów...

Cytat:
2006-01-15 10:45:05, Zoltar pisze:
Bo szkoda by było nowych Kleberów...

Co wy w 1983r żyjecie, kiedy parkując auto należało zabrać ze sobą akumulator, reflektory (pf126p) i koła?

Zestaw na slomczynie do odkrecania wszystkich srob zabezpieczajacych kosztuje 20 zl wiec na zlodzieja niema rady

W tychże latach 80 znajomy kupił do malucha surowe bębny i sam nagwintował a śruby sobie wytoczył. Wszystko było oryginalne tylko... jedna śruba w każdym bębnie była lewoskrętna

Ja zakupiłem śruby ATS wraz z felgami. Cena 160 zł./ kpl.
Ponoć każda śruba posiada swój "niepowtarzalny" kształt, toteż by zakupić drugi kpl. klucza do ich odkręcania potrzebny jest specjalny kod. Nie wiem ile w tym prawdy, jednak... tak napisali na opakowaniu

Jako, że autko porusza się zarówno w lecie jak i w zimie na alu felgach, potrzebny był mi jedynie jeden kpl. śrub.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-01-15 10:52:54, Bartek1112 pisze:
Zestaw na slomczynie do odkrecania wszystkich srob zabezpieczajacych kosztuje 20 zl wiec na zlodzieja niema rady

Jeden zestaw do wszystkich zabezpieczeń???

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=81801200

Nie sądzę

Ja stosuje i nie zaluje wprawdzie sa paskudnie drogie - ja zaplacilem 75 zl ale nie kupuj tanichy (jesli mozna to nazwac taniocha) nie wiadomego pochodzenia gdyz sa robione z naprawde kiepskiej stali i po kilku wymianach kol sam mozesz miec problem z ich odkreceniem

Cytat:
2006-01-15 22:43:19, LUK18 pisze:
Ja stosuje i nie zaluje wprawdzie sa paskudnie drogie - ja zaplacilem 75 zl

75zł. to jak za darmo, zazwyczaj cena dobrych śrub zabezpieczających oscyluje około 160 zł.

ja bym radzi stosowac te srubyjeden gostek sie juz otym przekonał(na mojej dzielnicy)gdy przyjechał na jedna noc swoja czarna bmw na aluskach:]nastepnego dnia zobaczył ze aluski poszły se ..... a zostały tylko cegły

Cytat:
2006-01-15 10:47:01, piotr_ek pisze:
Co wy w 1983r żyjecie, kiedy parkując auto należało zabrać ze sobą akumulator, reflektory (pf126p) i koła?

Piotruś, wcale nie w '83 - mi w 2001 ściągnęli w nocy pod domem w Sopocie z 19-sto letniego Puga dwa całe koła. Najprawdopodobniej dlatego, że miałem miesiąc wcześniej założone nówki Dębice jakieś w popularnym rozmiarze 185/65/14....

opłaca się tylko na aluski i to nie wszystkie - złodzieje chodzą z żabą którą ściskająśruby tak że wszyAtko odkręcą. chyba że śruby siedzą głęboko w aluskach, wtedy żabą nie dojdzie i wtedy to zda egzamin.

Cytat:
Ja zakupiłem śruby (...) wraz z felgami. Ponoć każda śruba posiada swój "niepowtarzalny" kształt, toteż by zakupić drugi kpl. klucza do ich odkręcania potrzebny jest specjalny kod. Nie wiem ile w tym prawdy, jednak... tak napisali na opakowaniu

Ja też tak kupiłem...
I kiedyś jadąc na wymianę kół na zimowe zapomniałem zabrać tę "niepowtarzalną" nasadkę.
Przypomniałem sobie o niej jak szef tego serwisu przyszedł i powiedział, że auto gotowe stoi na parkingu...
Jeżdżąc na okresowe przeglądy też już jej nie zabieram - w warsztacie mają taka samą "niepowtarzalną"...
Pzdr.

Cytat:
2006-01-17 15:28:48, roland66 pisze:
Ja też tak kupiłem... I kiedyś jadąc na wymianę kół na zimowe zapomniałem zabrać tę "niepowtarzalną" nasadkę. Przypomniałem sobie o niej jak szef tego serwisu przyszedł i powiedział, że auto gotowe stoi na parkingu... Jeżdżąc na okresowe przeglądy też już jej nie zabieram - w warsztacie mają taka samą "niepowtarzalną"... Pzdr.

Masz stalowe felgi, czy aluminiowe i napisz czy nasadke nakladasz na srube, czy wkladasz w srube.