Czy moze stac bez akumulatora??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PAnowie ile samochod moze stac bez akumulatora (rekord 85r), i czy czas ten ma jakis wpyw na komputer lub cos takiego?
Pozdrawiam

z tego co wiem to masz tam tylko kompa od wytrysku więc może i czas nie ma znaczenia,byleby nie zawilgotniał itp.itd.etc.
Pozdrawiam...

Może, dokładnie tyle samo, co bez kół

Może, dokładnie tyle samo, co bez kół

Moim zdaniem dziwne pytanie. W zadnym samochodzie to nie wpłynie ujemnie na jego podzespoły.

Poczatkujacy jestem dlatego pytam, a skad moje pytanie poniewaz podobno moj polonez 1,5 gle nie moze na dluzszy czas miec odlaczonego akumaltora to ma ponoc nienajlepszy wplyw na jakies tam podzespoly (z jednej strony glupie ale jak pomyslec to moze jest tam jakas pamiec wymagajaca podtrzymania w celu zachowania ustawien) (Zrodlo mechanik amator )
Pozdrawiam

słuchaj JanuszGnitecki łon tu być Fachowiec OKP

pzdr

słuchaj JanuszGnitecki łon tu być Fachowiec OKP

pzdr

Na fachowe pytania fachowe łodpowiedzi Marcel

Ja tym polonezem bym sie na Twoim miejscu nie przejmował
te auta mają całkiem inną i swoją rzeczywistość,przecież swego czasu były nawet malowane bez podkładu....

PS:na każdą elektrykę i elektronikę czas ma negatywny wpływ ,ale to z powodu różnicy temperatur...

jak już tak bardzo sie przejmujesz, i koniecznie chcesz by komputer miał to zasilanie to kup sobie taka bateryjkę na 12V (co to w pilotach od alarmów montują i zasil nią sam komputer.

[quote]
moj polonez 1,5 gle nie moze na dluzszy czas miec odlaczonego akumaltora to ma ponoc nienajlepszy wplyw na jakies tam podzespoly Artec też jestem początkujący ale moim zdaniem nie ma co porównywać FSO do OPLA Pozdrowionka!

Ale spaprałem ostatnią wiadomość Wybaczcie

A niewiele brakowało a FSO byłoby Oplem

odłączenie akumulatora może jedynie byc przyczyną przestawiania się zeggarka albo skasowania pamięci radia(zaprogramowanych stacji). na nic innego nie ma to wpływu.