Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() danielewicz LPG User 3BG Gdynia | 2004-01-15 18:14:13 Ważny atest na butle |
![]() WilK Black Magic Prowansja | 2004-01-15 18:31:09 Homologacja na zbiornik i atest zakładu, który montował LPG. |
![]() ablacha Jeep Grand Cherokee Ś-cie-miasto wysp 44ch | 2004-01-15 18:52:41 Atest na instalacje jako calosc? czy na jakis inny konkretny element?? |
![]() ablacha Jeep Grand Cherokee Ś-cie-miasto wysp 44ch | 2004-01-15 18:56:54 Dodam jeszcze jedna watpliwosc...-slyszalem ,ze trzeba z "CPN-u" od gazownika wziac jakis druczek ...??? |
![]() danielewicz LPG User 3BG Gdynia | 2004-01-15 19:39:17
Tego chcieli jak pierwszy raz pojechałem z gazownia na wbicie w dowód |
![]() ablacha Jeep Grand Cherokee Ś-cie-miasto wysp 44ch | 2004-01-15 21:01:49 W dowodzie mam wpisane jedynie--GAZ .
Rozumiem z tego,ze na przeglad biore jedynie homologacje butli..i nic poza tym. |
![]() danielewicz LPG User 3BG Gdynia | 2004-01-15 21:54:09 Ja ma wbite w dowód-przystosowany do zasilania gazem
Nic nie chcą oprócz atestu |
![]() Grzesiek LPG User Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-01-15 22:12:16 Witam ![]() Ja podczas zakładania gazu dostałem kwit na butlę i kwit na instalkę wraz z montażem.Z tymi papierami pojechałem do wydz komunikacji,tam wbili mi pieczątkę GAZ ( i do tego data 22.8.2002). Nie jeździłem robić żadnych dodatkowych przeglądów.Nie wożę zadnych dodatkowych papierów przy sobie.Na przegląd jeździłem 5 stycznia tego roku,bo mi sie dowód konczył,bez żadnych kwitów i papierów.Poprzedni przeglad w 2003 tez bez żadnych dodatkowych kwtków. Na butli jest tabliczka znaamionowa,gdzie jest data ważności,wiec atest na butlę nie jest na przegląd potrzebny. U mnie wystarczy pieczęc w dowodzie i nic więcej. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-01-15 22:54:00 witam.
jeśli masz wbite gaz to jesteś kryty po kupnie . gorzej ci kturzy kupili bez tego wpisu bo mogą instalką 4 litery podetrzeć jeśli wszyskie elementy instalki nie spełniają wymogów ITS 01. to tak w skrócie. |
![]() -DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-02-14 19:01:06 Witam. Mam pytanie odnosnie przegladu: zalozylem ostatnio instalacje gazowa do samochodu dokladnie 2 lutego tego roku. Przeglad techniczny wypada mi w pazdzierniku wiem ze bede placil wiecej o ok. 50 zl. bo gaz jest. Pytam sie czy w ciagu roku bedzie to tylko jedyny przeglad czy trzeba robic jeszcze jakies inne przeglady??? Nie wiem np. samej inst. gazowej ??? Czy ktos powie mi jak to ma teraz byc. Z gory dziekuje . |
![]() -DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-02-14 19:10:01 Witam. Mam pytanie odnosnie przegladu: zalozylem ostatnio instalacje gazowa do samochodu dokladnie 2 lutego tego roku. Przeglad techniczny wypada mi w pazdzierniku wiem ze bede placil wiecej o ok. 50 zl. bo gaz jest. Pytam sie czy w ciagu roku bedzie to tylko jedyny przeglad czy trzeba robic jeszcze jakies inne przeglady??? Nie wiem np. samej inst. gazowej ??? Czy ktos powie mi jak to ma teraz byc. Z gory dziekuje . |
![]() Darkovski Opel Astra F Gdańsk | 2004-02-14 23:05:32 A czy masz w dowodzie wbite że masz zainstalowany w samochodzie instalacje gazową lub słowo Gaz. |
![]() -DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-02-15 10:58:52 w dowodzie mam juz wbity GAZ i jak teraz z przegladami ? |
![]() Darkovski Opel Astra F Gdańsk | 2004-02-15 13:46:27 Witka.
Przeglądy masz tak samo jak przed instalacją tyle tylko będziesz więcej płacił za przegląd. Swoją drogą to ja nie wiem dlaczego, u mnie to gościu nawet nie chce do butli zaglądnąć jak mu mówie że instalacja ma 1 rok. Tak więc nie potrzebujesz żadnych innych dokumentów tylko dowód rejestracyjny, przegłąd jest robiony razem z przeglądem tradycyjnym który ci wypada w pażdzierniku. I naprawde nie spodziewaj się że ktoś będzie ciś ci tam grzebał przy gazie tylko popsika na połączenia i to wszystko. Pisze jak ze mną było, z tego co wiem to tak jest. Możesz oczywiście robić przeglądy dla samego siebie jakieś regulacje, wymiany filterków itp. |
![]() -DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-02-15 14:54:47 OK dzieki juz teraz bede wiedzial. |
ArekZ35 Zabrze | 2006-04-21 23:39:17 Witam ![]() Czy jest gdzieś to sprecyzowane jakimś aktem praawnym jakie to musza być dokumenty? Kupiłem niedawno autko z gazem jestem zupełne newbie w tej dziedzinie. W dowodzie jest wbite LPG pozatym poprzedni właściciel nie miał żadnych papierów bo z gaze m je odkupił i problemów z przeglądami nie miał podobno A u mnie diagnosta stwierdził że mam mieć jakiś papier na zbiornik i kazał pisać do producenta ![]() |
orfeusz Katowice | 2006-04-22 01:00:59 Dokładnie trzeba mieć wtórnik jeśli nie ma oryginału poza tym przydaje się na przeglądzie homologacja na instalkę. Jeśli poprzedni właściciel nie miał problemu z przeglądami to pewnie pracował na stacji diagnostycznej ![]() |