Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Slawek BMW E36 Szczecin | 2004-01-15 21:04:04 MIelismy w rodzinie kiedys Corse B z tym silnikiem... x10xe
porazka... palila w miescie w granicach 8,5 do 9 l/100km ![]() ![]() a to dlatego ze silnik jest slabiutki i trzeba go bardzo wysoko krecic zeby jechac rozsadnie... Jak cos to lepiej 1,2 motorek - duzo przyjemniejszy - bardziej elastyczny i chyba oszczedniejszy... |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2004-01-15 21:09:06 Witam zależy czego oczekujesz od tego autka...jeśli ma tylko spokojnie przemieszczać się z punktu A do B to ok, na trasie może być gorzej, słaba dynamika, przyśpieszenie, no i jeśli spalanie faktycznie wynosi tyle co mówi Sławek...
Auto nowe, 5 drzwi więc praktyczne...małe opłaty, bezawaryjna teoretycznie eksploatacja przez kilka lat...to zalety... wad , może poza mniejszą przestrzenią i osiągami w porównaniu z Vectrą nie uważam.... |
![]() Elflapo Opel Monza Białystok? | 2004-01-15 21:14:24 Moim zdaniem idealnym rozwiązaniem dla Ciebie będzie kupno Corsy C ale 1.7 td. Mój kolega ma obecnie taką i jest naprawde zadowolony, szczególnie że mało pali. |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2004-01-15 21:42:55 koleś mmoj własnie kupił taką z 2002 roku. o miejskie autko to jest dobre mało mu oali koo 6-7 litrów, elstyznosc i przyspieszenie średnie..ot takie miejskie toczydełko..... |
![]() Kamil-tyche2 Opel astra F Wrocław | 2004-01-15 21:49:36 czesc moim zdaniem napewno malo pali a na dojazd do pracy jest wsam raz !!! < na wakacje w to autko to sie niezapakujesz he ![]() |
![]() mrbizon Corsa C Katowice | 2004-01-15 23:48:22 Jeżdżę właśnie taką corsą i musze wam powiedzieć, że na osiągi nie narzekam. Wprawdzie nei jest to to co ojca Zafira 1,8 ale corsa pali po mieście 6,5-7, w trasie zszedłem do ok 5,5. Ale Corsy C są trochę niedopracowane. Wady najczęściej występujące to:
1. słabe klocki hamulcowe- u mnie wymiana przy 24 tyś- gość z serwisu powiedział że te typy tak mają 2. Mechanizm zmiany biegów- u mnei wymieniony przy około 30 tyś km (ponownie tłumaczenie "te typy..."). Jeśli robisz po gwarancji można dostać refundację z GM z tego co słyszałem do 50-60%. Koszt mechanizmu z robotą ok 300 zł nie ma zamienników tylko orginały GM. 3. Skrzypiące wycieraczki (wg gościa z ASO "niemieckie mózgi źle dobrały twardość gumy")- wymienią gratis podczas gwarancji. Więcej info o tym autku- zajrzyj na stronę www.opelcorsa.prv.pl Jeśli będę ci mógł w czymś pomóc- wal śmiało. Aha- Kamil-Tyche2 na wakacje jechałem tym autkiem w 4 osoby. Może komfort nie największy ale przynajmniej nie było tak jak podróżowali Polacy 30lat temu- maluchami do Bułgarii ![]() ![]() ![]() |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2004-01-16 23:36:22 z vectry do corsy?? ![]() musialem 2 razy przeczytac, zeby uwierzyc... mam nadzieje, ze nie bede zmuszony do tak desperackich krokow ![]() |
mirrek Astra II Comfort 2.0 ... bielsko-Biała | 2004-01-16 23:53:52 wcale zaś tak mało nie pali.Parę złociszów więcej i można kupić astrę 2 z roku poprzedniego w promocji choćby z najsłabszym silnikiem 1,2 - do miasta wystarczy, auto większe i bezpieczniejsze a koszty eksploatacji prawie takie same |
![]() _Robson_ Opel Vectra 2.0 CD Szczecin | 2004-01-17 00:51:26 Palic pali malo napewno bo to nowka sztuka i do tego silnik 1.0. A nie lepiej byloby tobie kupic Vectre B? Skoro masz przeznaczyc ponad 30 tys na auto z salonu to lepiej dobrze poszukac i dopasc wlasnie Vectre B z silniczkiem 1.6 lub 1.8... a takie nie beda wiecej palic niz twoje poprzednie autko a roznica miedzy nimi a Corsa ogromna!! ![]() POZDRAWIAM |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2004-01-17 12:46:52 Wydaje mi się że można mieć Astrę w tej chwili jednak poniżej 40000 w wersji jednak trzydrzwiowej...
To jest wersja trzydrzwiowa w wersji START: Silnik 1,2 16V Ecotec 75 KM 43 450,- PLN do tego dojdzie rabat w wysokości bodajże 4500 co jednak nie zmieni faktu że...jako że na Corsę kolega też otrzyma znaczący rabat...różnica w cenie będzie ok 9000 Ciekawi mnie w jakiej cenie będą Astry II wyprodukowanej w Gliwicach po wejściu na rynek Astry III... |
raf115 Forumowicz Corsa C 1.0(2004) Warszawa/Ząbki | 2004-01-18 12:03:21 Witam!
Panowie! dziękuję za odpowiedzi, podpowiedzi i sugestie. Polityka moja i żony dotycząca samochodu była taka: musi być nowy, mniejszy od vectry ( żona też bedzie jeździła, a za kierownicę vectry nie usiądzie.) musi w miarę mało spalać paliwa, być poręczny i ładny. Co do silnika to na 1.2ccm bym musiał czekać ok.miesiąca(nie mam tyle czasu, auto musi być już.) Mam tylko nadzieję, że spalanie wynagrodzi mi taki słabiutki silniczek. Auto już zarezerwowałem i pod koniec tygodnia mam do odbioru. Jeżeli będe żałował to Was o tym powiadomię. Rafał. |