Alarm...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie... zaczelo się na wakacjach. :[ Wtedy miałem zwarcie na masie od alarmu, która inteligenci z ASO podlaczyli w wiazke kabli w progu i kabelek zasniedzial przez co nie było styku i dupa blada... ani wejsc do auta, ani odpalic, ani opuscic szybe.. NIC.. ale jakos to naprawili z tym ze prawdopodobnie (wg. Elektronika) ulegl przez to uszkodzeniu alarm, gdyz nie wydawal zadnych dzwiekow.... ale powiedzialem pal licho zobaczymy jak dlugo pochodzi... no i pochodzil 6 michow i padl... L dzisiaj jak wyjalem kluczyk ze stacyjki to mi się wlaczyl alarm... no ale nic odblokowalem i wrocilem do domu, wjechalem do garazu i znowu to samo z tym ze teraz już nie moglem go wylaczyc!! (przestal reagowac na pilota) nie wiem co mu się stalo ale alarm wlacza się kiedy chce i jak chce a wylaczyc mogę go tyko restujac ze stacyji (przkrecanie kluczyka 7 razy) lub wylaczajac kleme... jest to alarm firmy Legend 6-cio letni. Jeżeli ktos wie co to może być lub wie gdzie znajduje się ten alarm to bylbym wdzieczny za pomoc bo moglbym go chociaz odlaczyc żeby mnie nie draznil dopóki nie uzbieram kasy na naprawe tego lub na inny :/ aaa czy ktos się orientuje ile kosztuje alarm z zalozeniem i jaka firme byscie polecali (żeby nie było takich numerow jak moim). Przy okazji pozdrawiam klubowicza z Nowej Rudy. Nareszcie ktos kto mieszka blisko mnie

Witam!

Dzięki za pozdrowienia!
Z tego, co ja się zorientowałem, to alarm z montażem kosztuje ok. 260 zł. Zobacz w Wałbrzychu w firmie "Auto-Bajerek", ul. Niepodległości 54 (to tam, gdzie komis samochodowy - taka podpowiedź, bo sam chwilę szukałem numeru 54 ) - tam właśnie podali mi taką cenę - to oczywiście cena orientacyjna: zależy od modelu alarmu, który wybierzesz oraz od tego, czy i jakie sprawne jeszcze części systemu alarmowego masz już zamontowane w swoim aucie (odliczją od kosztów). Sam się przymierzam do zmiany alarmu, ale, jak zwykle, kasy mi brakuje, no i jeszcze do tego nie mam czasu teraz, bo się sesja zaczyna
Aha - jakbyś chciał to podaję nr tel. do tej firmy: 849 51 74 (ale musisz dzwonić przed południem, bo oni chyba tylko do 14:00 pracują).
Co do modelu alarmu - nic Ci nie mogę powiedzieć, bo też się za bardzo nie orientuję.

Wielkie dzieki Zitam , hmm wydaje mi sie ze wszystkie pozostale funkcje alarmu sa sprawne... bylem dzisiaj u mechanika to mi go calkiem wyjal.... i powiedzial ze ten alarm nie nalezal do najlepszych bo mial pelnic jedynie funkcje straszaka... wiec chwilowo zamykam autko na kluczyk , pilocik od alarmu sobie tylko wisi przy kluczykach... koles wzial za odlaczenie alarmu 20 zeta... robile to w Słupcu kolo kościola... nawet dobry elektronik jutro zadzwonie do tej firmy wiec sie zorientuje co i jak. Jeszcze raz Ci dziekuje Zitam

No faktycznie - dobry to on jest (sam widziałem, jak wymieniał połowę elektryki w BMW), ale teżnieźle potrafi wziąć. Ciekawe ile by wziął za montaż alarmu, bo można np. kupić samemu (chociażby na Allegro i dać do montażu).