Szarpie przy przyspieszaniu

  
 Sortuj posty wg daty: 
rosnąco malejąco
 >> wyświetlony od najstarszych postów <<
 Autor 
 2004-01-16 05:27:40

Mam instal od 2 miesiecy Landi II gen. Silnik na gazie zachowuje sie super. Tylko na bezynie wlasnie w zakresie srednich obrotow szarpie i nie ma ochoty na przyspieszanie . Emulator jest zamontowany. Tak zastanawialem sie czy to moze byc przeklamanie z przplywomierza pow. gdyz mikser zmienia jakos geometrie kanalu dolotowego co moze powodowac przeklamania w ilosci pow. czerpanego przez silnik. Co z koleji wplynie na zly dobor lambda przez komp sterujacy praca wtryskow. Czy moglby mnie ktos troche oswiecic. Moze gazownicy dobrali zly mikser i za bardzo dlawi przelot ?? A moze jest to cos innego ?? Dzieki z gory

[ wiadomość edytowana przez: Start dnia 2004-01-16 05:30:46 ]
2004-03-02 17:55
  
 
 2004-01-16 17:22:35

Zajrzyj tu.Oto link: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=33189&c=0&f=38&orderby=desc[addsig]
2008-02-03 02:48
  
 
 2004-01-17 14:09:01

witam.
podaj więcej szczegółów dotyczących tej astry.
2011-04-10 10:05
  
 
 2004-01-17 17:14:42

Rok produkcji 1996 Silnik 1.4 16V moc 90 konikow Przebieg 260 tys km. 1000 km po remoncie rozrzadu. Wymiana paska rolek i napinacza, pompa wodna, swiece, przewody wys. napiecia. olej plyny itp.
2004-03-02 17:55
  
 
 2004-01-24 21:23:15

mixer raczej nie ma na to wpływu. nie miałeś czasem strzału do kolektora?. objawy mogą wskazywać na przepływomierz. może emulator być walnięty . spróbuj go odłączyć iwepiąć wtyczki oryginalne wtryskiwaczy.
2011-04-10 10:05