Klimatyzacja Yaris"99

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy ziomkowie!
Kupiłem Yarisa'99 3D bez klimatyzacji. W serwisie uświadomili mnie, że do "japończyków" klima kosztuje nie mniej niż 3500 zł.
Czy może ktoś wie, gdzie mógłbym zainstalować klimatyzację za mniejsze pieniądze?
Pozdra, nara, cze
Pol

To i tak jest niezla cena.
Taniej moze uda sie w www.autoklima.pl (Debica) ale jesli ASO chce 3500 to duzo taniej bym sie nie spodziewal .. chyba, ze jakas uzywana.

Ostatnia cena ASO-wa (o jakiej slyszalem) to w Wawie 5k PLN.
Jesli masz za mniejsze pieniadze, to dobrze. Ale moim zdaniem z klimatyzejszyn to sie nie spiesz, bo zazwyczaj na sezon letni dilerstwo
funduje kochanym ludziskom jakowes znizki...

Pozdr.

To bardzo dobra cena nie wiem czy gdzieś znajdziesz dużo taniej, pamiętaj, że japońskie samochody mają zupełnie inną instalacje niż samochody europejskie, ja na swoją klime musiałam czekać 1,5 miesiąca aż mi ją przyślą z Japonii (od ręki była tylko do „francuzów” ).

Pozdrawiam
Katka

Cytat:
2004-01-17 23:13:45, Irek-Yaris pisze:
Ostatnia cena ASO-wa (o jakiej slyszalem) to w Wawie 5k PLN.

Aktualnie z tego co wiem w Poznaniu - 4.500zl
Jak kupowalem w czerwcu '03 to w promocji kosztowala 3.800zl wiec te 3.500zl to IMO niezla cena.

Cytat:
2004-01-17 23:13:45, Irek-Yaris pisze:
Ale moim zdaniem z klimatyzejszyn to sie nie spiesz, bo zazwyczaj na sezon letni dilerstwo
funduje kochanym ludziskom jakowes znizki...

Ale czy także na klimę zakładaną dodatkowo?

Ja bym zakładał klimę teraz: poza sezonem może być taniej w kwestii robocizny, warsztaty "klimatyczne" nie mają roboty i mogą się przyłożyć do pracy, a w maju to będą miały zasuw i będą robiły na ilość a nie na jakość.

Cytat:
2004-01-18 20:42:16, Aleks pisze:
Ale czy także na klimę zakładaną dodatkowo?

Jasne - w Yarisie klima jest dokladana przez ASO.