MotoNews.pl

Jakie stacje paliw maja najlepszy gaz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
takowalem czesto w bylej Petrochemi Plock, pozniej zmienili ja na Orlen, nastepnie stwierdzilem, ze BP musi miec lepszego dostawce, wiec juz od ponad roku tam sie zaopatruje, ostanio odwiedzilem Statoil, nie wiem czy jest to przypadek, ale przejechalem znacznie wieciej kilometrow niz zwykle, trudno szacowac po dwoch tankowaniach

jakie sa wasze doswiadzczenia?
czy tankowanie gdzie popadnie albo gdzie jest taniej jest dobre?

pozdrawiam

Tylko Shell.

Już od roku nie tankuję taniego gazu, bo dwa razy (co ok 5kkm) miałem kompletnie zapchany od grafitu elektrozawór na bombie...

Ja osobiscie jezdze na gaziku ze StatOil

pozdr

Jeśli ma być power, to Shell. A na codzień na Orlenowskim. Nie narzekam.

Ostatnio bylem mile zaskoczony jakoscia gazu na BP we Wrocku.Przejechalem na calym zbiorniku 47l ponad 530km,poprzednio na petrochemii max.na zbiorniku to 480km.Juz myslalem ze komputer mnie oszukuje bo podawal srednio8-9l/100 zamiast standardowo10-11l.Cos w tym jest.

Cytat:
2004-01-19 20:58:19, carinus pisze:
Ostatnio bylem mile zaskoczony jakoscia gazu na BP we Wrocku.Przejechalem na calym zbiorniku 47l ponad 530km,poprzednio na petrochemii max.na zbiorniku to 480km.Juz myslalem ze komputer mnie oszukuje bo podawal srednio8-9l/100 zamiast standardowo10-11l.Cos w tym jest.

No wreszcie jakiś pozytyw o WRoCku Czuję się dowartościowany

Nie chcialem sie podlizac,tak jakos samo wyszlo

No myślę

BP we wrocku-przyznaje rowniez!!, pare razy Shell we wrocku i jakoś tak srednie mam wspomnienia, Orlen oki(ale maja za duże odchyly-raz rewelka jak na BP a raz gorzej niz na Petrobudzie) no i na koncu- juz nigdy nie zatankuje na Petrobudzie- zdecydowanie autko nie chcialo jechac!!!! pozdr

Czekajcie czekajcie

Jak ostatnio bylem we wrocku to widzialem mosty pozniej troche mostow pozniej jeszcze wiecej mostow pozniej zoo a pozniej ołówki
nie widzialem stacji lpg BP czy shella

hehe no dobra tak se OTikuje

pozdr

ja bardzo chwale sobie stacje Orlen sa dla mojego essiego super na BP troche gorsze

Tylko Shell

SHELL

Shell.Odkąd przestałem na orjencie tankować skończyły sie dziwne akcje z gazem.Na shellu jeździ sie zdecydowanie lepiej nie mówąc już o ilości przejechanych kilometrów.Inna sprawa że nie na każdym shellu musi być dobry gaz... pozdrawiam...

Cytat:
2004-01-21 17:29:16, thaniel pisze:
Czekajcie czekajcie

Jak ostatnio bylem we wrocku to widzialem mosty pozniej troche mostow pozniej jeszcze wiecej mostow pozniej zoo a pozniej ołówki
nie widzialem stacji lpg BP czy shella

hehe no dobra tak se OTikuje

pozdr

No ba! Ale nie widziałeś najważniejszego - mostów

I kredek

OT

Witam wszystkich.Jestem tu nowy i dopiero przeglądam wątki.Od 2 miesięcy walczyłem strasznie z instalką nie mogąc dojsc do ładu.Wiem ze z silnikami z turbo są pewne problemy ,u mnie szczególnie ze spadkiem ciśnienia lpg na listwie przed wtryskiwaczami podczas pełnego doładowania.No i okazało się ze w wielkiej mierze problem lezał w gazie a szczególnie w jego składzie chemicznym .jak wiemy zima nie sprzyja instalacjom lpg z powodu niskiej temperatury która obniza ciśnienie w butli.Radą na to jest zwiekszenie ilości propanu. Zacząłem tankować tylko na statoil i schell i widze znaczną poprawę .

W Legnicy na osiedlu Piekary "C" w byłym "POM'ie" gość ma ruski gaz LUK-OIL i wszyscy sobie chwalą. Ja większych różnic w jakości tankowanego gazu nie zauważyłem. Tankuję na LUK-OIL i BP i wylewam mniej syfu z parownika.

A ja gdzie bym nie zatankowal czy to na schellu czy BP czy u :pana zenka: to zawsze dobrze mi sie jezdzi. Nie wiem moze mam jak narazie farta .

Ja mam podobne spostrzeżenia, chociaż najczęściej tankuję na stacji Krak-Gaz i jest OK. Poza tym nigdy nie wyjeżdżam gazu do końca.

Ja jeżdze na BP
Próbowałem pare razy Shella ale było dokładnie to samo
Żadnego power'a w nim nie czułem
Unikam natomiast Stodoła-Gaz bo zawsze jak na czymś takim zalałem to były problemy