Gaz, gdzie co i jak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hello

chcialbym sobie lpg zamontowac, ale tak, zeby mnie potem krew nie zalewala. Generalnie juz wiem jaka, problem tylko gdzie. Miejsce: Warszawa +/-100km. Poleccie cos prosze, im blizej tym w sumie lepiej, choc mam nadzieje, ze na regulacje nie bede musial jezdzic...

na razie wytropilem forum na gazecie, ktore jest wlasnoscia jednego gaziarza...rozmawialem takze z nim na gg wydaje sie byc kompetentny, ale moze macie z nim jakies blizsze znajomosci? (np wlasna instalka?)
jego forum jest tutaj

z gory dzieki

aha on poleca instalke 2 generacji Landi, z kompem landi i emulatorem wtrysku; koszt 1700 + przejazd do siedlec

Kurde . . . taniocha. Za taki wypas tylko 1700 zeli! Uważam, że warto. Ja za "gołą" dałem 1200 zeli i jeszcze jak na przegląd gwarancyjny przyjechałem to gazownik pytał się czy udało mi się na czas zarejestować dowód w Wydziale Komuniakcji.
A dlaczego? Bo jakaś ustawa wyszła, że teraz każda instalka w bryce musi byś z kompem
Pozdrawiam
gregory_z

dzieki Gregory

ktos jeszcze mi cos napisze?

Mam kumpla w Radomiu, ktory zaklada lpg. Paru moich znajomych u niego robilo i sa bardzo zadowoleni.
Jakies 2 miesiace temu zakladal u niego inst. lpg kumpel z pracy do Nubiry. Byla to inst. firmy BRC II gen. z kompem, a kosztowala go 1800 zl (butla w kole). Do tej pory nie mial zadnego problemu, zadnych strzalow itp...

ps. kumpel twierdzi, ze silniki Opla bardzo dobrze sie "gazuja", nie ma z nimi zadnego problemu, zakladal juz mnostwo BRC do 1.6, 1.8, 2.0. Namawial mnie na taka wlasnie inst. BRC, ale ja nie gazuje swoich aut.

[ wiadomość edytowana przez: rmickey dnia 2004-01-26 18:29:53 ]

ja nigdy mego kadzia nie pokaram gazem

rmickey, rzuc mi na priv jakies namiary
swoja vectre zagazowales? jesli nie to dlaczego?

Swoją Astrę (1.6 8V ) zagazowałem Lovato w Radomiu za 1400 ze zbiornikiem w kole w sierpniu 2002, zrobiłem 50 tkm i jest ok. Na regulację i przeglądy jeżdże do Radzymina (Panowie robią wrażenie kompetentnych i zeszli z ceny). W wyniku tego zbiegu okoliczności Fabię ( 1.4 MPI) mojej Mamy zagazowałem u nich za 2000 ze zbiornikiem w koło. Precyzja wykonania tej drugiej instalacji, rozmieszczenie elementów (do każdego łatwy dostęp) i sam przełącznik (malutki 1,5x2x 0,3cm na elektrostyki) zrobiły na mnie wrażenie. Moge ich polecić.
Oczywiście aby uchronić sie od niespodzianek ze strony zasilania gazem tankuje sprawdzony gaz najchętniej Shell (potem Statoil i BP), oraz do rozruchu Shell 99+. Oszczędności z tankowania w dziwnych stacjach są złudne, a zachowanie auta diametralnie różne.
Pozdrawiam Tomek

Witam
Mam Omegę B z 8 zaworowym silnikiem 2,0 litra. Żadnych problemów, razem z autami kolegi to razem 4 auta u jednego gazownika i pełne zadowolenie i bez problemów ale...
były to silniki 8 zaworowe. Osobiście przyznał że 16 zaworówka jest trudniejsza do zagazowania...
Ale może są inni lepsi w tym fachu...
Powodzenia bo od strony ekonomii naprawdę warto

Cytat:
2004-01-26 18:35:38, kierowca pisze:
rmickey, rzuc mi na priv jakies namiary
swoja vectre zagazowales? jesli nie to dlaczego?

namiary dam Ci jutro, wizytowke mam w pracy.

ps. w zadnym swoim aucie nie mialem gazu, w Vectrze tymbardziej, i dopuki stac mnie bedzie na benzyne to nie zaloze. Po prostu nie lubie lpg...

Radom (i Okolice) zagłębie Gazowe Polski, Zwoleń...

...

[ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-06-02 14:04:09 ]

Niestety gaz to nic dobrego.
Ja musisz zakładaćm nie oszczędzaj 300 PLN na jkimś zakładzie, zrób to w renomowanym miejscu.
Co do Radomia, to potwierdza. Zakład o którym pewnie piszą Panowie jest na ul.Kolejowej za dworcem PKP.
Specjalizują się w nowoczesnych silnikach.
Jak byłem jakiś czas temu to zakładali instalacje w Toyocie LandCruiser, nowiutkiej, silnik V8 4,5 L. Wtrysk sekwencyjny.
Wymienili nawet bak paliwa na mniejszy, a w miejsce tego od benzyny dali gazowy zbiornik. Koszt zdaje sie ok. 7500.

chcialbym zrobic w dobrym miejscu, tylko jakos o rankingi ciezko...mam tego jednego ludka w siedlcach i juz bym dawno w sumie zalozyc, gdyby nie to, ze nie mialem jednego dnia wolnego by tam pojechac i stad zaczalem sie zastanawiac. Mam wrazenie, ze zna sie dobrze na sprawie.

kierowca jesli masz zamiar pojechac do siedlec to wiele dobrego o nim słyszałem, ale moze jest tam kilku gazowników wiem ze jest w siedlacach dobry, ale nie koniecznie muwimy o tym samym.

ja zakladame w Siedlacach w firmie Auto-Bayer i bylem zadowolony ---- poszukam w domu nr to jutro umieszcze ---> ja POLECAM ta firme 1,5 roku mialem i nic nie sie nie dzialo

Warpi: w Siedlcach, ale tam jest duzo warsztatow
bede to robil za posrednictwem goscia, ktory prowadzi forum na gazecie dot gazu
forum gaziarza
on kieruje potem do jednego z zakladow w siedlcach

Marcel: bede wdzieczny za namiary