Nakrętki zabezpieczające kół

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hey

czy ktos posiada to cudo??
z czym to się je ?
czy się opłaca to zakładac na koła??
ile jest sztuk tego w opakowaniu z ASO??

4 sztuki 1 na koło chodzi o to że masz specjalną nakładkę aby tą nakrętkę odkręcić a bez tego nikt koła nie zdejmie teoretycznie. Spowalnia gdyby ktoś próbował tobie fele zarąbać

Koszt około 100 zł za komplet (4 szt.), jak Ci zależy na felgach to jasne, że się opłaca.

Pozdrawiam
Katka

Posiadałem i naprawde sie opłaca koszt(80-150zł/komplet) nie taki duży w porownaniu z porannym wstaniem i zobaczeniu swojego autka bez kół można nawet założyć na każdą felge dwie różne śruby zabezpieczajace- to już utrudni na maxa

ee to sobie narazie odpuszczam i tak na stalówkach bede pomykał
a jak jeszcze to tylko spowalnia to płacić 140pln za spowalniacza niewarto

thx

Posiadałem i naprawde sie opłaca koszt(60-100(sklepy),120zł(ASO)/komplet) nie taki duży w porownaniu z porannym wstaniem i zobaczeniu swojego autka bez kół można nawet założyć na każdą felge dwie różne śruby zabezpieczajace- to już utrudni na maxa
Hmm w ASO chyba dają 4 śruby w pudełeczku-tak jak chyba wszedzie indziej

Witajcie! jestem nowym członkiem klubu (od dziś) więc wszystkich witam i pozdrawiam.!
Jeżeli mówicie o śrubach to ja kupiłem sobie takie niedawno w sklepie norauto (chyba) koło Auchan pod Piasecznem, komplet 49zł, i nie ze względu na alufelgi (bo takowych moja Toyka nie posiada) lecz zimowe opony. Ja myślę że warto, w każdym razie małe utrudnienie dla złodziejaszków!

Małe sprostowanko odnośnie ASO, 120zł za komplet nakrętek oczywiście wyposażone są one w zamek z kodowanym kluczem

zara zara to tam to nawet kluczyk dają??
no no no to sie zastanowie

Kodowany klucz o którym pisze CarinaGTI, to własnie ta nakładka, co by odkręcić te nakrętki, jak rozumiem. Tam jest ???? kompozycji.

Nie wiem jak stalowych, ale jak się kupuje alufele to trzeba zwrócić uwagę czy stożek śruby zabezpieczajacej będzie pasował do gniazda w feldze.

Jak pare lat temu kupiłem orginalne alu to sie dowiedziałem, że śruby też muszę kupić orginalne bo tylko takie naprawdę pasują i będą dobrze trzymać koło.

naprawde warto opsiadac cos takeigo na koleczkach szczegolnie jesli sa ladne jakies.... ale slyszalem o przypadku, kiedy zldieje poprostu wylamali taka srobe (jedna na kole), nei ma mpojecie jak to zrobili ale zrodlo pewne!
wiec moim zzdaniem 2 ozne modele na jedno kolo i jeses bezpieczny! nie zapomnij tyko o schowania kluczyka gdzies w aucie! heheheh

a z tego co sie orientuje to te zabezpieczenia co kolega nywy kupil to sie nie nadaja do niczego bo klucz jest zunifikowany, tzn jeden klucz jest do wszyskich egzemplazy tego zabezpieczenia!
jak kupowac to tylko AEZ lub OZ (80 - 160 zl) no albo firmowe TOYOTY oczywsicie (o ile masz toyotowske felgi)
pozdrawiam i czekam na wiosne juz... chociaz tak na marginesie tu w holandii to caly czas wiosna jest w ta zime...)

Nie, no bez przesady, uniwersalny klucz to jest do zwykłych nakrętek, a te mają bardzo duzo kombinacji (ile nie powiem bo nie pamiętam), po prostu sa robione przez prywaciarzy i nie płaci się za firmę! ,znam osobę która ma takie właśnie zabezpieczenie i rano przed domem koło samochodu leżały trzy pozostałe sruby a koło było na miejscu ,pewnie że lepiej miec 2 komplety ale takie zabezpieczenie też coś daje

Tez znam taki przypadek o ktorym lenny pisał, jednakl trza sie naprawde napracować by te nakrętki rozwalić bo są one z hartowanej stali wiec zazwyaczaj jak widza to sobie daja spokój, no chyba że są to np. felgi od AMG to wtedy sie kuszą na nie

Używałem i używam. Bardzo fajna sprawa nawet z jedną śrubą na każdym kole. Tylko kup porządne (cena ci podpowie
Już się raz przydały. Nawet na stalówki - policz koszt opon, felg i Twój czas (unieruchomione autko).
Wszytko można obejść ale kółek nie kradną profesjonaliści.