MotoNews.pl

Celica-pytania-wątpliwości

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupiłem niedawno celinke.wrażenia estetyczne jak najbardziej pozytywne.watpliwosci rozpoczynają sie dopiero przy właściwościach jezdnych a mianowicie.
mam obniżoną i poszerzona na al 16' z tyłu szersze -bardzo jest niestabilny -czy to "urok" tego auta czy moze z moim jest cos nie tak?
nie wkreca sie na obroty tak jak powinien-czyli gwałtowny ruch pedału gazu powoduje dławienie sie-czym to moze byc spowodowane0cchiałbym dodac ,iz cisinienie na cylindrach ma 11,10,10,11 .
czy jest zasadne zakładanie magnetyzera i filtra stożkowego?
auto ma letnie opony. w jaki sposób nie oszpecic auta a zarazem sprawic aby jeździło sie bezpiecznie-jakie opony-jakie felgi?
ile spala wasza celinka-dodam iz posiadam motor 1,8

1.Magnetyzerki jak najbardziej pomagają w czystosci spalin-sprawdzilem osobiscie przed i po zamontowaniu-wiec inwestycja nie jest wyrzuceniem pieniedzy w błoto
2.Stożek można, ale na dobry pocatek założ sobie wkładke sportową i w zupełności wystarczy, przy montowaniu stożka musi być to zrobione bardzo dobrze by był efekt
3.Co do dławienia to hmmm sprawdz na wstepie moze z rzeczy banalnych typu filterek powietrza i paliwa
4.Spalanie w 1.8 wg fabryki jest na poziomie 5.8/7.4/9.1 ale śrdnio pali ok.9
5.Co do niestabilności to nei wydaje mi sie by to był urok tego autka, skoro amsz obniżona i felgi 16" to powinna sie trzymać nawierzchni, może już zbliżyła sie wymiana np. amorków

Amorki jak amorki, stopniowo się do nich przyzwyczajasz i nie czujesz, że pływa.
Sam kiedyś jeździłem Celiką i trzymała się jak przyklejona.
Ja osobiście pojechał bym na ustawienie całej geometrii samochodu i żebu go przemierzyli. Może była walnięta i jakiś blacharz coś spaprał.

Dodatkowo możesz zapytać się na forum Celiki Celinki strona

A ja mam pytanko czy najnowsze celiny , VII generacja (od 2000 roku) wystepują jako 2-drzwiowe i 3-drzwiowe.. kto wie niech sie pochwali.

Cytat:
2004-04-17 02:07:13, Many pisze:
A ja mam pytanko czy najnowsze celiny , VII generacja (od 2000 roku) wystepują jako 2-drzwiowe i 3-drzwiowe.. kto wie niech sie pochwali.

Jest jedna wersja.
Natomiast wydaje mi sie ze liftbacka traktujemy jako 3 drzwiowy... wiec tak samo Celica ta bedzie 3 drzwiowa

popieram Darusa jest jedna odmiana ale powinna byc ona traktowana jako trzy-drzwiowa