MotoNews.pl

OT: droga Olkusz-Kraków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Piotrek droga Kraków - Olkusz została okrzyknieta najgorszą drogą w Polsce a słuchacze radia Zet nazwali ją w plebiscycie "Traktem Marka Pola" - wywielsili nawet tablice o w/w nazwie, ale wisiała tylko 3 godziny
W wywiadzie Marek Pol powiedział ,ze bardzo go to ubodło
Plują mu w twarz o on mówi ,ze deszcz pada

Tragedia..... i jeszcze tego klapsa nie odwołali....

Zoltar umieść ten watek w Off Topic, bo mi się źle klikneło.

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-01-22 22:28:01 ]

no dokładnie-dla sprostowania....to było w RMF FM i słuchacze wybierali najgorsza droge w Polsce

jak pisze Jaco wygrała droga Kraków-Olkusz ale na postawienie tablicy mimo ze zaproszony Pol sie nie stawił, najlepsze jest to ze w przeddzien kiedy to mieli zamontowac tablice "Trakt Marka Pola" zjawili sie tam drogowcy i zaczeli łatać dzieury, mało tego-ta droga lezy w obwodzie wyborczym samego....Marka Pola

Ja tam wiem jedno Pol czy nie Pol i tak drogi beda hujowe tyle chcialem zakomunikowac

Dziekuje smigam spac

Więc tak.
1.Wybrali ją słuchacze RMF.
2.M.Pol nie pochodzi z tego okręgu wyborczego
3.Droga ma dwa końce, a tablice postawili z tego niewłaściwego końca, bo od strony Olkusza jest jeszcze "lepiej" (np. wiadukt który wg wszelkich przepisów powinien zostać zamknięty, ale ponoć w br. ma być remontowany) ale jakoś RMF nie postawiło tam tablicy
4.Tablica faktycznie zniknęła. O 22.30 jej przynajmniej nie widziałem.
5.Pokonuje tą trasę w jedną i drugą stronę codziennie (z wyjątkiem weekendów) od ponad 3 lat.

Cytat:
2004-01-23 07:40:28, piotr-ek pisze:
5.Pokonuje tą trasę w jedną i drugą stronę codziennie (z wyjątkiem weekendów) od ponad 3 lat.

No sie wyjasnilo kto ją tak popsuł

Cytat:
2004-01-23 07:59:11, Dicer pisze:
No sie wyjasnilo kto ją tak popsuł

No... 5 busów Olkusz-Kraków i następne 5 Kraków-Olkusz na godzinę... ale piotr'ek tylko raz jedzie wte i raz wewte. Reszta to dziesiątki tysięcy tirów. Przy średnim śniegu któryś z nich zawsze ma problem z podjazem.

Może nikt nie zauważył, a może zapomnieliście, ale słynny trakt M.Pola w niedzielę 14 marca został zamknięty z powodu zawalenia się drobnej części z wiaduktu w Olkuszu (przy wyjeździe na Kraków). Na szczęście kilka ton betonu spadło na nieczynną bocznicę. Oto fotki:

Odpadający gzyms wiaduktu

Widok od strony drogi

Widok od dołu wiaduktu

Widok od góry

Samochody ciężarowe jadące do Krakowa musiały jechać opłotkami. Reszta jechała przez miasto... a właściwie to stała. Przejazd zajmujący maksymalnie 10 min. zajmował 45 minut.

We wtorek po południu wiadukt został zwężony, zabezpieczony, a ruch przywrócony, ale trzeba uważać na lusterka. Teraz wygląda to tak:

No i już w 50% jest dobrze:

Wczoraj o 21:10 było pierdut (eksplozja) i:

poooooleciał na tory!

A to Polska właśnie

Cytat:
2005-05-15 08:20:02, piotr_ek pisze:
Wczoraj o 21:10 było pierdut (eksplozja) i: poooooleciał na tory!

Taaa....Tera za kolejne 2 lata (może!) będzie normalniej , bo te "50% DOBRZE" o których wcześniej pisałeś to cholernie mało Rozpiździel w tym Pierdułkowie z powodu tegoż remonta straszny (szczególnie w godzinach normalnego ruchu)....byłem tam 2 dni temu i......stałem...stałem....stałem......podziwiając infrastrukturę drogową ......korek miał ze 2 km !!

Cytat:
2005-05-15 11:19:17, bogdan1 pisze:
Taaa....Tera za kolejne 2 lata (może!) będzie normalniej , bo byłem tam 2 dni temu i......stałem...stałem....stałem......podziwiając infrastrukturę drogową ......korek miał ze 2 km !!

I prawidłowo!!! Będziesz wiedział, że w łOlkuszu byłeś. A jak chcesz szybciej przejechać, to wystarczy ominąć wiadukt.

No i dzisiaj nastąpił finał robót i można śmigaaaać...