| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-01-23 00:01:09 Pozamiatane... Niech kołuje kase |
torito Espero 1.5 GLX 16V Warszawa | 2004-01-23 00:09:29 niech wszystko co ma przepisze na kogoś i zamelduje sie w jakiejś dziurze komornicy teraz mają problemy bo ludzie których ścigają nie mają nic. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-01-23 10:08:51 Nie chcę tu prawić wykładów moralizujących, ale jeżdząc bez waznego OC należy liczyć się z ryzykiem.
Inna sprawa, że ktoś nie zapłacił, bo np. przegapił o jeden czy dwa dni termin zapłaty składki, ale jeśli ktoś śmiga po drogach na zasadzie "a może mi się uda", to ... kicha ! Podejmując takie ryzyko nalezy liczyć się z konsekwencjami. Pozdrawiam i życzę pomyślnego rozpatrzenia sprawy. |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-01-23 22:41:54
to sie zgadza ale jesli dotychczas mial OC tylko nie oplacil raty a nie minelo pol roku od ostatniego terminu platnosci to oplaca skladke odsetki mandat policji i czesc |
Tomek2 corsa b żernica | 2004-01-24 11:11:10 AN JAY dołóż do tego że ojciec jest nie pracuje ani nie pobiera zasiłku, on studiuje, i w jaki sposób oni teraz mogą to ściągnąć?
wyglądało to tak że kupił samochód i przerejestrował a nie zapłacił ubezpieczenie więc chyba jest to traktowane jako brak OC????? dzięki za wszystkie wy[powiedzi i prosze o więcej |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-01-24 11:28:19 popij woda
a samochod mu komornik zabierze i zlicytuje nikogo nie interesuje teraz ze jestes na zasilku czy bezrobotny czy student stac cie bylo na samochod powinno cie stac na ubezpieczenie taka jest dewiza funduszu gwarancyjnego |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-01-24 11:37:12 W osatecznosci wejdą do chałupy i zaczną wynosic graty z mieszkania - samochód to nie zabawka - są pewne ustalenia prawne i trzeba się tego trzymać jeśli nie chce się beknąć - zwłaszcza ,że każde dziecko wie: nie masz OC to dupa, zabulisz ponad 3 tysiące.
Wójka mojej żony złapali bez OC. Zagadał z agentem ubezpieczeniowym i ten wystawił mu OC z datą w której go załapali i z poranną godziną (że niby rano zona ubezpieczyła samochód). Nic to nie dało. Wójek zarabia 600 zł., żona nie pracuje, na utrzymaniu dzieciak. US był bezwzględny... Jedyne co wywalczył to to ,że rozłozyli mu to na 24 raty. |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2004-01-24 21:47:12
Niestety nie ma to znaczenia. Z pewnością mają jakiś majątek i pewnie zostanie on zlicytowany. Zastanawia mnie tylko dlaczego ludzie nie chcą wykupować OC skoro to leży w ich najlepiej pojętym interesie. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-01-24 22:00:09 Za głupote się płaci... Smutne, ale prawdziwe... Topic leci na OT |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-01-24 22:02:33 Wiesz AnJay pare lat temu kupiłem mój wymarzony pierwszy samochodzik - Poloneza. Miałem cos ok. 20 lat - Polonez wart był 4 tysiace złotych i miał 10 lat (fakt ,ze tak było tylko w papierach, bo tak naprawde to był to Caro PLUS składak z 1998 roku).
Wtedy jeszcze nie wiedziałem jak się obracać w świecie wszystkich którzy chcą zarobic na "bogatych" kierowcach, więc poszedłem do PZU jak Pan Bóg przykazał. Za samo OC przypier.....li mi 2150 zł. (pamietam to do dziś, choc wtedy to była dla mnie rybka bo byłem kawalerem Ja myslę ,że jest to złodziejstwo, co więcej jest to jawna dyskrymiancja młodzieży Jakbym wiedział ,ze ujdzie mi to płazem to podłozył bym w nocy bombę w ich wieżowcu. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-01-24 23:34:57
True, true. Choć ja z przypadkami takowej dyskryminacji spotykam się nader często |
Tomek2 corsa b żernica | 2004-01-25 13:08:00 Mam dokładniejsze dane, bo sprawa wyglada tak:
Kumpel kupił bryke za 7 kawałków nie zapłacił oc i go złapali... Dostał do zapłaty jak sie spodziewał 3400 i jest gotów zapłacić , tylko że w ratach bo całej kasy od razu nie bedzie miał (faktycznie auto kupił z siostra na pól , ztym ze w papierach kupna jest tylko on), a za powód chcec podac ze jest na utrzymaniu rodziców ,nie pracuje ,studiuje, niski dochód na gospodarstowo domowe. Problem w tym że jest tez wspołwłaścicielem innego auta -jego rodziców- i jest to w papierach kupna i dowodzie rejestracyjnym. Spólka z rodzicami była tylko fikcją tak aby "biegł" mu już okres ubezpieczenia. Pytanie brzmi czy jak nie zapłaci to US może wejść na fure jego starszych( lepiej by było gdyby nie musiał angażować w to rodziców) i czy w/w powody są dostateczne aby rozłożycz karę na raty? |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-01-25 14:25:58 Poczekajcie....
Z tego co zrozumiałem, to samochód bez OC jest drugim samochodem kumpla. W związku z tym musi On zrzec się współposiadania samochodu ojca i ... nie ma żadnego majątku. Jeżeli źle kombinuję, to wyprowadźcie mnie z błędu. Kumpel pewnie jest istotą pełnoletnią, więc rodzice nie ponoszą za Niego odpowiedzialności i nic im komornik z domu nie wyniesie. A bandycko drogie stawki ubezpieczeń niestety trzeba opłacać. Człowieka czasami wk...wia bezsilność wobec głupich przepisów! Ja kiedyś padłem ofiarą innego przepisu, mówiącego, że przy zmianie ubezpieczyciela OC trzeba wypowiedzieć na pismie. Zadowolony ze znalezienia o połowę tańszego OC nie zrobiłem tego i niestety musiałem wybulić prawie drugie tyle w PZU... Pozdr!
|