Ciekawe ogłoszenie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli ktoś lubi klasyki to proponuję spojrzeć tu cena chyba nie jest wygórowana: http://www.rajdy.hoga.pl/gielda/gielda.asp?strona=2&D=1&Sl=

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-01-24 15:52:11 ]
chodzi mi o ostatnie ogłoszenie na stronce

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-01-24 15:53:31 ]

Ciekawe czy jest to jakaś indywidualna przeróbka czy jakaś fabryczna. Podejrzewam, że jeżeli nie indywidualna, to może być to samochód 2103 MTX Rallye, który był robiony przez firmę "Metalex Praga". Bo on właśnie miał homologację 21011. Te 2103 MTX Rallye startował właśnie w czeskich Rajdach, może do Polski trafiły jakieś egzemplarze?
W każdym razie chciałem powiedzieć że 2103 MTX Rallye oczywiście została uwzględniona w mojej prezentacji modeli.

Mam dzisiaj dostać fotki tej Łady...jak będę juz je miał to mogę komus podesłać to je tutaj wklei.

To spoko Mirek-Rally jakby co podeślij mi je na maila dzieki. Tylko że ja ich nie wstawię ale może ktoś inny

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-01-24 18:16:54 ]

Może ja też- ale napisałem do gościa,że jestem zainteresowany tą całą "resztą" z 2103 - tapicerka listwy etc. Jesłi ktoś kupuje na rajdówkę może będzie mozliwy zakup tych dodatków
Paweł

wyslij mi zdjęcia na maila to je wstawie do wątku - mnie tez zaciekawiła ta oferta

p.s. salzi@interia.pl[addsig]

oto fotki tego wozu przesłane przez mirka:

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-01-24 23:15:25 ]

Tylko już się wyjasnilo ,że to nie jest 2103 a 2106
Ale w sumie jest w niez łym stanie - podłoga jeszcze do zrobienia i widac tylko niewiele rdzy z przodu na podłodze- ale to normalka - u mnie jest tosamo
Pozdr
paweł

Jak za 900 zł, to chyba warto...mogę dodać, że most jest z 1300, silniczek jest 1500 w dobrym stanie. Zawias itp. jest seryjny. Ma jeszcze rurki potrzebne do wykonania klatki, no i dodaje do tego wszystkie seryjne części...pewnie jeszcze minimalnie z ceny zejdzie ...deska w tym modelu jest naprawdę piękna

Jest tak piękna ,że zamieniłem samarę Mirek na takie włąsnie cacko
Z tym,że w trójce jest jeszcze bardziej prosta i archaiczna
Napisałęm do gościa ,że jesli ktoś nie będzie brał "dodatków" - to żeby zosatwił dla mnie- ale myslę,ze nikt tego nie odpusci
paweł

Kupię bądź zlecę sprowadzenie (z Węgier lub z Rosji) Ladę VFTS w topowej specyfikacji do startów w RSMP w klasie historycznej.

cena: do uzgodnienia
telefon:
imię i nazwisko: magik
adres:
województwo:
e-mail: magik747@wp.pl

Czy to ktoś od nas czy kolejny Ladomaniak???

Magik to od nas, niedawno pozbyl sie swojej 07. Pytanie, czy to ten "nasz" magik.....
pewnie tak.
a autko piekne. chetnie przyjme. kto MI je kupi????
ja chwilowo splukany jestem.....

HA ! Dobrze pamiętam !
Przypomniała mi się dyskusja o tabliczce znamionowej
Jak widać na załączonym obrazku jest jednak na środku przedniego wzmocnienia !
Pozdro.

Ale to Perzan potwierdza regułę że Ruscy mocowali je albo nie , w zależności od ich widzimisię lub przypływu humoru bo na ostatnim spocie oglądaliśmy kilka 2107, jedną 2103, jedną 2105 a ja jeszcze obejrzałem swoją 2101 i w żadnym przypadu nie było tabliczki na przednim pasie. No chyba żeby była to specyficzne dla 2106.
Andrzej

Strasznie mi sie podoba deska w tym aucie.
A co do wszelkich numerow i tablic na Ladach to nie ma reguly - juz sie przekonalem jak to jest na przyklad z oznaczeniem modeli. Niby auta identyczne a jakies literki dodawali np. S do tabliczki z oznaczeniem pojemnosci, tak samo z tabliczkami znamionowymi... ot radziecki porzadek