Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarekr 2105 lada nova hajnowka | 2004-01-24 17:36:31 caly czas czujnik temp wskazuje czerwone pole co to moze byc?
|
![]() nerwus Łada Samara sprzedan ... Polska | 2004-01-24 23:49:43 A jezeli odrazu po przekreceniu kluczyka to napewno poszedl czujnik temperatury w chlodnicy. |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-01-24 23:56:40 U mnie śrubka wskaźnika jest poluzowana i dosc czesto jak jadę,np po kostce,to nagle wskakuje na czerwone,wtedy siegam ręką pod zegary,dokręcam srubke i jezdze dalej,az znów skoczy na czerwone ![]() pzdr |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-01-25 00:12:30 To ja zrobie taki mały OT:
Jakiś czas temu wysiadł mi voltomierz. Przez jakis czas przed jego smiercia wskazowka wskakiwala sobie w rozne pola ładowania, jak tylko walnalem w szybke to wskakiwał na swoje miejsce. I czy to może być śmierć wskaźnika, a może coś sie poluzowało (kostka, jakaś śrubka)??? PS. Jakby ktoś mi tu hcciał odpisać, ze coś mam z ładowaniem nie tak - to od razu grzecznie uprzedzam, ze mam ładowanie koło 14V. Chodzi mi o sam wskażnik. |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-01-25 00:46:11 Franc ale u mnie w ogole nie działa!!!! |
![]() Fruwak SYMPATYCZNY GOŚĆ Zagórz | 2005-05-03 20:57:10 Witam!
Mój problem dotyczy wskaznika temperatury. Po uruchomieniu silnika wskaznik temperatury znajduje sie caly czas poza skala (ponizej bialego pola). W ogole nie zmienia swojego polozenia, mimo iz temp. silnika rosnie (np. gdy stalem w korku temp. silnika na tyle wzrosla, ze wlaczyl sie wentylator na chlodnicy). Mniej wiecej w tym samym czasie przestala mi dzialac pompa od spryskiwaczy szyb, ale nie wydaje mi sie zeby to mialo cokolwiek wspolnego jedno z drugim. W korpusie silnika sa jakies dwa czujniki, o ktorych w jednym z watkow mowi Fleszer (Czujnik Oleju / a temperatury). Czy to sa czujniki odpowiedzialne za dzialanie wskaznika temperatury silnika? Od czego zaczac , co sprawdzic w pierwszej kolejnosci, zeby doprowadzic wskaznik do sprawnosci? Dziekuje za pomoc ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-05-03 21:10:27 Czujnik temperatury masz wkrecony w chłodnicę i zapewno to padło.
A jeżeli chodzi o pompke spryskiwaczy to wyjmij i rozkręć, bo albo wystarczy przesmarować wirniczek, albo silnik padł. Możesz zawsze przełożyć pompkę odpowiadzialną za spryskiwanie reflektorów. [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2005-05-03 21:11:10 ] [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2005-05-03 21:11:59 ] |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-05-03 21:33:20
Co do pompki - to musze cię zmartwić, ale te nowe wytrzymują własnie ze 2 miesiąge góra a potem rdzewieją ![]() A co do czujnika, a właściwie wskaźnika to najpierw obadałbym kostki pod deską rozdzielczą. Mi nie chodzi od roku voltomierz, ale jakoś nmie to nie martwi, bo wole jak nie działa - przynajmniej się nie wkurzam, bo by mi wskazówka latała ![]() Zdejmij deskę i spróbuj poprawić kostkę - na twoje nieszczęście to jest najodleglejszy wskaźnik od miejsca gdzie sciągasz deskę ![]() |