MotoNews.pl

Felgi BMW E21 5" w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie do fachowców

Dziś udało mi się kupić 4 sztuki felg z BMW E21 w bardzo dobrym stanie. Felgi kupiłem za 80PLN
Mam pytanie jakie gumy założyć aby się mieściło, i jakiej długości śruby stosować, czy może wystarczą te z malucha

za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje

pozdrawiam wszystkich

Laciter

---------------------------------------------------
www.tuning-126p.kgb.pl

śruby musisz zastosować dłuższe
a co do opon to na te felgi mogą byc najmniejsze czyli 135/70/13 lub 145/70/13

Z tego co słyszałem to trzeba nieco przerobić przednie felgi bo nie wchodzi na bęben. Inni sądzą że wystarczy założyć dystanse z PF125p i problem znika.

jakie jest wsze zdanie

pozdrowienia

Laciter

Ja to niedawno przerabialem, roztoczylem felgi u tokarza i jest GIT, a śróby mam zwykle PS.Poszukaj w archiwum bo temat stary jak świat!!!

wystarczą dystanse z Fiata 125p. Felgi roztaczać nie trzeba. Na takie felgi polecam opony 135/70R13

TAkie felgi to samobójstwo Ja bym tego nie wsadzał

Cytat:
2004-01-26 19:38:05, Kuner pisze:
TAkie felgi to samobójstwo Ja bym tego nie wsadzał

a Ty gówniarzu sie nie odzywaj jak sie nie znasz Fele od BMW są bardzo ciekawe do maluszka, super na nich autko wygląda... żałuje ze nie udało mi się teraz kupić od Madcara... ale moze kiedyś je bede miał

Michał ale chyba nie raz Ci tłumaczyłem jakie to sa felgi.. lepiej jeździć bezpieznie a na innej feldze

wiem wiem, a ja Ci nie raz tłumaczyłem ze mi sie baaaaaardzo podobają te fele... najwyżej bede na nich jeździł w niedziele i od święta, ale bede

Ktoś mi przed momentem przesłał emaila z informacją że do tych felg powinno się stosować śruby z PF 125p. Czy to prawda. Jakiej długości powinienem zastosować???

pozdrawiam

Laciter

ja juz nie raz mowilem ze nie znam zadnego przypadku by cos sie urwalo czy cos sie stalo niebezpiecznego...
sam jezdze na takich...no teraz bede zmienial...ale to z innego powodu...
nawet w kjs sie na nich jezdzi...CC tez na nich jezdza...

ja na takich jeżdrze i nic sie nie dzieje. na seryjnych srubach, troszke mało się wkręcają ale na 4-5 zwojów tak że prawie dobrze. moje się miesciły bez roztaczania. może już były roztoczone ale zdjąłem je z bmw tak że nie wiem.

nie sadze zeby ktos przykrecil felgi 4x100 z bawary do malucha za pomoca srub z f-125 a to dlatego ze sruby w maluszku maja nieco inna gestosc zwoju niz reszta fiatow.... roznica jest chyba 0.25 ale wystarczy zeby nie dalo sie przykrecic kola, to znaczy da sie ale tak jak w ruskim kawale o zaporozcu i zakrecie 120 km-h... tylko raz
co do felg 4x100 w fiatach to tez chcac niechcac jezdzilem na takich ats classic{ ciezko o classici 4x98} ponad rok.... wszystko bylo ok ale przed zalozeniem felg trzeba dopasowac otwor centrujacy do piasty fiata... jezeli fele z bawary nie sa centrowane na otworze piasty i dodatkowo dochodzi do tego naprezenie spowodowane roznica przekatnej to moze to byc niebespieczne...moze nie musi jak zreszta wielu potwierdza....jest wieksze ryzyko samoczynnego luzowania sie srub i trzeba czesciej sprawdzac dokrecenie kol szczegolnie jesli autko jezdzi czesto bokiem i sa duze naprezenia w zawieszeniu a co za tymidzie takze w polaczeniu piasta kolo.

bart dobrze piszesz wszsytko tak jak piszesz. co do odkrecania to ja sprawdzam co odcinek specjalny a tak na co dzoeń to staram sie jak tylko nie jest -15 na dworze albo mam chwilke na stacji na sprawdzenie cisnienia.

pozdro

Śmigacie i nic się nie stało.. tez mi gadanie.. ja wole nie ryzykować i nikomu tych felg nie polece ze względu na roztaw śrub.. chcesz miec ładna felge to zainwestuj w alumy i b ędziesz bezpieczny

najlepsze gumyna te fele to 175/50/13 najlepiej się prezentuja!!!

Cytat:
2004-01-29 11:24:47, Arti_2fast4u pisze:
najlepsze gumyna te fele to 175/50/13 najlepiej się prezentuja!!!

no co ty stary wiesz jak to wtedy wygląda , dramat to trza już miec ostro nasrane żeby takie wielkie koła pakowac !!!

tak jak lukasz mowi , opony 175 o profilu 50 na felgach 5.5 cala to niezaladny widok... w sumie co kto lubi no ale do tego typu opon to minimum 6.5 cala a najlepiej 7albo 8 cali , te opony sa stworzone wprost zeby je rozciagac na feldze a nie tlamsic na 5.5cala.