Samochód u pana Sławka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj wstawiłem samochód do warszatu pana Sławka Ołdakowskiego, odbieram jutro

Wymienione zostaną następujące części :
- Końcówka drążka kierowniczego,
- łożyska kół tylnich,
- uszczelniacze półosi napędowych,
- uszczelka pokrywy zaworów.

Naprawie:
- Odma,
- przetoczenie bębnów chamulcowych kół tylnich,

a oprócz tego:
- olej w skrzyni biegów na Castrol,
- płyn w układzie hamulcowym.

Kosztzabiegu to niecałe 500 zł. Założę się że w ASO koszt przekroczył by 1k zł.

Opinie o wykonaniu naprawy zamieszczę jutro.
Co do osoby samego pana Sławka to bardziej miłego i uczynnego człowieka ze świecą szukać. Wielkie podziękowania dla MaćkaGT za namiary.

Nie chce się powtarzać, ale ten problem z zapalaniem bardzo mnie męczy. Mam więc do Ciebie prośbę - jak bedziesz jutro odbierał samochód czy mógłbyś zapytać p.Sławka co może byc przyczyną tych objawów. Wszystko opisane w wątku "problemy z zapalaniem" na drugiej stronie. Z góry dziekuję.

Rozumiem, że te 500 PLN to za robociznę! Wszelkie dodatki typu części zamienne, płyny i oleje nie wchodzą w grę???

Jeśli te 500 PLN tylko za robociznę to pogdybałbym trochę. Bo np. w mojej lokalizacji są dwa serwisy ASO DU mechaniczne ( nie blacharskie). Jeden z nich pomijam, ale drugi jest jeszcze nie najgorszy. Ten właśnie nie najgorszy to Zakład Transportu Samochodowego "Poczta Polska" w Ostrołęce, który posiada autoryzację. Jak sobie obliczyłem koszt robocizny napraw DIACKON-a wyniósłby max 400 PLN. Tylko, że: Trzeba sobie wybrać mechanika, który to będzie robił. Nie wolno się zgodzić na pierwszego lepszego, który jest w danej chwili wolny. Dobrym mechaniorem jest tam Pan Romek ......... (nazwiska nieznam) i tylko jemu powierzam swoją maszynę. Na pozostałych trzeba uważać - kombinatorzy, mający wielkie mniemanie o sobie i ... partacze po których praktycznie zawsze wymagana jest poprawka.

Pozdrawiam
Maniuta

Ale Ty Maniuta mówisz o Ostrołece..w solicy wszystko jest dwa razy droższe....
A te 400zł to brzmią niewiarygodnie, bo jednak ASO ma swoje koszty minimalne i każde wjechanie na stanowisko to min. 100zł plus roboczo godzina min.40zł a takie naprawy to z pół dnia...

niecałe 500zł to koszt robocizny i części z wyjątkiem łożysk kół tylnich które kupiłem i..... niestety przepłaciłem. U p.Sławka sż o około 3zł tańsze na sztuce. A przy okazji to polecam www.moto.sklep.pl to tanie części do Espero, nie wiele jest miejsc z takimi cenami. No chyba że pan Sławek, który sam jeździ DU Espero 1.8 i zakłada te same części co mi. Ja jestem za....

Też jeżdzę do Pana Sławka. Byłem już dwa razy i się teraz zbieram jeszcze raz bo mi różne rzeczy się nazbierały.

Witam,

MaciekGT ostatbnio chyba dawno nie byles w serwisie ))
Czasy sie zmienily, puste stanowiska, 0 klientow, mechanicy dostaja wyplaty z opoznieniem. To wszystko wymusilo znaczne zmiany w cenach. W porownaniu z rokiem poprzednim to mozna zrobic 2 razy taniej

Kuba

Samochód odebrałem

Pierwsze zaskoczenie, wchodzę na posesję warsztatu a tu pan Sławek kończy mycie mojego bolidu !!!!!!! Tego nawet w ASO nigdy mi nie zrobili. Samochód czyściutki.
Wymienione zostały następujące części :
końcówka drążka, uszczelniacz skrzyni (półosi), wymiana olej w skrzyni na Castrola, wymiana podkładki pod pokrywą zaworów, wymian płynu hamulcowego, wymiana łożysk kół tylnich, przetoczenie bębnów hamulcowych, regulacja drzwi tylnich lewych ( opuściły się po "lekkim" obtarciu) no i mycie samochodu

CENA ULEGŁA ZMIANIE !!!!!!!!!!!

Tylko że w przeciwieństwie do ASO zmalała z szacunkowego 470 na 440zł.

Jak już wiele razy pisałem DUSZA CZŁOWIEK!

Już myślę o wymianie amorkówi, paska rozrządu, ceny za naprawy zbliżone do poloneza, jakość wykonania i obsługi do stacji Mercedesa. Polecam i gwarantuje że jak ktoś raz spróbuje to za nic w świecie nie zmieni pana Sławka mechanika na żadnego innego!

Diackon

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-10-22 19:24:48 ]

Domyślam się że ceny w Warsaw są z lekka wyższe niż takiej dziurze jak Ostrołęka ale fakt faktem ceny w serwisach uległy zmianie na lepsze dla klientów. Z fachowością to różnie bywa.
Dodam tylko że za wymiane przednich i tylnych amorków w ASO o którym wspominałem wcześniej zapłaciłem 66 PLN. Dużo??? Moim zdaniem nie. To zawsze jest subiektywna ocena.
Wcale nie neguję Pana Sławka, jeśli zawiodę się na moich mechaniorach i na własnych rączkach chętnie skorzystam z pomocy tego gościa. Chwała Wam za to iż proponujecie kogoś kto zna się na naszych maszynach!!!!!!!!!!!!!!!

Sławek jest de beściak, Espero już tam robiłem, Tico cyba ze trzy razy, Necia ojca dwa razy i kilka osob ze znajomych robiło inne auta (Clio, Almera itd..) wszyścy byli bardzo zadowoleni a jak usłyszeli ceny przy odbiorze to bęba zawsze od uch ado ucha ze szczęścia..

Proponuje uznać pana Sławka klubowym mechanikiem - przynajmniej z rejonu Wawy. Ja już wiem że warsztatu nie zmienię

Jeszcze raz dzięki Dla MaćkaGt, w ostatniej chwili dałeś mi namiary

Witam!
Fajnie słyszeć takie słowa

PS
Wracam na forum - (za namowami pewnych osób które przypuszczam dopiszą się same, i którym dziękuje )

Poczekam jeszcze na nowe logo które stworzy mi Łukasz....
... i zastanowie się nad zarejestrowaniem.....

hmmm......miałem jeszcze coś powiedzieć.....ale może lepiej nie

Pozdrawiam!
TOMEK MYDŁOWSKI

No prosze Tomku, wbrew pozorm ciesze sie ze wracasz, bo moze za toba pojde te ostatnie osoby ze starego forum.

A i jeszcze jedno, jesli na prawde czujesz sie urazony ze czasem pisze twoje imie z malej litery to przepraszam ale nie bylem tego swiadomy!, ja pisze dosc szybko i bardzo czesto zdaza mi sie napisac czyjes imiona badz nazwy z malej litery, ja na serio nie robie tego specjalnie.

W kazdym badz razie namawiam do rejestracji i do wrzucenia do galerii zdjec swojego espero.

Pozdrawiam
Lasombra

Wiatm starą wiarę

i wbrew pozorom i ja się ciesze. Doszedłem do wniosku że lepiej aby istniało jedno forum. Pal licho kto będzie się tym majątkem zajmował. Chciałeś administrować - zobaczysz znudzi Ci się to
Kupa działów dalej nie działa....
Przy zabawie w tworzenie strony jest naprawde strasznie dużo roboty.

Ja osobiście zamiast siedzieć nad kompem opisując samochód - wole nim pojechać np. na wyścigi przy spalarni.

Oby zabawa w moderatora jak najłużej Ci się podobała!

Pomimo wszystko pozdrawiam i proponuje zakopać toporek wojenny.....

Calkowicie sie zgadzam na propozycje zakopania toporka wojennego
w kazdym badz razie dobrze ze jestes bo moze nareszcie bedzie tylko jedno forum.

Jako moderator i admin chyba na razie zdaje egzamin, no moze kilka rzeczy musze poprawic, ale spokojnie mamy czas.

Robienie strony mi sie raczej nie znudzi bo zawsze bedzie cos do zrobienia i cos do naprawienia
jak np. gorna ranka ktora po przekonwertowaniu grafiki zmianila odcien.

Powodzenia na forum

Pozdrawiam Lasombra
Ps. Mam tylko kiedys nadzieje ze uznasz ze bylo warto wszystko zminiac

"Spijcie spokojnie moderator czuwa"

też tak mówiłem ...kiedyś
zobaczysz znudzi się

Niby już się pogodzili a każdy chce mieć ostatnie słowo...

Jak to prof. Kaziu Górski mówi: "Ty do mnie, ja do Ciebie".