NUMERY SILNIKA HELP !!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem dziś na przegladzie technicznym i koleś co robi przegląy powieział że mam numery nabite -rzebite nielegalnie JAK MOŻNA TO STWIERDZIĆ??

Pojechałem na inną stacje i Ladzianka przeszła przegląd bez problemu to juz nie wiem sam co o tym myslec?
PROSIŁBYM ABY KTOŚ SFOTOGARFOWAŁ SWOJE NUMERY NA BLOKU I POKAZAŁ MI JE to bym porownał sobie do swoich bo numery na silniku i w dowodzie się zgadzają. Szczególnie intersuje mnie czcionka numeru , i czy mozliwe jest że ktos wcześnie nabił numey legalnie poprzedni właściciel np czy musi byc w dowodzie wpisane o nabiciu takich samych numerów???

Spokojnie bez stresu.Zeby stwierdzic ze numery sa przebite policja uzywa specjalnego srodku wysypywanego na numer.Po oswietleniu ultrafioletem mozna zobaczyc co i jak.Jezeli gosc tylko zerknal i tak powiedzial to o niczym nie swiadczy.Samochod masz nie nowy a juz nie raz czytalem ze numery lubia sobie gdzies wedrowac.Oczywiscie co do pytania czy mozna legalnie nabic numery to odpowiedz jest twierdzaca.Robia to stacje diagnostyczne.Czesto sie zdarza to po kradziezy i odzyskaniu auta z przebitymi numerami.Jezeli to co masz w dowodzie jest ok to nie masz co sie martwic.Tym bardziej ze przy kupnie napewno nosiles dowod do wydzialu komunikacji.

Dzięki za szybką odpowiedź to mnie uspokiłeś teraz bo koleś ten pierwszy poświecił tyko zwykłą latarką i stwiedził że mam nabite numery nielegalnie , a na tej drugiej stacjii poswiecił taką neonową latarą i było ok wszystko , a jak jeszce potrzeba do tego jakiegos środka specjalnego to juz się uspokoiłem

Witam
Podpowiedzcie gdzie są nr silnika w ładzie samarze- silnik 1500

na bloku silnika, z lewej strony pod termostatem. jest taki plaski kawalek, najczesciej pod gruba warstwa oleju i syfu

witam
dzięki, znalazłem wyczyścilem i odczytałem. to he to pane Havranek
diek uju