| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-01-27 13:33:44 Czesc!!
Nie wiem jak zaczac wiec zaczne tak... Przygoda z Ładą zaczela sie od dziadka ktory to w 1991 zamienil swojego kochanego Fiacika 126p (rocznik 197 Na szczescie dziadek po sprzedazy 2107 kupil Samare (rocznik 1995), a teraz kiedy znow zmienil samochod samarke dostane ja Tak po krotce wyglada historia pewnej 2107.. teraz juz chyba w czesciach.. Jak ja zabierali z tego skrzyzowania lezka mi sie w oku zakrecila.. Prawie nigdy mnie nie zawiodla, skasowalem nia porzadnego dzika, ludzie o jej zderzaki rozwalali sobie ich samochody a ona trwala nienaruszona prawie... Pancerniak... Na koniec miala na liczniku 340 tys km, zamontowany od 1996 roku gaz, silnik przeszedl jeden kapitalny remont.. I po co.. zeby tak skonczyc ??? Jedyna sadysfakcja to to ze gosc ktory we mnie uderzyl skasowal sobie ladny kawalek przodu w fiacie bravo. Ale sie rozpisalem.. To chyba przez sentyment do tego samochodziku... Z tego wszystkiego zapomnialem z czym tu przyszedlem.. Otoz poszukuje informacji, ew. schematow, w jaki sposob zamontowac glosniki w Samarze.. Czy z przodu i z tylu sa fabryczne miejsca na nie, czy trzeba wszystko szykowac samemu ??? Z gory dzieki za odpowiedzi.... Pozdrawiam Łukasz [ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2004-01-27 13:37:42 ] [ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2004-01-27 13:45:59 ] |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-01-27 13:50:40 witam-jezeli chcesz tu zagościc na dłuzej (być klubowiczem)to mozesz sie zarejestrować i wysłac nam zgłoszenie(patrz do góry: dołacz do klubu)
w dodatku na dole masz wyszukiwarke i możesz z niej korzystać jezeli nie wiesz czy dany temat był już poruszany(wydaje mi sie ze o głośnikach sporo już było na forum) pozdrawiam i życze miłyego spedzania czasu na forum klubowym a i byłbym zapomniał : historia łady super-ale ja swoją bym wyklepał i naprawił [ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-01-27 13:54:46 ] |
pawel_krakow | 2004-01-27 14:04:11 Czesc Łukasz - miło CIe poznac i powitac w naszym swiatku Pozdr Paweł |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-01-27 14:13:06 Cześć Łukasz,
Też pochodzę z Pyrlandii i miło tutaj spotkać ziomqw Mam nadzieję, że nie będziesz tutaj "martwą duszą" i będziesz systematycznie się pojawiał na Forum. I... mam nadzieję, ze może kiedys wreszcie uda nam się zorganizować jakieś sopotkanie regionalne Serdecznie pozdrawiam, Mariusz(nia) |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-27 15:14:30 czesc....
glosniki... hm... nie mam samary co prawda i nie wiem dokladnie jak tam jest, ale ja zagospodarowalbym bagaznik... wywalil oryginalna polke, a zamaist nie kawal solidnej dechy z usztywnieniami i w to glosniki, calosc obic materialem dzwiekoprzewodzacym. a bagaznik wytlumic... drzwi... niech sie samarowcy wypowiedza, ale ja bym odpuscil... gwizdki - to juz na desce, slupkach... wg. uznania... a miejsca fabryczne to i owszem, sa... ale co tam wsadzic..... napisz, co chcesz w samarze montowac... w miare mozliwosci doradze. |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-02-05 20:47:38 Właśnie też przymierzam się do zakupu podobnych głośników.. I zastanawiam się czy std. półka wytrzyma nacisk cieżkich głośników (dwa 3 drożne Magnaty - troche ponad 3kg razem). Zastanawiałem się też nad zrobieniem z płyty MDF.. Może ktoś borykał się juz z podobnym problemem.. Może ma pomysł na zrobienie czegoś takiego..
Pozdrówka - wkrótce zdjecia Samarki |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-07 00:09:07 Witam kolege ja osobiście w swojej samarce wzmocniłem pułke aluminiowymi płaskownikami i mam owalne trujdrożne , w drzwiach mam zamontowane 13-tki oraz na desce gwizdki bez wzmacniacza i wystarcza śmiało (mam trzy drzwiową ) do radia podpiołem przód gwizdki i drzwi a tył tylko na dwa jeśli chciałbyś coś więcej to proponuje wzmacniacz szkoda radia jeśli chciałbyś jakieś fotki jak to wygląda to zostaw widomość na moim gg |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-07 17:07:28 Qba_Szklarska
spoko jak chcesz to zrobie zaraz fotki i wyślę ci na poczte podaj adres lub wejdz na moje gg ,wbrew ogólnym opiniom jestem wrażliwy na dzwieki w aucie a to miejsce dodaje przestrzeni i jakości oczywiście pod warunkiem że weźmiesz wmiare dobre głośniki niekoniecznie firowe |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-02-07 20:46:12 W drzwiach należy przygotowac sie na "wycinankę", albo dobrze mierzyć... w dziury w profilach drzwi. Inaczej jest w 3 d. inaczej w 5d, a jeszcze inaczej w Samarach po 1995 r. - wiem bo miałem 3d, widziałem 5d. z '90 i posiadam z '96... w tej ostatniej mam np. wzmocnienia drzwi i zupełnie inny układ dziur niz w 3d. Ale głośniki weszłu nad "podłokietnikiem". Wadą jest to, że jak się jedzie "na zimny łokieć" to zasłania się lekko lewy głśnik i jest kiszka... z tyłu patent w półce sie świetnie sprawdza, ale jeśli widać głośniki w półce - to złodzieje lubią zajrzeć.... Mnie się włamali, ale elegancko wykręcili - nic nie wyrywając. Następny komplet przykręciłem od spodu półki, po uprzednim oklejeniu jej materiałem (tak by nie było widać śladu po głośnikach Pozdrawiam. |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-02-09 20:52:14 Ja tez mam 3D... i taka sama skladana polke - tyle ze moja jeszcze jest w calosci Aaa.. i najwazniejsze - planuje zamontowac instalacje gazowa (przyzwyczailem sie do taniego podrozowania z 2107) i najpierw chce zobaczy jak bedzie prezentowac sie w bagazniku butla (rownolegle do osi samochodu w prawym rogu) bo nie chce zeby magnesy glosnikow byly za blisko niej... (teraz podobno daja butle na jakis stojakach czy czyms podobnym)... |
szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2004-02-09 21:07:39 Witam!!
ja u siebie mam podobnie zrobione. z tyłu w przedniej czesci polki mam jajka kenwooda a w przednich dzrzwiach(mam 5d) wsadzone sa 13 mnie4jsza z tym jakiej marki. wszystkie przetworniki sa dwudrozne i wg mnie gra to naprawde niezle. pozdro |