Temat nietypowy dla naszego forum, ale - POMOCY !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepraszam klubowiczów że temat nie ma nic wspólnego z ESPERO ale może któryś z kolegów mi pomoże. Muszę wymienić grzałkę w pralce "Gorenie" bo mi padła. Nie wiem jak to cholerstwo się wyjmuje. Końcówki doprowadzające prąd są na bębnie pod klapą z tyłu, ale wygłada mi na to że grzałkę wypycha się do środka bębna. Ale jak to zrobić żeby ją wyjąć? Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Wiem że najprościej zgłośić się do punktu, ale ostatnio u mnie kiepsko finansowo bo straciłem pracę i chciałbym jakoś samemu to naprawić. Zeby nie zaśmiecać forum moim nietypowym problemem roszę ewentualnie o maile na adres:
mblaszcz0@poczta.onet.pl
Liczę na pomoc niezawodnych kolegów.

MIEDZY KONEKTORAMI NA GRZAŁCE JEST NAKRĘTKA NASZPILCE TRZEBA JĄ WYKRĘCIĆ DO KOŃCA SZPILKI ALE TAK RZEBY TZYMAŁA ZWOJE I WEPCHNĄĆ TO DO ŚRODKA TAK ABY NA NAKRĘTCE SIE ZATRZYMAŁO . I WTEDY SIE ZLUZUJE !

Dziękuję Ci KUKI za wstepny instruktaż. Rozumiem że po zluzowaniu tej nakrętki starą grzałkę łącznie z tą blaszką z konektorami i jakąś podkładką gumową muszę wyciągnąć do siebie na zewnątrz. Czy dobrze zrozumiałem? I jak ewentualnie montować nową? Na co zwrócić szczególną uwagę żeby nie spieprzyć?

dokladnie
musisz wyciagnac na zewnatrz
oznacz sobie przewody zebys nie pomylil
jak wyciagniesz stara grzalke to wez latarke i zajrzyj w ta dziure wyciagnij smieci ktore sie da wyciagnac
jak spoorzysz w ta dziure to zobaczysz takie ucho
grzalka ma tam wlasnie wejsc bo jak nie wejdzie bedzie ocierac o beben
gume w nowej grzalce smarnij smarem wcisnij do oporu i zakrec nakretke na szpilce mocno ale z wyczuciem
podlacz kable wlej wody do pralki niech sie troche pokreci a potem wyczysc filtr z kamienia ktory odpadl przy wyciaganiu grzalki i po pierwszym praniu jeszcze raz i powinno dzialac
powodzenia

Dziękuję bardzo kolegom za porady. Widzę że można na Was liczyć w każdej sytuacji nie związanej nawet z naszym autem. Mam nadzieję że dam sobie radę z wymianą grzałki dzięki tak wspaniałym kolegom. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ !!!