MotoNews.pl

Centralny zamek - pilot czy bez??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam asterkę z 1995 roczku, wyprodukowana gdzieś w Niemczech, 3-drzwiowa, model Sport i mam w niej centralny zamek. Tylko jest to centalny zamek, który się uruchamia tylko i wyłącznie kluczykiem. Nie mam do niego pilota.
Nie wiecie może czy to tak ma być (może poprzedni właściel go zbubił, zepsuł albo cholera wie co jeszcze), ma ktoś też taki patent??

Jezeli masz alarm to moze nie ma on opcji obsługi centralnego zamka lub poprostu obsługa jest nie podłączona. Każdy kto troszku zna alarmy powie ci co piszczy i jezeli alarm ma mozliwosc sterowania to w 15 min ci podłączy zamek do alarmu.

Nic wiecej nie jestem w stanie ci powiedzieć bo nie wiem jaki masz alarm czy masz go wogóle i czy zamek jest fabryczny czy zakłądany w polsce, a jezeli nie masz alarma to napewno nie ma pilota zamki fabryczne nie miały sterowania radiem musiałbyć dokupić centralke sterujacą.

Mam fabryczny centralny zamek i fabryczny alarm. Oba uruchamiane kluczykiem.

No to dupa pilota nie bedzie!!
Pozostaje założenie sterowania pilotem (do zrobienia) sterownik i 2 piloty to 90zł robocizna nie wiem myśle ze nie wiecej niż 50zł.
Pozdrowienia

a propo' centralnego zamka nie wiecie czy to prawda że w vectrze B trzeba raz na 6 mies. zaprogramowiac czy uaktualnić połączenie kluczyk samochód ( sam nie wiem o co chodzi ale słyszałem cos takiego)?

P irwszy raz słysze

w mojej Vectrze alarm i centralny uruchamia się z pilota ale za cholere nie moge otworzyć go kluczykiem???

Pozdrawiam

Kamil

Zregoly jest tak ze jezeli zamek otwiera Ci sie z pilota to go nie otworzysz zamkiem.Nie wiem czemu tak jest ale zauwazylem ten patent juz w paru autkach.

Cytat:
2004-01-28 20:19:15, SEAMAN pisze:
Zregoly jest tak ze jezeli zamek otwiera Ci sie z pilota to go nie otworzysz zamkiem.Nie wiem czemu tak jest ale zauwazylem ten patent juz w paru autkach.

Dzięki dzięki tylko zastanawiam się co będzie jak mi kiedyś padnie akumulator?

Pozdrawiam!

Kamil

To w tedy bedzie ktos mial niezlego stresa Ale tak szczerze mowiac to otwieral ktos z was maske ale od zewnatrz.Bo slyszalem ze jakos to sie robi?????

Zaden problem w vectrze tak jak i u mnie czyli wystarczy wczolgac sie pod spod auta i kawalkiem prostego precika podniesc uchwyt i tyle.U mnie zeby wejsc pod spod trzeba byc raczej chudzielcem albo podnosic go do gory P.S. Wez sobie latarynke jakas hehe

Cytat:
2004-01-28 13:07:20, arljazz pisze:
Mam asterkę z 1995 roczku, wyprodukowana gdzieś w Niemczech, 3-drzwiowa, model Sport i mam w niej centralny zamek. Tylko jest to centalny zamek, który się uruchamia tylko i wyłącznie kluczykiem. Nie mam do niego pilota.
Nie wiecie może czy to tak ma być (może poprzedni właściel go zbubił, zepsuł albo cholera wie co jeszcze), ma ktoś też taki patent??

W Astrach F nie było fabrycznych pilotów do c.z. Najłatwiej domontować sobie alarm (kazdy ma sterowanie c.z.). Alarm to dobraz rzecz.
Pozdr...

Cytat:
2004-01-28 14:35:05, pstomaszki pisze:
a propo' centralnego zamka nie wiecie czy to prawda że w vectrze B trzeba raz na 6 mies. zaprogramowiac czy uaktualnić połączenie kluczyk samochód ( sam nie wiem o co chodzi ale słyszałem cos takiego)?

O takim terminie nie słyszałem. Kluczyk z oryginalnym pilotem do centralnego programujesz, jak się rozprogramuje. Jest to bardzo proste : wsiadasz do środka, zamykasz wszystkie drzwi i okna, wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz go ( bez uruchamiania silnika ), wciskasz i wyciągasz rygiel w drzwiach kierowcy, wyjmujesz kluczyk ze stacyjki i juz jest na nowo zaprogramowany. Programowanie może się odbywać tylko w ciągu 30 sekund od chwili przekręcenia go w stacyjce ( bez uruchomienia silnika ). Jest to możliwe nawet podczas wycia alarmu, co się może zdarzyć, gdy masz centralny połaczony z alarmem. Najczęstrzą przyczyną rozprogramowania kluczyka jest słaba bateria, albo uderzanie kluczykiem.

A przy okazji zapraszam na forum strony
http://www.vectraklub.pl/

Prawdopodobnie wszystkie Astry F tak maja, ja tez przy zakupie mojego bolida dziwilem sie, ze przy takim wyposazeniu zabraklo pilotra od centralnego, ale juz przyzwyczailem sie do krecenia kluczem w zamku i nie przeszkadza mi brak RC.

jeśli masz troche zdolnosci manualnych i nie boisz sie lutownicy, to zajrzyj na allegro, tam az roi sie od sterownikow centrala z pilotem. Podlaczenie tego to betka. Sam od roku mam alarm tak nabyty, sam zalozylem (wieczor w garazu w towarzystwie dwoch piwek), i centralny otwieram sobie pilotem. Koszt alarmu , syrenki i czujnikow ruchu ok 150 plnoof. no i debowe mocne

A u mnie nie ma znaczenia czy otwieram drzwi kluczykiem czy pilotem. A co się tyczy programowania pilota, to tak jak pisał Gambit z tą różnicą, iż zamiast wyciągania rygla przyciska się na pilocie przycisk zamykania drzwi.

Pod warunkiem, ze zadziała. U mnie nie wiedzieć czemu, ale po przekręceniu kluczyka, przycisk już nie zamyka drzwi .