| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-01-28 19:53:38 ktoś produkuje?? |
pawel_krakow | 2004-01-28 21:22:48 O ile się mylę, z to nasz kolega Mirek-rally będzie mógł Ci udzielić informacji z pierwszej ręki na temat klatek Ireco Paweł |
Mirek-Rally Łada 2105 Rybnik | 2004-01-28 22:11:45 Witam! Znam się z właścicielem Ireco i oczywiście jest w stanie zrobić cos takiego do Łady. Wszelkie klatki jakie robi posiadają homologację więc cena ich niestety jest dość wysoka. Przy aktualnym układzie trzeba liczyć się z tym, że za podstawową klatkę z Ireco trzeba zapłacić ok. 1300-1500 zł...Mam jeszcze namiar na chłopaków z Żor (śląskie), którzy robia klatki według zał. J jednak bez homologacji, byliby w stanie zrobic taka podstawową klatkę do Łady za ok. 600-800 zł...oto ich stronka Rallycar Garage mam z nimi kontakt, więc w razie potrzeby mogę coś więcej się dowiedzieć. Dobrze by było przy okazji wyspawać auto, to dodatkowy koszt w granicach 200 zł. |
Mirek-Rally Łada 2105 Rybnik | 2004-01-28 22:24:19 Nie, policja nie ma nic do takiej homologacji. Homologacja taka jest potrzebna tylko przy zawodach rangi Pucharu PZM-ot lub Wyścigów Górskich, do których możemy zgłosić nasze Łady. Na KJS-y w zupełności wystarczy klatka zbudowana według załącznika J. |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2004-01-28 23:28:11 hmmm czyli jak to jest - mam przed sobą homologacje od VFTSa i jest tu narysowana jakaś klatka.
Rozumiem że klatka z homologacją: a) musi być zgodna z tą co jest w tej homologacji auta b) musi być zbudowana przez zakład który ma uprawnienia do budowania klatek z homologacją !? Pozdrówki |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2004-01-29 01:59:26 już gdzieś kiedyś pisałem na ten temat Pawłowi że znam kolesia który robi takie żeczy w zeszłym roku wołał 1000zł z materiałem oczywiście bez atestu bo taka to nawet do 4 tyś potrafi kosztować ale jak juz wcześniej ktoś pisał atest potrzebujesz tylko na rajdy a do jazdy normalnej nikt nie ma prawa się przyczepić twoja wola że chcesz mieć dodatkową ochronę i dwu osobowe auto. Jeśli będziesz chciał to podam ci tel do tego goscia jest on z łodzi |