Gdzie mogę dostać podłokietniki wersja kombi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wiecie podłokietniki drzwiowe do kombii są fajniejsze niż do normalnych plusów tylko nie wiem gdzie to dostać , pytałem na żeraniu - porażka mają tego trochę w zomisie ale tak rozwalone że nie da się ich przymocować.

Jak na mój gust w kombi montowali zenujący kawał plastiku przymocowany do dosć udanego małego podłokietnika plusa.
Gdzie szukać? - HGW

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Witam. Podczepiam się pod ten post ponieważ jest on najbardziej odpowiedni (który znalazłem) co do mojego pytania. Chcę zamontawać nowszy typ podłokietników na przednie drzwi do mojego Poloneza plusa. I teraz tak: ja mam jeszcze ten starszy typ czyli mocowany na dwie śruby do boczków drzwi a ten nowszy jest mocowany już na trzy śruby i kształtem przypomina trochę te podlokietniki w wersji np. Caro. Czy ten nowy będzie pasował na otwory po starym podłokietniku (chodzi mi o te dwa otwory co zostaną) Wiem, że będę musiał zrobić mocowanie na trzecią srubę tylko czy na te pozostałe będzie pasować Może ktoś już robił taką podmiankę i wie jak to będzie pasowało. Chcę zamontować takie jak w tym policyjnym Polonezie: KLIK

[ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2004-08-29 14:08:32 ]

beda Ci pasowac,bo raz przymierzalem od ojca z Kombika i rozstaw tych srub jest taki sam

a na trzecia srube jest juz nawet otwor w drzwiach,trzeba tylko kupic plastik taki jaki jest w dwoch dolnych otworach,zalozyc przykrecic i koniec

Wielkie dzięki Bartek właśnie o to mi chodziło czy będzie pasowało. To teraz już będe wiedział i jak gdzieś trafie to kupię bez oporów.

1. udało mi się skompletować podłokietniki na żeraniu jeden u jednego handlarza drugi u drugiego (po 10 zl) , generalnie są niedostepne wiem że ma je facet ze sklepu artmot na al.krakowskiej po 40 zl za sztukę... 2. z tym mocowaniem to wcale nie jest tak tip top bo konstrukotrzy z fso już zadbali coby brakło dwa trzy milimetry w te lub wte ( deneralnie podłokietnik trzeba trochę nagiąć i dziurę w dzrzwiach też) 3. teraz tylko szukam zaslepek na dziury od śrób ale chyba muszę dopasowac z innego auta.

Czyli jednak tak idealnie nie pasują w te otwory ale jak mówisz, że dałeś radę zamontować to u siebie to myślę, że jest to do wykonania.

Czy posiada może ktoś katalog części fabrycznych do Poloneza Kombi Chodzi mi jedynie o numer katalogowy podłokietników, które były montowane w tych Polonezach na przednie i tylne drzwi.

96276282 PODŁOKIETNIK PRZ.+LE.PLUS N.TYP/długi 24,60zł netto
96276283 PODŁOKIETNIK PRZ.+PR.PLUS N.TYP./długi 24,60zł netto

To chyba będzie to, ale nie jestem pewien, bo inne jeszcze sa ale opis jest taki

96276287 PODŁOKIETNIK TYL.LE.PLUS 21,00zł netto
96276286 PODŁOKIETNIK TYL.PR.PLUS 21,00zł netto

Któreś z nich powinny być od kombi, numery podane przed są numerami katalogowymi.

Dzięki Mebig o to mi chodziło

W przyszłości polecam dodać sobie stronke do ulubionych Hurtownia Daewoo PolParts, znajdziesz tam prawie cały zasób części katalogowych do wszystkich aut Daewoo i FSO (Polonezy)

Dzięki koledze Karasiowi po długich poszukiwaniach mam w końcu nowsze podłokietniki drzwiowe m.in. z Poldka Kombi. Korzystając z wolnej niedzieli zabrałem się za montaż. Teoretycznie przednie podłokietniki powinny pasować bez problemu ale po przymierzeniu ich do otworów drzwiowych otwory są przestawione po około 1 cm No ale trochę "rzeźby" i wszystko da się poprzestawiać i przymocować tak jak powinno być Tylne podłokietniki pasują bez problemów
Kilka godzin pracy i o to efekt

ładnie wyglada w tym wnetrzu, chociaz mogly by byc granatowe fotele i boczki, ladniej by pasowalo

Długi małe pytanko te podłokietniki co masz to były montowane tylko w poldkach kombi ?

wystepowaly one w poldkach kombi i w ostatnich atu/caro z 2001/2 r.

aha. Dzięki za odpowiedź. Już myślałem, że w polonezie mojego starszego z 2003 roku części były dorywane z łapanki ( chociaż i tak pewnie były )

Mam Caro ze stycznia 2002 i niestety podlokietnika nie ma...

[ wiadomość edytowana przez: Ambrosios dnia 2005-09-05 16:39:40 ]

Cytat:
2005-09-05 16:38:36, Janek_125p pisze:
aha. Dzięki za odpowiedź. Już myślałem, że w polonezie mojego starszego z 2003 roku części były dorywane z łapanki ( chociaż i tak pewnie były )

dalej się upierasz, ze masz Poldka z 2003 ?? produkcję zawieszono na pewno w 2002 i to w pierwszym kwartale.

dalej się będe upierał chociaż nie wiem kiedy się wcześniej upierałem. Dowód tabliczka mówią Czerwiec 2003 rok. ( gdy kupowany moje zdziwienie) Pan z Daewoo Ostatni miesiąc i ostatni rok. Jak to powiedział to zaczełem się zastanawiać czy przypadkiem z tego co na magazynie zostało nie poskładali go 2 dni wcześniej.

Może się okazać, że tak jak mówisz został złożony rok wcześniej. Mówie co jest w papierach.

[ wiadomość edytowana przez: Janek_125p dnia 2005-09-05 18:16:29 ]

Ale wiesz co, z drugiej strony przypomniało mi się, że AŚ w raportach sprzedaży rocznej samochodów w Polsce podał, że w 2003 roku sprzedano 4 Polonezy. Słownie cztery. Może jeden z nich własnie trafił do Ciebie tylko pozostaje pytanie jak one zostały wyprodukowane? czy jakoś na zamówienie czy może tak przestały cały rok ...

[ wiadomość edytowana przez: pablo_fso dnia 2005-09-05 18:41:31 ]