Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Masterlysy VECTRA EDITION 2000 Skierniewice/Łódź/Białystok | 2004-02-01 11:19:00 Wczoraj w nocy całkiem przypadkowo odkryłem że obroty w mojej Vectrze falują tylko wtedy gdy mam wciśnięty klawisz ECO.Gdy ECO jest wyłączone wszystko jest super.Ciekawe co to może być. Nareszcie krąg poszukiwań się znacznie zawęził. ![]() |
![]() Bartek RegionAdmin Monza Gdańsk | 2004-02-01 11:30:53 Ha! To masz trop. Jak wiadomo ECO powoduje, że klima utrzymuje temp. wewenątrz kożystając z powietrza zewnetrznego a nie z kompresora... Zabawne jest to że chodzi ładnie gdy klima jest włączona... powinno być odwrotnie przecierz kompresor stanowi obciążenie dal silnika... hmm może sprzęgiełko tam ma jakiś defekt. Powodzenia
|
![]() HARR VECTRA EDITION 2000 Warszawa | 2004-02-01 12:53:50 na pewno ma to jakis związek z przeplywem powietrza, mi tak falowało, że aż swiatła reflektorów przygasały... ale nie znam Vectry w ktorej by tak nie było... |
![]() Masterlysy VECTRA EDITION 2000 Skierniewice/Łódź/Białystok | 2004-02-03 09:31:25 Żeby było śmieszniej wczoraj odkryłem ze nie tylko po włączeniu klawisza ECO zaczynają falowac obroty ale takze przy wyłączonym klimatroniku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Masterlysy VECTRA EDITION 2000 Skierniewice/Łódź/Białystok | 2004-02-10 22:57:23 Nowe odkrycie w tej strasznie nurtującej mnie sprawie.
Wczoraj doszedłem że obroty zaczynaja mi falować kiedy wyłączony jest wiatrak chłodnicy, jak tylko wiatrak działa wszystko jest super ,może ktoś mnie poratuje i powie mi o co do jasnej ........chodzi bo mam juz tego troche dość ![]() ![]() ![]() |
![]() utak3r Rekord E2 1.8i GLS Szczecin | 2004-02-10 23:29:54 Hmmm....
A od razu, gdy wiatrak chłodnicy się wyłącza, obroty zaczynają falować? Czy po jakimś czasie? Może masz uszkodzony albo źle dobrany termostat ![]() |
![]() Masterlysy VECTRA EDITION 2000 Skierniewice/Łódź/Białystok | 2004-02-11 09:49:16 Polega to na tym że jak jest juz wystarczająco ciepło i kopmresor od klimy pracuje to działa takze i wiatrak na chłodnicy jak wcisne klawisz ECO wiatrak przestaje sie krecić i od razu zaczynają falować obroty.
Dzieje sie tak również jak przy włączonym klimatroniku i wyłączonym klawiszu ECO ustawie na klimatroniku nawiew na 0 to również wyłącza sie wiatrak i zaczynają od razu falować obroty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I gdzie tu pies pogrzebany. Może znacie jakiegoś dobrego magika od opli i podobnych problemów ,może jakieś dobre ASO z dobrym elektrykiem w okolicach Łodzi i Waw-y [ wiadomość edytowana przez: masterlysy dnia 2004-02-11 09:50:40 ] |
![]() DrA eS ... | 2004-02-11 10:45:31 zalaczone ECO - sprezarka nie dziala
nawiew 0 - sprezarka nie dziala Czyli faluje tylko przy wylaczonej sprezarce. A czy aby napewno wylaczonej ?? Moze sterowanie jest uszkodzone i raz wlacza raz wylacza sprezarke. Testowo pobawilem sie klawiszem ECO. Popstrykalem w dwusekundowych odstepach czasu i uzyskalem efekt falowania obrotow. NIe wiem czy mozna wypiac sprezarke z ukladu elektrycznego zeby nabrac pewnosci, ze jest wylaczona. Ale jesli mozna to polecam wyprobowac. |
![]() Masterlysy VECTRA EDITION 2000 Skierniewice/Łódź/Białystok | 2004-02-11 10:57:00
DrA dzięki za ciekawą wskazówkę!!! |