Czy będą pasować 235X45X17 BORBET

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć OMESIARZE!!! mam pytanko!!1 czy kółeczka 235X45X17 beda pasowały do mojego CARAVANKA( rozstaw śrób jest OK 5X112mm) Tylko czy nie będa gdzies trzeć!! Nie chciałbym kupować w ciemno!!
Prosze o wasze opinie!!!

Narka!

Z danych zawartych w katalogu D&W takie kółeczka będą pasowały Pozdr.

Kurde! to jak jest z tym rozstawem śrub w Omedze? jest inny w A i B ??? u mnie są 5x110mm !!! ja planuję zakupić 16" wyskokość 55 i szerokość 205 -myślę żę to jest optymalne rozwiązanie jak na silniczek 2.0i ... mój sąsiad miał dokładnie takich rozmiarów w Omedze C i chyba nic mu nie tarło ... jeździł na nich aż mu auta nie skroili ( tepić złodzieji !!!

Siemka
Ja swoją obułem w 205 profil 60 na 15" zbiornik paliwa cały buteleczka z gazem (80 literków) cała trzy osoby na tylnej kanapie i nic nietrze nieskrobie ani niewydaje dziwnych odgłosów przy nienajleprzych amorkach niestety.
POZDR

No to ja dalej uparcie (temat pojawia się i znika bez rozstrzygnięcia) - kto twierdzi że rozstaw do Omegi to 5*112???
Przecież to rozstaw podlejszych gatunkow jak passat itp.!!!

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Panowie szlachta.... mam przed sobą katalog felg do Opla Omegi A, Senatora B, Vectra A (4x4 turbo oraz V6), Calibry (V6 oraz turbo 4x4) i....

specyfikacja felgi jest następująca:

rozmiar 15 cali
ET 37
rozstaw śrub 5x110

Jak ktoś nie wierzy to niech obejrzy sobie felgi, na których jeździ Res (moje byłe )

Pozdr.

Yeah. Moje górą. Tak też twierdziłem od początku.
Swoją drogą to wstyd żeby na stronie OKP podawać błędne informacje.

-----------------

nie wiem wprawdzie czy beda pasowaly 17'' ale ja mam zalozone 205x55x16 firmy Borbet i nie ma problemu. Co do zozstawu srob to faktycznie jest to 112 mm a nie 110. Tez mialem takie dane , ktore mowily o 110 ale okazalo sie to nieprawdą.

KTO WRESZCIE POWIE NA 100% JAKI JEST ROZSTAW ŚRUB W OMEDZE????
Ja już całkiem zgłupiałem i nie jestem pewien nawet numeru swojego buta .
Zmierzyłbym to ale nie mam odpowiednich wałków.

-----------------

Opel OMEGA A i B ma rozstaw srub 5 x 110 mm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
panowie mam OME A i mam felgi z takim rozstawem!!!!dzis bylem z kumplem OMA B kupowalismy felgi i kupilismy rozstaw 5 x 110-i pasuja!!!!!!! mozna zalozyc z 5 x 112 ale trzeba kupic sruby plywajace.

pozdr

czesc

sprawa wyglada obiektywnie biorac tak
1956515 ma srednice 63.45cm i szerokosc 19,5cm
2354517 64,33 23.5

tak wiec wg mnie wchodza (oczywiscie pamietaj o offsecie - odsadzeniu od osi kola - jesli bedzie ten sam to poiwnny byc ok)
miejsca jest zawsze tyle ze wejdzei typowa opona z lancuchem zimowym - wiec sa 2- 3 cm zapasu - tu typowa jest 195 albo 205 i ta poiwnna wchodzic z tym zapasem a wiec i 235 ( bez lancucha wejsc musi )

ale!!!! pamietaj ze wazny jest nacisk jednostkowy i najprawdopodobniej te kola beda do twojego auta gorsze jesli chodzi o parametry jazdy (pomijam cene opon)

pozdrawiam peso

powiem krótko !! ale dobitnie Młody i Prowo mają rację 110 i basta.! 112-kę możesz sobie Toxic założyć na szyję.(bez urazy)

Hłe, hłe...Na szyję i co dalej?

-----------------

Cześć Prowo! jak znam twoją wyobrażnię to resztę sobie dopowiesz.
P.S.
jak tam kacyk po zlocie?

Kacyk w przewadze moralny, aczkolwiek rankiem musiałem otwierać drzwi na całą szerokość (ach jakie to szczęście mieć duże auto) żeby głowa się zmieściła.
A poza tym tak trzy-MAĆ.

-----------------

cześć Prowo! moralniaka odrobisz na IV zlocie LOB.

P.S. co do wątku 112-ek to mam nadzieję że resztę sobie dopowiedziałeś.

totr: co do PS. to czyżbyś miał na myśli chlup?
A co do wątku o oponach - do B w wg książeczki Opla mogą być wsadzone 225 na 16", profil o ile pamiętam 55.
235 też wejdą ale najważniejsze jest ET!
Pzdr.

Don Fernando ma wielkie stada.
Po uśmiechu go poznacie.

PSPS.
Dzisiaj widziałem B na 235/45/17 - felgi Irmschera - czyli wchodzi.

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2002-11-22 13:19:42 ]

owszem wchodzi ale nie z rozstawem śrub 112.
P.S.
powtarzam jeszcze raz do opla rozstaw śrub to 110. i basta!

POTWIERDZAM 5x110 na 200%. Niedawno kupowałem fele i jest na nich wytłoczone jak WÓŁ.

PS. Ale nie wiem czy 112 na SIŁE by nie wlazły .

pozdro
3

Na siłę to nie wiem, ale jak twierdzi "totr" na SZYJĘ wchodzą.

-----------------