Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-10-23 22:58:50 Jako że sam doświadczyłem wymiany pompy paliwa to wolę was ostrzec, koszty wymiany są okrutnie wysokie. Długo trwająca jazda na rezerwie zaszkodzi waszej pompie. Pompa ta jest elektryczna zanurzona w paliwie które ją chłodzi i smaruje. Rezerwa jest stanem gdy to chłodzenie jest krytycznie ograniczone, przejechanie raz lub dwa do pełnego wypalenia benzynki napewno nie spowoduje jej spalenia ( bo o to się głównie rozchodzi- nie mylić z zatarciem). Ja mam gass i na rezerwie jeździłem około 7 dni z ilością paliwa około 3 l. Samochód odpalałem na gazie i tak siedem dni w sumie około 1000 km i pompa poszła z dymem. Znany mi jest fakt gdy po długo trwałej jeździe na rezerwie ( też LPG ![]() OSTRZEGAM !!!!!!!!! Ja zapłaciłem za wymianę około 1200zł, nie wymieniajcie tego elementu w ASO bo was oskubią. Życzę długiej i prostej drogi bez usterek. Ale zalecam roztropność Z poważaniem |
mireks Daewoo Espero 1.5 GL ... zielona góra | 2002-10-29 12:21:37 Nie radzę testowania kontrolki paliwa. Rano przyjechałem do pracy jak zwykle. Wieczorem zakręciłem, obroty do 2000 i zgasł.
Drugi i trzeci raz to samo. Ewidentnie nie dostaje paliwa. Następnego dnia byłem skromniejszy o 650. Pompę paliwa szlak trafił. Mnie przy okazji też. |
Tomek2 corsa b żernica | 2002-10-29 18:53:47 Też zmieniałem pompę paliwową brakło mi paliwka, ale zrobiłem jeden błąd myśląc że paliwo powinno jeszcze być zacząłem kręcić i kręcić rozrusznikiem, kosztowało mnie to 600 zł w serwisie Daewoo Oreńczuk w Gliwicach, NAUCZKA!! |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-10-31 13:27:51 Witam tych którzy jeszcze nie wymieniali pompy i tych którzy to już zrobili.
Czy pompa zepsuje sie czy też nie nie zależy to od ilości paliwa wtedy gdy nie ma instalacji gazowej. Jazda na gazie bez paliwa lub na jedgo niskim poziomie może doprowadzić do zepsucia pompy. W moim Espero nie działa mi kontrolka paliwa. Chcąc sprawdzić czy to żarówka czy też nie , zaopatrzyłem sie w kanister 5 l i jazda do dna (było lato). Samochód przy ruszniu zaczynał przerywać na parkingu sam się wyłączył (ale miałem pietra że to nastąpi na środku skrzyżowania). Pompa działa dalej a bardzo często jeżdżę na rezerwie. Czy ktoś już wymieniał lub naprawiał wskaźnik paliwa (czujnik w baku) Zbyszek Ale się opisałem! |
mireks Daewoo Espero 1.5 GL ... zielona góra | 2002-10-31 17:13:37 U mnie nic nie przerywało, ani nie szarpało - jeżdżę tylko na benzynie. Wsiadłem do samochodu - odpalenie - kiszka -pompa na śmietnik.
Co do czujnika - mam zamiar w najbliższym czasie sprawdzić go również |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2002-11-07 19:52:13 wlasnie!!! jak sie naprawia taki czujnik w baku?? raz na palacej sie lampce przejezdzam ok 50 km a czasami 500m.
Ja jezdze na licznik i prawie zawsze sie udaje. kiedys jadac na wyczucie dojechalem do stacji i wlalem 55 l. !!! ![]() Ps. jestem chyba rekordzista jazdy bez benzynki (nie mam Lpg) --- przejechalem na kichajacym silniczku 2300m ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2002-11-23 11:24:31 Pare dni temu rankiem nie odpalilem smochodu (paliwko bylo - tak przynajmniej wskazywal wskaznik). pierwsza mysl ![]() ![]() ![]() ![]() Wydalem z siebie okrzyk tylko nie wiem czy z bolu czy oburzenia "ESPERO NA KOLKACH??? NIGDY!!!" Po czym zrobilem obrazona mine, odwrocilem sie na piecie i dzielnie pomaszerowalem w kirunku pociagu. Przepraszam ale o czym to ja mialem napisac??? Aaaa... juz wiem ![]() ![]() ![]() Znalazlem hurtownie na ulicy Danusi w wawce gdzie cena tego przedmiotu wynosila 250 !!! A w moim despero po prostu padl do konca wskaznik paliwa i pokazywal ze je ma a go nie mial ![]() ![]() ![]() |
![]() MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2002-11-23 23:55:57 Cały interes znajduje się pod fotelem tylnym, trzeba zdemontować go i po prostu (choć nie zawsze jest to proste) wykręcić wszystko..... |