Interesy klubowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie tak sobie siedzę i myślę o głupotach, i tak sobie wykombinowalem nieśmiale...

- gdyby tak ze strony klubu rozpocząć rozprowadzanie i sprzedaż zestawów naprawczych wycieraczek... można by zamieścić na aukcji allegro i poprzez klub wysyłać pocztą - chyba by pare złotych wpadło co 2 esperak ma przecież problemy z wycieraczkami (wytarte tuleje) a nie każdy ma jak załatwić frezowanie itp. sprawy... a więc co wy na to??

A kto sie tym zajmie? W koncu jakas kasa by z tego byla...

Trzeba by poprosić membersa który już to robił i ma możliwość dopasowania tulejek, ja mogę rzucić kasę na 3 komplety (jeden dla mnie ) , ktoś znowu coś rzuci i ze sprzedaży za materiał dla mnie a robociznę dla wykonawcy i będzie kwita

Czyli jak by to mialo konkretnie wygladac? JEdena osoba przygotowuje materialy, a inna osoba jedze i montuje to zainteresowanej osobe?

Nie. Wiadomo że nikt nie założy pieniędzy na np.10 kompletów naprawczych , dlatego klubowicze którzy sami potrzebują takiego kompletu ( jak ja) płacą za swoje i np. 2 dodatkowe komplety, w ten sposób będą komplety na sprzedaż z których trzeba podzielić pieniążki na osobe która kasę wyłożyła i osobę która to przygotuje. Montaż każdy wykonuje we własnym zakresie.

A... zapomnieliście o 20% prowizji dla piotr'ka.

Też miałem podobny pomysł, z tym że myślałem, coby ktoś, kto wymienił mechanizm na nowy poświęcił swój stary. Ktoś (np. ja) mógłby go "zatulejować" i chętny miałby ułatwienie - przysyła stary mechanizm i kasę - dostaje zregenerowany.
BTW - frezowanie można wykonać zwykłą wiertarką + dość grube wiertło - w plastiku się łatwo rozwierca otwór.
BTW 2 - czy używaliście do tulejowania tulejek od rozrusznika (takie grubsze) czy od bendixa (takie cieńsze)? Bo ja od bendixa, które przeciąłem, coby zmniejszyć średnicę (bo te od rozrusznika miały za małą śr. wewnętrzną).

Jakby co to ja mam stały dostęp do frezarki....
i mógłbym ewentualnie regenerować - myślę ,że w 90% przypadków nie warto jest zmieniac tulejek w przekładni - tylko tulejki osi wycieraczek - takze jakby co to ja mogę produkować....

Co do materiałów:
Do regeneracji samych osi wycieraczek (90% przypadków) wystarczą cztery tulejki od rozrusznika malucha (o ile pamietam 6 zł.) i Poxipol, który jest dość drogi ok. 10 zł. za tubkę - niestety nie mam pojecia na ile zestawów wystarczy jedna tubka..
Oczywiscie najbardziej pracochłonne jest precyzyjne wyfrezowanie - oczywiscie można zrobic to wiertarką ,ale wtedy ryzyko zniszczenia palstikowej tulejki jest dośc duże.

JACO to ja się chyba do ciebie uśmiechnę bo mi wycieraki padają a pogoda nie ciekawa

Proszę bardzo - temat wycieraczek przerobiłem już kompleksowo.

1) Podstawą problemów są te nieszczęsne tulejki
2) Druga sprawa to zniszczone pióra...
3) Trzecia to ramiona wycieraczek, które niedostatecznie dociskają pióra do szyby - właśnie w tym celu stworze za raz nowy temat..... Musze się dowiedzieć czy są jakies zamieniki - może od Caro Plusa???