| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koti BMW Member BMW E36 318 is Gliwice | 2004-02-02 23:47:19 czesc
co prawda ja mam inny model ale tez cos takiego mialem u mie to był przepływomierz sonda lambda no i musiałem regulowac gaz.pozdrawiam |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-02-03 12:01:09 Dwie rzeczy skoro sprawdzałeś przepływomierz: a więc po pierwsze zabrudzone wtryskiwacze, musisz wlać co najmniej 3/4 baku paliwa oraz płyn do czyszczenia wtryskiwaczy - ale szczerze im droższy tym lepszy, ja miałem STP za ok18zł, noo i następnie musiałbyś przejeździć to całe paliwo - aa i jeszcze zmień filtr paliwa; Kolejna rzecz to może być sonda lambda, najlepiej abyś zaczął od jej sprawdzenia, jedź do jakiegoś warsztatu w którym mają komputer i Ci sprawdzą – ale nie serwis bo zapłacisz tyle co cała sonda warta! |
MEGA_3 caravany dziwne Kalisz | 2004-02-03 19:39:19 sprawdż jeszcze czujnik temp silnika dający sygnał do ECU
|
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2004-07-18 08:35:03 gdyby czujnik temperatury był walniety nie paliłby w zimę ale na obroty wysokie by wchodził bez problemu kiedy się nagrzeje. rada jest jedna. musisz sprawdzać po kolei wszystkie elementy układu paliwowego. to tu leży przyczyna takiego zachowania. może jeszcze regulator ciśnienia paliwa? życzę powodzenia. daj znać jak juz to naprawisz.
pozdrawiam |