M20 85r. Problem z benzyną...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Może ktoś coś podpowiedzieć? 2 litry benzyna i gaz. Na gazie moje maleństwo pali jak trzeba. Przełączę na benzynkę i powyżej 3tys. nie wchodzi. Na jałowym jest ok. Podmieniałem już komputer, przepływoierz i sprawdzałem pompę. Co jeszcze? Mam też problemy z odpalaniem na zimnym silniku (ciepły tryka bez problemu). Jak odpalę to do momentu rozgrznia silnika wariują obroty...

Dzięki

czesc
co prawda ja mam inny model ale tez cos takiego mialem u mie to był przepływomierz sonda lambda no i musiałem regulowac gaz.pozdrawiam

Dwie rzeczy skoro sprawdzałeś przepływomierz: a więc po pierwsze zabrudzone wtryskiwacze, musisz wlać co najmniej 3/4 baku paliwa oraz płyn do czyszczenia wtryskiwaczy - ale szczerze im droższy tym lepszy, ja miałem STP za ok18zł, noo i następnie musiałbyś przejeździć to całe paliwo - aa i jeszcze zmień filtr paliwa; Kolejna rzecz to może być sonda lambda, najlepiej abyś zaczął od jej sprawdzenia, jedź do jakiegoś warsztatu w którym mają komputer i Ci sprawdzą – ale nie serwis bo zapłacisz tyle co cała sonda warta!

sprawdż jeszcze czujnik temp silnika dający sygnał do ECU

gdyby czujnik temperatury był walniety nie paliłby w zimę ale na obroty wysokie by wchodził bez problemu kiedy się nagrzeje. rada jest jedna. musisz sprawdzać po kolei wszystkie elementy układu paliwowego. to tu leży przyczyna takiego zachowania. może jeszcze regulator ciśnienia paliwa? życzę powodzenia. daj znać jak juz to naprawisz.
pozdrawiam

Cytat:
... i sprawdzałem pompę. ...

A jak sprawdzałeś ? na słuch że działa?
Czy może jednak upewniłeś się że wytwarza odpowiednie ciśnienie ?

Daj znać co było - wszyscy się chętnie dowiedzą

Pozdr.
Gryzzly