MotoNews.pl

Proszę o pomoc- radio Opel VDO CDR500

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Opla Omegę 1995 r. i zakupiłem radio Siemens VDO CDR500. Po podłączeniu na wyświetlaczu pokazują się wprawdzie informacje odnośnie braku panela i wprowadzanego kodu, ale nie pojawiają się informacje o stacjach i RDS, balans itd.
W aucie był zamontowany przez poprzedniego właściciela zestaw głośnomówiący, który jest teraz odłączony. Może to ma wpływ?

Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł, co może być powodem problemów, będę wdzięczny za info!

w Vectrze (w Omie będzie podobnie) nad wyświetlaczem są dwa przyciski: zegarek i kropka. Naciskasz przez ok 2sek przycisk zegarka- zegar przechodzi w stan nastawiania. Wciskasz ponownie przycisk zegarka, aż zacznie migać wskazanie godzin. Następnie wciskasz ponownie p. zegarka no ok 3 sek - na wyświetlaczu zacznie migać symbol zegarka. Na chwilę wciskasz przycisk oznaczony kropką. Ustawianie zakończone. Jeżeli chcesz wyłaczyć powtarzasz procedurę
Pozdrawiam

Kolego Twoje wskazówki dotyczą ustawien zegarka !!! A u mnie nie działa wyświetlacz radia pokazuje tylka safe .

Radio chce abys wpisał KOD!

Gdzieś na forum było to poruszane.Poszperaj w poprzednich postach.Dzisiaj nie mam czasu ale jak do jutra nie poradzisz sobie to postaram się tobie pomóc.Ja już to przechodziłem .Po każdym włączaniu radia pokazywał się napis SAFE.
Powodzenia

TAK przyjmuje kod,gra ,zmienia stacje -ale nie wyświetla ???(danej stacji,czy też np. balansu itp.)

KTO MA W OMEDZE Z WYSWIETLACZEM (KOMPEM) RADIO CDR LUB KASECIAKA 400 ???-czy u Was wszystko z wyświetlaczem ok ???

to ustawienie zegara spowoduje, że zegar będzie korzystał z RDS-u. Próbowałeś robić jak napisałem?

OK. ZARAZ SPRAWDZĘ

gbos : spr. to co mi poleciłeś ,poza tym ,ze przestawił sie zegarek -nic wiecej nie zmieniło się ???

Uwazam ze masz spierniczone radio albo cos ci w kostce nie styka.
Mialem ten sam problem w zafirze zaraz po tym jak ja kupilem. Wskazania radia znikaly. Wymienilem radyjko i po krzyku. Proponuje znalesc kogos z radyjkiem i sprawdzic podmieniajac je miejscami to chyba najprostrzy sposob. Jesli wszystko bedzie wporzadku to wina radia w przeciwnym razie szukaj dalej poza radyjkiem. Milych poszukiwan.

Pozdr.
Grzegorz

Grzesiu -radio jest ok. spr. w vectrze .

moj problem rozwiązany sprawa okazała się być prosta ,nalezy naraz przycisnac 3 i 5 na klawiaturze i wyswietlacz znienia sie z 8 na 10 pól -i radyjko wyświetla RDS -uffffff mała rzecz a tak cieszy ....

Pozdrawiam wszystkich -mam nadzieje ,że niedługo sie spotkamy na jakimś zlocie ??? (np.galeria mokotów -itp. )

Cytat:
2004-02-10 23:01:36, Robert-Edyta pisze:
moj problem rozwiązany sprawa okazała się być prosta ,nalezy naraz przycisnac 3 i 5 na klawiaturze i wyswietlacz znienia sie z 8 na 10 pól -i radyjko wyświetla RDS -uffffff mała rzecz a tak cieszy ....

Pozdrawiam wszystkich -mam nadzieje ,że niedługo sie spotkamy na jakimś zlocie ??? (np.galeria mokotów -itp. )

dokladnie tak - w starszych radyjkach byla jeszcze kombinacja 4 i 6
generalnie wyswietlacz - omega/vectra dziala na 10 pol
astra F na 8

Szkoda Marcinie .ze nie dałeś wcześniej znaku -życia ? (z tą informacją)
Pozdrowionka !!!!!

Cytat:
2004-02-11 18:08:10, Robert-Edyta pisze:
Szkoda Marcinie .ze nie dałeś wcześniej znaku -życia ? (z tą informacją)
Pozdrowionka !!!!!

heh - sorka - jest jeszcze pare innych kombinacji klawiszowych w tym radyjku - takie jak regulacja glosnosci wraz ze wzrostem predkosci jazdy

czy ktos zna wiecej kombinacji klawiszy, np 2+4 przed wlączeniem radia - pokazjuje STEP9 lub STEP10 ale co to oznacza?

Witam wszystkich
To moj pierwszy post tutaj
Chcialem dolaczyc sie do dyskusji bo nurtuje mnie jedna rzecz:
Otoż mam w swojej astrze tez to radio tylko nie VDO ale Delco Electronics (CDR500), niestety zadnego kodu do niego nie dostalem, prosze mi powiedziec w jakich sytuacjach mam sie spodziewac wpisania kodu???? (np po wyciagnieciu akumulatora????) i jesli nie posiadam do niego kodu to co mnie czeka (pewnie jakas wizyta w oplu albo co) i ile kosztuje zdjecie/odczytanie kodu??

Cytat:
2004-02-12 08:47:37, Kwiatki pisze:
heh - sorka - jest jeszcze pare innych kombinacji klawiszowych w tym radyjku - takie jak regulacja glosnosci wraz ze wzrostem predkosci jazdy

a jakie sa wogole kombinacje do tego radia i serio jest cos takiego ze robi sie glosniej jak zwiekszam predkosc ??

[ wiadomość edytowana przez: tommek82 dnia 2006-08-07 12:28:50 ]

mam instrukcję obsługi w formie elektronicznej CDR-a500, ale nie umiem jej tu wstawić???? Jak ktoś chce niech da e-maila to mu wyślę.

moze dobrze by bylo wrzucic na klubowego FTPa -jesli tam tego jeszcze niema ------wtedy kazdy se by mögl sciägnäc