| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-02-03 09:55:18 Okazuje się że mam wersję bez stopów w klapie - są tylko na bokach. Zaglądwłem do środka i nie ma kabelka od stopu, a w oprawce żarówek brakuje styku. Czy ktoś już robił coś podobnego, bo na forum nie znalazłem, a bardziej mi się podoba z czterema stopami. Po prostu fajniej wygląda. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-02-03 12:35:35 Dzięki panowie!
Czyli do roboty. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-12-19 22:57:46 no to moge stary post pociagne do gory Stop lewy - należy poprowadzić przewód do żólto/zielonego kabelka w złączu lamp w blotniku Stop prawy - taki sam przewód należy poprowadzic do żóltego kabelka w złączu lamp w prawym blotniku. gdzie znalezc te zlacza w blotnikach?? dzieki |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-12-20 23:25:43 Ja mam wsadzony przekaźnik od nexii. W sklepie nie bzo do Espero wic dobrali mi odpowiednik. Działa już ze 4 lata.
Ale nie wiem jaki to jest dokładnie. Gdzie to odczytać ? Sprawdziłem w książce nr tego przekaźnika to 96149299. Jak już pisałem ja mam inny (od nexii). [ wiadomość edytowana przez: maltoron dnia 2004-12-20 23:45:21 ] |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-21 11:59:46
Maltoron jak możesz to zpisz wszystko co jest tam napisane i zapodaj na forum. Myślę, że jakoś, wspólnymi siłami, rozwikła się zagadkę tego przekaźnika. Dobrzy by było gdyby podeszły te przekaźniczki co do świateł, te za 7zeta. Ja sam bym sobie taki przekaźniczek zamontował, tym bardziej, że jak stoję na światłach to zawsze mam wciśnięty hamulec. Więc obiążenie u mnie jest zdść zaczne na przewodach. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-12-21 13:09:02 Ten przekażnik był olbrzymii ledwo domknołem klapke.
Oczywiście ze sprawdze. |
LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2004-12-21 13:47:37 Nie rozumiem dla czego myslicie ze cos jes przeciazone przeciez na stop jest podawany dokladnie taki sam prad jak na pozycyjne a one swieca caly czas i nic sie nie dzieje a kable stosowane w samohodach maja wzglednie maley opor wiec nic im nie bedzie |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2004-12-21 14:16:26
Boze, nienawidze takich kierowców. Równa droga, a on mi swieci tymi , niedaj boze czterema, stopami po oczach
No własnie nie taki sam, bo zarówki swiateł pozycyjnych mają po 5W, a swiateł stop po 21W. Czyli prąd do kazdej zarówki swiateł hamowania jest cztery razy większy niz do swiateł pozycyjnych. ----------------- czasem tu zaglądam |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-21 14:50:48 Adam4302 pisze:
A mi to wcale nie przeszkadza, że ktoś mi świeci STOPAMI! Jak by Ci ktoś trzy razy w dupę wjechał to byś się tak nie pieklił. Jak parę lat temu pracowałem w Rajchu to właśnie tam się nauczyłem trzymać nogę na hamulcu, żeby nadjeżdżający gość widział, że stoję. Tam wszyscy tak robią. Kiedyś tego nie stosowałem, ale jak juz wspomniałem odkąd dostałem kopa w dupę to tak robię. Ba, powiem więcej, jak widzę, że ktoś się do mnie zbliża a ja stoję to nawet na moment puszczam hamulec, by zaraz znów zaświecić Gostkowi hamulcem po gałach niech wie, że powiniem hamować. I co w tym dziwnego??? Jeżdże dość ostro, więc widząc kogoś kto nie stoi na stopie wnioskuję, że albo jedzie pomału, albo się rozpędza. A to właśnie przez takich jak Ty muszę gwałtownie hamować. Wieć Drogi Admie, STOPY są po to żeby nimi ostrzegać innych uczestników ruchu, a nie po to żeby było ładniej. I właśnie dlatego mam ich 4 szt. Pozdrawiam Paweł |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2004-12-21 16:07:30
NIe chodziło mi o to ze stojąc jako ostatni w szeregu masz noge na hamulcu, tylko o przypadek gdy stoisz w korku albo na czerwonym swietle, za tobą stoi samochód, którego w zaden sposób juz ostrzegać o tym ze stoisz nie musisz, on i tak juz stoi. Tylko o takim przypadku mówie, natomiast z całą resztą masz całkiwitą racje, ja robie tak samo. I jeszcze zawsze patrze w lusterko czy ten za mną czasem nie ma ochoty mnie walnąć. Ale z drugiej strony jak ktoś Ci ma wjechać w tyłek, to i swiecenie mu po oczach swiatłami nie pomoze ----------------- czasem tu zaglądam |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-12-21 16:08:03
To wszystko ok i też uważam że im więcej stopów tym lepiej (czytaj bezpieczniej), też trzymam nogę na hamulu jak stoję na światłach, ale tylko jeśli stoję ostatni. Bo też mnie wqrwia jak stoję już spokojnie za kimś, za mną tyż sznurek, a koleś cały czas daje mi po oczach lampą równą przeciwmgielnemu. Dlatego zawsze jak już widzę że za mną ktoś się zatrzymał, puszczam hamulec i zaciągam ręczny w razie potrzeby |
LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2004-12-21 16:47:20 Czepiaj sie czepaj a jak juz wchodzimy w szczeguly to zakladaja ze w instalacji przy wloczonym silniku i wcisnietych stopach jest 12V to ntezenie na stopach jest 4.2 raza wieksze niz na pozycyjnych |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-12-21 18:02:37 No dobra żeby było wszystko jasne.
Przekażnik jest od Nexii więc i nr katalogowy jest inny, ale pasuje.
A teraz poprosze ekspertów o opinie - jak to mozna zastąpić. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2004-12-21 19:51:27 czyli z tego co zrozumialem po wlozeniu tego przekaznika musze jeszcze kable przeciagnac ze skrzynki pod kierownica do klapy?
|