Klasyk 125p?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanie do kolegów posiadających klasyczne nadwozia.
Jakim symbolem (numerem) było oznaczane nadwozie do '74 roku,powinno to byc na tabliczce znamionowej?

Mogę sprawdzić na tabliczce w swoim '73 - ale dopiero w weekend, gdyż stoi na działce.W dowodzie rejestracyjnym (stary) w miejscu RODZAJ NADW. mam natomiast tylko -------

Ja mam rocznik '71.Nadwozie ma numer 85960.Nie ma żadnych dodatkowych symboli, a sam numer wybity jest na prawym przednim nadkolu(fartuchu) w komorze silnika,nie zaś jak w późniejszych DF na ściance pod podszybiem.

Cytat:
2004-02-04 01:46:22, kaovietz pisze:
Ja mam rocznik '71.Nadwozie ma numer 85960.Nie ma żadnych dodatkowych symboli, a sam numer wybity jest na prawym przednim nadkolu(fartuchu) w komorze silnika,nie zaś jak w późniejszych DF na ściance pod podszybiem.

Zdrap troche lakieru przed numerem to pewnie zobaczysz jescze FSO 115C. Moj klasyk ('69 rok) mail taki wlasnie numer, w dokladnie tym miejscu o ktorum mowisz.

zgadzam sie z kosa tylko roznica byla jeszcze w pojemnosci silnika(1300 lub 1500) i zmienialo sie oznaczenie
sprawdze to dzisiaj albo jutro z zaleznosci kiedy wroce do domu i dam znac

Cytat:
2004-02-04 10:11:52, Kwadrat125 pisze:
zgadzam sie z kosa tylko roznica byla jeszcze w pojemnosci silnika(1300 lub 1500) i zmienialo sie oznaczenie
sprawdze to dzisiaj albo jutro z zaleznosci kiedy wroce do domu i dam znac

Roznica byla, ale na silniku i tabliczce. Buda w sedanie niezaleznie od silnika mial oznaczenie fso115c. silniki zas w zaleznosci od pojemnosci- 1300 - 116C 1500-115C

a to fakt moj blad

Też kiedyś miałem klasyka dokładnie 2 tygodnie. Rok produkcji 1970 ( data pierwszej rejestracji 1970.01.01 ) - 46599 nadwozie. Kupiłem go tak faktycznie dla silnika który w nim siedział. Silnik polonez, skrzynia 5 - oczywiscie w podłodze, nowa deska z nowymi zegarami, kwadratowy most, nowa atrapa kierunki, tylnie światła, nowe wloty w słupkach...
Piękny był to fiat

rok 1969 sinik 1300
na tabliczce
kabina : 115C.4.176/
silnik : 116C.076/

nr na kabinie:
*115C4*176*_ _ _ _ _ _*

U mnie pod maską mam dokładnie tyle samo informacji co PG, nic innego nie ma Tyle za ja mam rok 71

Witam!
Dzięki Panowie za odzew. PG,dokładnie o taka informację mi chodziło.
Pozdrawiam