| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2002-10-23 18:57:25 Nie |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-10-23 23:10:44 Ze względu że myjnie automatyczne szkodzą w znacznym stopniu powłoce lakierniczej, ograniczyłem wizyty na automyjniach do minimum. Sam myję moją esperynkę np. w Carmanie lub na stacji Vitaj ( puławska kierunek Piaseczno) gdzie żeton kopsztuje 3zł i wystarcza na 3 min. Trzy żetony i samochod mam umyty , nawoskowany, spłukany wodą zdeterminalizowaną. W trakcie używam miękkiej gąbki i szmatki flanelowej. Następnie samochód suchą szmatką wycieram do sucha ( oczywiście profile drzwi itp. też). Cały koszt to nakład pracy w wymiarze 20 min. i 9 zł za Karchera ( posiada on 4 programy: 1.mycie z szmponem, 2. spłukiwanie, 3. hydrowoskowanie, 4. spłukiwanie wodą zdeterminalizowaną). |
jafi Warszawa | 2002-10-24 09:16:52 Diackonku a gdzie dokładnie jest Carman i Vitaj ??? Hm? |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-10-24 22:47:01 Stacja Carmana jest na dolinie służewieckiej jadąc od strony czerniakowskiej w stronę ursynowa (skąd jestem |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-23 11:34:23 Wczoraj mnie podkusiło co by umyć swojego Esperaka. Pojechałem na myjnię, wszustko ładnie, wyjechał czyściutki. Postawiłem samochód na parking, gdzie stał sobie parę godzin, aż tak do 23.30, kiedy to udałem się na zakupy (tak, tak...).
Zamek zamarzł oczywiście, ale od czego mamy kluczyki. Dojechałem do sklepu (cholernego Hitu vel. Tesco) i próbuję otworzyć drzwi - niestety bezskutecznie Wracam do samochodu (facet obok już śpi, he, he - pewnie żona za zakupy poszła Przed 29 umyję go tak jak sąsiad na parkingu - płynem do mycia szyb |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-12-23 14:11:47
QLogic, gdzie ty mieszkasz?? Ursynów??? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-23 17:00:11 Nie, na Targówku, a ten Hit (Stalowa) to osławiony już w kilku programach był - jak kradną na nim samochody i o jakichś dzieciakach ze Szmulek. Boję siętam samochód zostawiać, ale sklep jest czynny 24h na dobę i parking jest bez żadnych krawężników to się poślizgać zawsze można (choć na środku stoi (jeszce A Ty umyłeś samochód, czy dalej brudasem jeździsz? [ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2002-12-23 17:03:55 ] |