MotoNews.pl
0 Wyważenie kompletnego układu korbowo-tłokowego [126p] (38289/0)

Wyważenie kompletnego układu korbowo-tłokowego [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy znacie jakiś profesjonalny zakład który się tym zajmuje?? Najlepiej okolice Czestochowy, czyli śląsk, ale niekoniecznie.
Chodzi mi aby ktoś się do tego przyłożył i srobił to dokładnie.
Wchodzi też w gre odciążenie i cała modyfikacja......
Dodam tylko że będą inne tłoki (większe )
może korbowody od Polo.....
Niewiem poprostu potrzebuje jakiekolwiek info....
Dzwoniłem do Kałuży, ale oni tego nierobią....
Z góry dzięki za jakiekolwiek info...

Trzeba było Kałuży zapytać się kto może coś takiego robić i gdzie. On powinien wiedzieć najlepiej.

Chojnacki to robi z tego co się orientuje, zajrzyj na jego stronke i zadzwoń do niego

Ej spoko przeciez nie jestem tempy.. zapytalem o to gdzie można, ale gosciu powiedział że nie wie gdzie to robią.....
Chojnacki znów nierobi części, on tylko robi całe silniki, niewykonuje usługi!!
Myslę że kałuża niechce się już brać za Malce.. więc powiedzieli że tego nierobia..... Przecież kiedyś robili różne cuda....

niestety tak jak mowisz...wielcy gury....nie chca juz robic malcow...

W sumie to im sie niedziwie... ile można wziąść za coś do malucha.... I juz chyba maja dość słuchania "chyba pana poj***"
Niestety na CC lepiej sie zarabia.. 2500-3500 za przygotowanie silniczka łyka... a w Maluszku za 500 PLN.... nikt Ci tyle nie da...
Ale czasami troszku przesadzaja... ale co im zrobisz...
Jutro z rana mam dzwonic do Goduli... moze on mi pomoze.....
A Henrich coś takiego robi???
Czy wogule ktos takiego robił u siebie??

Cytat:
2004-02-04 15:40:32, Garii pisze:
W sumie to im sie niedziwie... ile można wziąść za coś do malucha.... I juz chyba maja dość słuchania "chyba pana poj***"
Niestety na CC lepiej sie zarabia.. 2500-3500 za przygotowanie silniczka łyka... a w Maluszku za 500 PLN.... nikt Ci tyle nie da...
Ale czasami troszku przesadzaja... ale co im zrobisz...
Jutro z rana mam dzwonic do Goduli... moze on mi pomoze.....
A Henrich coś takiego robi???
Czy wogule ktos takiego robił u siebie??

Godula robi wyważanie u Kusia. Ja 2,5 roku temu za całą operację wyważania w wałem i dociskiem dałem 50zł, a przez Godulę pewnie będzie przebicie 400%

spróbuj bezpośrednio:
Kuś J. i W. Warsztat Samochodowy
32-004 Staniątki 503 gm. Niepołomice,
woj. małopolskie, pow. Wieliczka
tel. (012) 281-88-81 fax. (012) 281-88-81

Wielkie dzięki schwepes!!! Wiedziałem że Ty mi cos pomożesz
Właśnie wcześniej dzwoniłem do Goduli i odebrała jakaś niekumata baba i właśnie cos wspominała o jakims Kusiu że im to wykonuje, ale że tylko wyważa i nawet dos dokładnie to wykonuje.
Może ktoś wie jeszcze coś może bliżej Cze-wy??
Jak się coś ciekawego dowiem to dam Wam znać
Dzięki i pozdro.

Dzisiaj dowiedziałem się bardzo ciekawe rzeczy!!! I odrazu mówie że mnie to bardzo zaciekawiło.
U p. Goduli jakiś mechanik powiedział... " że w maluchach NIEWYWAŻA sie układu korbowo-tłokowego..... tzn. wyważa się, ale że jest to silnik dwucylindrowy i tłoki chodzą razem, należy silnik tzw. niedoważyć o ok. 30% i jedynie jedna firma może mi to zrobić. Oczywiście w zakłądach w BIELSKU tam gdzie produkowali malce..."
Gościu z rozmowy wydawał się na naprawdę kompetentnego....

Znów zaraz zadzwoniłem do pana Kuśa, tego co Goduli wszystko wyważa.... I on mi powiedział ze w zasadzie niewyważają korbowodów i tłoków... Tylko same wały i koła zamachowe ze sprzegłem...
Ale zacząłem go męczyć i powiedział że może to wszystko dla mnie wykonać... Czyli odciążenie i wyważenie całości....

I teraz niewiem już nic....
Podejrzewam, że u Goduli mówił mi o wyważeniu DYNAMICZNYM.
A u Kuśa o STATYCZNYM.
Co o tym sądzicie??
I macie może jakieś wieści czy w Bielsku by mi takie coś wykonali.. gdzie to pytać.. gdzie pukać??
Za info wielkie dzieki

Pany niemożecie mi dalej pomusz??????
Bo dalej stoje w miejscu....
poważyć wszystko i tak to zostawić???
Myślę że lepiej było by to dokładnie zrobic...
Ci co mieszkają w bielsku.. nic niewiecie???

Cytat:
2004-02-07 00:31:17, Garii pisze:
Pany niemożecie mi dalej pomusz??????
Bo dalej stoje w miejscu....
poważyć wszystko i tak to zostawić???

wyważyć dynamicznie wał z kołem zamach. i dosciskiem, a tłoki z korbami na identyczną masę i tyle starczy.. ja mam tak i 8000obr jest mojemu silnikowi nie straszne

OK dzięki.. Czyli wszystko wysyłam do p. Kuśa.
Mam nadzieje że bedzie wiedział co robić....
Jak oceniasz tego gościa schwepes??

gosc jest ok
wywaz uniego wal , kolo ,i docisk
a z korb zdejmij ile sie da i wyrownaj masy to samo z tlokami

ja mam silnik zlozony na tlokach 86 mm seryjnych korbach
i wale i zrobilem nim 12 tys km i nic sie nie urwalo

Polo

a nie orientujecie sie ile taka usluga kosztowac bedzie w przypadku wywarzenia koła zamachowego, wraz z wałem i dociskiem z silnika SOHC?...rownierz interesuje mnie wywazenie ukł korbowo - tłokowego?

macie pojecie?

Cytat:
2004-02-07 07:32:31, Garii pisze:
Jak oceniasz tego gościa schwepes??

podobno najlepszy specjalista od tej roboty w małopolsce. ja jak miałem robiony silnik to musiałem czekać 2 tygodnie, bo Kuśiowie byli na urlopie, a tuner nie zleca wyważania nikomu innemu.. zresztą godula przygotowując fury do sportu też korzysta z jego usług..

A ja dzwoniłem do pana Kuś i powiedział, że w maluchu nie można wywarzyć wału czy to prawda.
I czy można wywarzyć korbowody pod wał albo wał pod korbowody

Odświeżam temat bo chciałbym się dowiedzieć gdzie można wyważyć wał korbowy z korbami i kołem zamachowym w okolicy Wrocławia.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Danio

A może ktoś wie gdzie taką usługę wykonają na wysyłkę.

a moze edytuj ku*** swoje posty co?????

Toki nie denerwuj sie jak by edytowal to by sie temat nie odswierzyl i dalej bylby gdzies daleko

danio przecierz Ci mowilem ze wysylaj i ci zawioze wywarze w ogole co chcesz ci zrobia a numer telefonu postaram sie na jutro ci zalatwic