Sportowy zawias w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O ile obciąć sprezyny zeby ładnie obniżyć fiacika??? I czy wiąże sie to z wymianą amorów czy też mogą zostać seryjne??

Witam ziomka-wariata....tutaj przeczytasz cos o obcinaniu sprezyn do 126p

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=35556&c=0&hq=obcinanie+spre%BFyn&f=25

pozdro Mariusz

Witam.. Dzieki za info Mustang. Pozdrówka Tomek

Witam!
Mam pytanie do wszystkich posiadaczy maluchów , którzy zmieniali zawias na sportowy.

Czy możecie mi podac liste czesci potrzebnych aby to zrobic tzn. co potrzebne :spręzyny, amortyzatory i co jeszcze.

Bede wdzieczny jesli podacie mi nazwe producenta który w/g Was robi najlepsze zawieszenie do malucha.

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie przedniego zawieszenia- co radzicie zrobić aby je usztywnic?

Przeznaczenie Malucha- do KJS-ów

Bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi

Pozdrawiam

Maciek ::

[ wiadomość edytowana przez: longin dnia 2004-02-04 18:22:02 ]

profesjonalny zawias to bilstein i nic go nie zastąpi.jesli chcesz taniej to resor wyklepac na 11 cm i dolożyc pióro,tylnie spręzyny oddac do kowala do scisnięcia a amortyzatory do utwardzenia.a tak w ogóle to jest na forum coś takiego jak WYSZUKIWARKA !!

No właśnie!! Wyszukiwarka!!

no i przed wszystkim artykul lukasza na stronie klubowej

http://www.toptuning.pl/fiat/html/tuning_a/zawieszenie_126/zawieszenie_126.htm

Dzieki za informacie Mountez już przeczytałem i wsumie wszystko mi sie wyjasniło.
Chciałbym sie dowiedzieć jeszcze jaki jest koszt amorów Krosno Spotr??
Pozdrawiam Tomek.

http://www.toptuning.pl/fiat/html/tuning_a/zawieszenie_126/zawieszenie_126.htm
Pozdro Tomek

jak się te zawiasy montuje? drzwi mi coś opadły. sprężynki jakieś bilsteina sie stosuje?

Cytat:
2004-02-04 22:56:56, bull35 pisze:

Chyba zaden bo ich juz nie robią... tzn jak się o nie pytałem to mówili ze juz nie robią...

Popytam sie moze gdzieś sie uda jeszcze je dostać ale dzieki za info. Jak sie coś dowiem to dam jakiegoś znaka jesli devilmick Cie to jeszcze interesuje.
Pozdróweczka Tomek

Cytat:

Potwierdzam - Krosno Sport jest już raczej nie produkowane. Ale możesz popytać w hurtowniach może mają jeszcze jakieś starocie. Ja kupiłem w hurtowni Vega na os. Teatralnym ostatnie dwie sztuki na przód - amory z 1999 roku o numerach seryjnych 74 i 75 . Na twoim miejscu bym utwardzał - np. na ul. Mogilskiej (Mexol)

Cytat:
2004-02-05 01:03:59, dommel pisze:
Na twoim miejscu bym utwardzał - np. na ul. Mogilskiej (Mexol)

utwardzaja tez te nierozbieralne? jaki koszt? robil ktos cos takiego u nich?

Cytat:
2004-02-04 23:30:27, Putin pisze:
jak się te zawiasy montuje? drzwi mi coś opadły. sprężynki jakieś bilsteina sie stosuje?

a to dobre....

Cytat:

Kawal czy z twojego profilu ktos to napisal F&F Member to pisze ? bo to pytanie zalatuje pytaniem dziecka z przedszkola

Dzieki wszystkim za info. Dommel nie omieszkam zaglądnąć na Mogilską jeszcze ze to jest niedaleko mnie.
Pozdro Tomek

Koszt utwardzenia na Mogilskiej to 60PLN/szt. Nie ma znaczenia czy rozbieralne czy nie. Ja kupiłem na giełdzie po 10PLN/szt dwa całkiem sprawne nierozbieralne amorki krosno i je tam przerobiłem. Dodam jeszcze, że z mojego doświadczenia wynika iż kluczowe znaczenie ma utwardzenie sprężyn i ich obcięcie oczywiście. Jak nie wiesz gdzie to polecam kowala na Zabłociu (pan Zuba).

Cytat:
2004-02-05 11:03:09, Maczos pisze:
Cytat:

Kawal czy z twojego profilu ktos to napisal F&F Member to pisze ? bo to pytanie zalatuje pytaniem dziecka z przedszkola

ehe.

[ wiadomość edytowana przez: Putin dnia 2004-02-05 22:48:51 ]

Witam.
Dommel jak możesz to podaj dokładny adresik paza Zuby a udam sie tam jak najpredzej. Jak byś mógł mi napisać ile on bierze za robote byłbym wdzieczny.
Pozdrowienia Tomek