Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pizang Polonez Caro Chorzów | 2004-02-05 00:27:47 Nie pamiętam imienia, ale nazwisko chyba było Gąsior. To było 12 lat temu ![]() |
![]() herek Fiat 125p Apollo Green Grodzisk | 2004-02-05 01:35:33 pojedz do mieszalni lakierów, jakiejś konretnej...Standox,Spies Hecker, DuPont może RM...spośród ofert linii lakierów ww firm powinni mieć twój kolor...w Spies Heckerze widziałem metaliki Polski Fiat '7x... ![]() |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-02-05 09:52:39 Pizang:
To ciekawa historia! Napisz jaki masz dokladnie model, 1.6 GLE, 1.6 GLI?? Masz jakies ciekawe wyposazenie? Slyszalem o takiej serii w kolorze zlotym wlasnie dla pilkarzy, ale nigdy nie widzialem nawet na zdjeciu ![]() Obawiam sie, ze oryginalnej zaprawki nie znajdziesz ![]() Z niecierpliwoscia czekam na jakies fotki - jezeli masz cyfrowke, to chyba nie bedzie problemu? ![]() Dbaj o swoj wehikul, bo jest wyjatkowy! Pozdrawiam Adamus |
Pizang Polonez Caro Chorzów | 2004-02-05 11:20:25 No wiec jest to Polonez Caro 1.6 GLE. Dodatkowe wyposazenie to:
piekny zloty lakier ![]() alufelgi (model "szprychowy") kubelkowe siedzenia (chyba inter-grocklin) tapicerka zolto-czarna ospojlerowanie w kolorze nadwozia centralny zamek plastikowe nadkola Moj ojciec kupil go wlasciwie nowego od pilkarza i trzymal w garazu ![]() Mimo to blacharka trzyma sie dzielnie (pare malych ognisk rdzy) bo moj ojciec dal go do porzadnego zabezpieczenie a poza tym zabezpieczyl go Rust Evaderem. Ja oczywiscie dolozylem gaz. Niewiele bylo przy nim robione (np. swiece zmieniane 6 lat temu ![]() ![]() W weekend zrobie kilka zdjec i oczywiscie pochwale sie na forum. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-02-05 11:22:57 Jeszcze numer nadwozia i Adamus byłby zachwycony ![]() Pizanq - tak jak wspomniał Adamus dbaj o ten rarytas - i czekamy na zdjecia Panowie - lakier L-120 to jest podstawowy kolor z palety FSO - Kolory lakierów |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-02-05 11:46:27 A moze ktos wie czy byly jakies inne "specjalne" serie polonezow?
Ciekawa sprawa z tymi pilkarzami... moze gornicy mieli black limited edyszyn na przyklad? ![]() |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-02-05 11:56:09 No pewne, ze byly, seria Polonezow Coupe trafila w 1983 roku do dyrektorow huty lenina w Krakowie ![]() Oczywiscie numerem nadwozia bylbym zachwycony! ![]() ![]() Acha: to ospojlerowanie jest oryginalne? Z 1992 roku? Czy to jest Orciari? Pierwszy raz Orciari pojawilo sie w 1993 roku oficjalnie ![]() Pozdrawiam Adamus [ wiadomość edytowana przez: adamus dnia 2004-02-05 11:57:50 ] |
![]() Saghat Miłośnik FSO Kraków | 2004-02-05 12:07:56 Witam. Prawie identyczny Polonez stoi na moim osiedlu dwa bloki dalej. Nie posiada tylko ospoilerowania. On też trzyma się w całkiem dobrej kondycji, a był (jest?) prawdopodobnie w posiadaniu Mirosława Waligóry. [ wiadomość edytowana przez: Saghat dnia 2004-02-05 23:24:34 ] |
Pizang Polonez Caro Chorzów | 2004-02-05 13:18:44 GDA: lakier L-120 nie jest standardowy. Standardowy to 120 - zloty olimpijski. Tez myslalem, ze to ten (w koncu to z olimpiady ![]() ![]() adamus: ospojlerowanie jest oryginalne. Byly jeszcze owiewki ale odfrunely ![]() |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-02-05 13:32:22 Dzieki za numer - teraz juz jestem zachwycony ![]() Zdjec nie moge sie juz doczekac ![]() Numer lakieru 120 to to samo co L-120 o ile sie orientuje. Oczywiscie rozne egzemplarze moga sie troche roznic po tylu latach- Twoj stal glownie w garazu, wiec jego barwa jest pewnie idealna. Pozdrawiam Adamus |
![]() KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2004-02-05 23:02:55
Jasne, a ziemia jest plaska i basta. W zeszlym roku dorabialem lakier do mojej gabloty, a ze powstal tenze lakier nietypowo (pijany lakiernik zmieszal kilka puszek), to w Gdansku za 80 zl dorobili mi litr + rozcienczalnik + utrwalacz. I czekalem tylko jeden dzien. Odcien jest nie do poznania (lub nie do Wroclawia). |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-02-06 08:28:57 Witam Kolege! ![]() Ale to nie jest oryginalna zaprawka, nie? ![]() W przypadku starszych samochodow lepiej dobrac kolor w mieszalni, niz sugerowac sie tylko numerem lakieru. Z wiekiej lakier plowieje, zmienia odcien itd. Adamus |
Pizang Polonez Caro Chorzów | 2004-02-07 16:16:15 Zgodnie z obietnicami dzisiaj zrobilem zdjecia swojemu Polonezowi Caro, ktory to ma ciekawa historie. Zostal kupiony przez mojego ojca od pilkarza, ktory gral na olimpiadzie w Barcelonie 1992 roku (polacy zdobyli wtedy srebro). Jak widac samochod ma bardzo ciekawy kolor. W ksiazce serwisowej pisze ze to L-120. Czy L-120 to to samo co 120 czyli "złoty olimpijski"? Wydawalo mi sie ze widzialem puszke z farba 120 i to nie byl ten kolor (bardziej srebrno-zloty byl).
Samochod ma tez alu felgi, centralny zamek i swietne fotele kubelkowe. Flage UE nakleil moj rodzic - pewnie pod spodem nie ma farby ![]() Po kliknieciu mozna zobaczyc znacznie wieksza wersje obrazka. Sorry, ze taki ttroche brudny jest, ale nie mialem czasu go umyc. W kazdym razie kolor widac ![]() ![]()
|
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-02-07 16:24:07 Nawet jeszcze sie trzyma ![]() |