MotoNews.pl

Kody usterek wyświetlane na TID???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć wszystkim!!!!!
nie wiem może już było o tym (nowy jestem)
słyszeliście o wyświetlaniu kodów usterek na TID'a?
Ponoć jak się przytrzyma dwa guziki od ustawiania zegarka to na wyświetlaczu pojawią się kody usterek (jeśli są jakieś) ????
pozdrawiam!!!!!!!

jakiego opelka masz na mysli.

ps. pierwsze slysze o kodach wyswietlanych na tid'zie.

hej !!
więc jest to astra I 1.4 16V.
wciskasz oba przyciski od radia na ok. 3s. (na włączony silniku) pojawia się litera F oraz "12" czyli wygląda to na początek testu. miga 3 razy potem wyświetla się (u mnie) "95" i to wszystko, a jeszcze jedno na koniec pokazuje aktualną prędkość
ciekawe co?

Normalnie aż sprawdze u siebie ??

Damian, w Vectrze B napewno tak nie ma. Na tid'zie czy mid'zie pokazywane sa informacje czujnikow (plyn, klocki, zarowki itp.) i usterki automatycznej skrzyni.

oba przyciski od radia ???

zoltar 75 - jakie przyciski ??

sorka
rzecz jasna nie od radia tylko od ustawiania zegarka na TID.
obydwa naraz na 3-4 sek.

Bardzo ciekawe jak tylko będę miał okazje to sprawdze to.

ja pier...le....

... jak mi sie wlaczy transmisja video z miss mokrego podkoszulka california'04 to bede musial zaplacic abonamant za satelite czy nie ???

zaraz po pracy lece i bede naciskal... jak cos sie spali to chyba zoltar75 bedziesz mial klopoty...

Cytat:
2004-02-05 23:19:47, zoltar75 pisze:
cześć wszystkim!!!!!
nie wiem może już było o tym (nowy jestem)
słyszeliście o wyświetlaniu kodów usterek na TID'a?
Ponoć jak się przytrzyma dwa guziki od ustawiania zegarka to na wyświetlaczu pojawią się kody usterek (jeśli są jakieś) ????
pozdrawiam!!!!!!!

Pociskasz jednocześnie oba przyciski nad wyswietlaczem /w Astrze/i pokazuje ci kody usterek.Ale one dotyczą tylko instalacji radiowej, zegara, datownika.Cyfry 95 oznaczaja,że radio nie jest fabrycznie montowane i nie ma z niego sygnału na wyswietlacz.W czasie jazdy przyciśniecie obu tych przycisków pokazuje predkość rejestrowana ze skrzyni biegów a nie z szybkościomierza.Dobre jak zmieniasz koła na większe,bo możesz porównać ile ci naddają,ale to działa tylko do 53km/h.Pozdrawiam!!!

Cytat:
2004-02-06 12:08:32, harry pisze:
ja pier...le....

... jak mi sie wlaczy transmisja video z miss mokrego podkoszulka california'04 to bede musial zaplacic abonamant za satelite czy nie ???

zaraz po pracy lece i bede naciskal... jak cos sie spali to chyba zoltar75 bedziesz mial klopoty...

Będziesz placił za abonament,ale dodatkowo otrzymasz z TIDA wodotrysk!!!

Cytat:
2004-02-06 11:40:53, rmickey pisze:
Damian, w Vectrze B napewno tak nie ma. Na tid'zie czy mid'zie pokazywane sa informacje czujnikow (plyn, klocki, zarowki itp.) i usterki automatycznej skrzyni.

Czy mógłbym prosić Cię o blizsze objaśnienie jak wywoływać te informacje.Jak załączyć zegar do ustawiania czasu z RDS. Kombinuje w/g instrukcji i nic mi nie chce zadziałać, ale instrukcja jest z innej Vectry B i może trzeba postępować innaczej?Moja instalacja radiowa jest fabryczna z radiem Philips Car 400 + 10 glosników.Pozdrawiam!!!

Pociskasz jednocześnie oba przyciski nad wyswietlaczem /w Astrze/i pokazuje ci kody usterek.Ale one dotyczą tylko instalacji radiowej, zegara, datownika.Cyfry 95 oznaczaja,że radio nie jest fabrycznie montowane i nie ma z niego sygnału na wyswietlacz.W czasie jazdy przyciśniecie obu tych przycisków pokazuje predkość rejestrowana ze skrzyni biegów a nie z szybkościomierza.Dobre jak zmieniasz koła na większe,bo możesz porównać ile ci naddają,ale to działa tylko do 53km/h.Pozdrawiam!!!
[/quote]

i to się nazywa wyczerpująca informacja.
dzięki

www.asterka.2max.pl to strona na której znajdziesz duzo ciekawostek na temat Opla Astry!! Pozdrowionka!!!

U mnie w Astrze II kombi 2001 jak wcisnę 2 przyciski naraz wyświetla się tylko prędkość następnie test wyświetlacza i przechodzi do stanu normalnego. Nie wiem dlaczego ponieważ powinno być : ,,F 12'', następnie trzykrotnie powinna być wyświetlona liczba trzycyfrowa z kodem błędu (jeśli takowy jest) a u mnie nie ma czujnika temperatury więc trzykrotnie powinna się wyświetlić liczba ,,171'', dopiero potem prędkość chwilowa oraz test wyświetlacza (wszystkie pola naraz).
Jeśli ktoś wie dlaczego lub ma tak samo to czekam na info.
Pozdrawiam.
KYNIO

W tych cyfrach zawiera się również informacja o wersji softu w k. pokładowym

Cytat:
2004-02-06 21:23:03, dulczas pisze:
Cytat:

Czy mógłbym prosić Cię o blizsze objaśnienie jak wywoływać te informacje.Jak załączyć zegar do ustawiania czasu z RDS. Kombinuje w/g instrukcji i nic mi nie chce zadziałać, ale instrukcja jest z innej Vectry B i może trzeba postępować innaczej?Moja instalacja radiowa jest fabryczna z radiem Philips Car 400 + 10 glosników.Pozdrawiam!!!

informacje z czujników są standardowo wyświetlane na MID'dzie, nie trzeba nic wywoływać.
Mam takie samo audio fabryczne jak Ty (Car400 i 10 głośników) i też nie mogę ustawić zegara żeby brał czas z RDS'u.

Cytat:
2004-02-18 10:17:51, rmickey pisze:
Cytat:
2004-02-06 21:23:03, dulczas pisze:
Cytat:

informacje z czujników są standardowo wyświetlane na MID'dzie, nie trzeba nic wywoływać.
Mam takie samo audio fabryczne jak Ty (Car400 i 10 głośników) i też nie mogę ustawić zegara żeby brał czas z RDS'u.

Dowiedziałem sie w ASO, że nie ma instalacji do opcji ustawianie czasu z RDS.Trzeba by dołączyć w odpowiednie wtyki kabel!!! Ale to duperela nie warta zachodu!Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.