| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2004-02-06 01:08:58 Dzisiaj dostalem mandacik 100 zlociszy za wjechanie w uliczke osiedlowa gdzie byl znak zakaz ruchu.Bylo pod spodem ze nie dotyczy mieszkancow itd.itp.Czarne koszule byly nieugiete i nie bylo tlumaczenia ze jestem tylko biednym studentem i jechalem do tego bloku do kolegi |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-02-06 09:11:02 ja tez ich nie lubie. A codziennie jezdze do pracy glowna ulica po ktorej jedzic nie mozna, bo ponoc deptak i czesto sie do mnie dowalaja... i czesto musze idiotom tlumaczyc, ze mam pozwolenie. ale generalnie jak mi taki ciul macha lizakiem, to go zlewam i jade dalej. zawsze moglem nie zauwazyc. Po co w ogole ta formacja istnieje? Do blokad i brania lapowek chyba.... Podobno pracuje tam sporo ludzi, ktorych nie przyjeto lub wywalono z policji. Tak stwierdzil policjant kiedys.... |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-02-06 15:26:46 Ja tez mialem przeboj z czarnymi.
Za parkowanie- tak juz poza znakiem parking, nikomu nie wadzac- i jak wszyscy stalem. Po prostu pod uczelnia jedna, taki tlum ze nie byulo gdzie stanac, ja egzamin, spiesze sie, no i stanolem. Wrazam a tu mandacik za szybka- rozesmialem sie, wyjolem, i otwieram fure, a tu leci do mnie(spieszyl sie jakby go w piety palilo). Dzien dobry, dziendobry, pogadalismy- a on ze do samochodu zaprasza- a tu mandacik, na poltorej stowki, + PKTY karne(za parkowanie-az zdziw) Maglowalem sie z nimi pol godziny chyba, ale nie dalo rady - musialem zaplacic! Zawsze skubancy tam przyjezdzaja w sobote/niedziele, jak ludzie zaocznie maja zajecia. Wiadomo, zaoczny, placi za studia, jezdzi autem, to ma z czego placic! Zawsze od poniedzialku do piatku jest jeszcze wiekszy hardcore na tym parkingu, i wtedy ich nigdy nie ma! A pamietacie taka reklame jakiegos banku? jak stawali wszyscy tam gdzie nie wolno, i szla policja i wstawiala mandaty i buty po kolei? No i gosc podjezdza, zrobil w banku interesy, wrocil, i w ostatnim momencie wziol, cichcem wsiadl do auta i odjechal jak juz mu manadat mieli wypisac. No to ja tez raz tak mialem- z tym ze nie przy banku |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-02-06 16:53:14 Ale punkty dostales??? Te normalne, na prawko??? To te dziady borowe maja takie uprawnienia?
|
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-02-06 20:36:57 Nikt ich nie lubi oprócz Policjantów, którzy sie cieszą, że Strażnicy robią za nich "czarną robotę" (stąd kolor odzieży Pozdrawiam PS Za parkowanie kiedys sie do mnie przyczepili pod jedna z krakowskich uczelni (czekałem na moja obecną żonę), ale ponieważ byłem w aucie nie wypisał niczego.... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-02-06 22:19:09 dokladnie. A zeby bylo zabawniej, to wjezdzam na parking strzezony ,do ktorego innego dojazdu nie ma (pio.94). Wiec niby jak mam wjechac....
dodam, ze to wlasnie przez brak miejsc postojowych i zakaz wjazdu zdechl handel na piotrkowskiej. I poki lataja po niej ci kretyni z blokadami malo kto bedze tam cokolwiek kupowal... pomijajac ceny. No ale takie to glupie zarzadzanie miastem.... a jeszcze przypomniala mi sie smeszna historia ze straznikiem. Kiedys na mnie macha, wiec ja olew i jade dalej, z 50 m. i skrecam do "swojej" bramy. Spokojnie parkuje, a ten squbaniec truchtem za mna gonil.... i oczywiscie "czemu nie stanalem" itp. A ja pytam "to wy mozecie zatrzymwac?" i spokojnie sie oddalam. Facio sie wpienial, cos tam gadal i na koniec wsadzil mi kwita za wycieraczke, bo ja go zlalem i odszedlem. Kwit wyrzucilem. Innym razem stalnalem, a ten od razu z tekstem: pan mi wczoraj jezyk pokazal!!! no to juz tak buchnalem smiechem, ze az mnie policja straszyl i staly tekst: pan pisze i wsadzi za wycieraczke, o tam zaparkuje, bo m sie do pracy spieszy.... mowie Wam, najlepej traktowac ich bez szacunku, to sie odczepiaja... zlew, wysmiewka i juz wiedza, ze nie wygraja.... Tylko warunek: musza byc sami, bez policjanta. Bo do policji respekt trzba miec. I z policjantem zawsze ja uprzejmie i grzecznie gadam. a dla straznika nie jestem mily. Bo tak. |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2004-02-08 00:28:16 A co do uprawnien to maja w tej chwili niemalze takie jak policja nawet z radarem stac moga.Jedynia jesli chodzi o bron to maja ograniczone troche prawa.A wlasnie powiedzcie mi co bedzie jesli nie zaplace ?Co za to grozi ?.I ile np. naliczaja odsetek po jakims czasie ?.Pozdrawiam |
DeeJay SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-02-08 09:52:17 Od mandatu nie są naliczane odsetki. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-02-08 12:28:18 Nie dali mi pktow, nic mi nie dali, a to wszystko przez to ze zgubilem 5 dych, ale to chyba u nich w samochodzie |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-08 23:35:02 Jakiś czas temu pod szpitalem stanołem i zaprowadziłem córke na zabieg wracam o coś za wycieraczką ?a za plecami parka pani i pan strażnik (texasu) |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-02-09 11:22:39 Ja ostatnio w Poznaniu zaliczyłem 100,-PLN i 1 punkt karny od Straży Miejskiej za zatrzymanie się za znakiem zakazu postoju. Poszedłem sobie do kina, a że Multikino mam jakieś 200m od domu, więc no... normalka... musiałem podjechac samochodem, coby się nie zmeczyć... |