MotoNews.pl

Przewody

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dzisiaj padły mi przewody (C16NZ), proszę o pomoc jakie wybrać.
na rynku jest ich tyle??? ale na pewno macie pewne doświadczenie które warto kupić a które omijać?
Tylko proszę nie radźcie mi kabli za taką cenę.
Pozdrawiam

Ja założyłem przewody JANMOR czy coś w tym rodzaju, polecił sprzedawca, ale okazało się, że to badziew po trzech miesiącach musiałem wymienić i kupiłem CHAMPION, ale czy to dobry wybór nie wiem.

Cytat:
2004-02-06 13:31:45, biadun pisze:
Ja założyłem przewody JANMOR

Janmor to mała polska firma - jaki know how oni mogą posiadać

ŻADEN po prostu kabel - kup firmowe!

Wlaśnie mi też sprzedawca polecił przewody Janmor, że niby sprawdzone i są dobre. Ponoc ta firma robi jakieś lepsze i gorsze.
Nie wiem ale one kosztują 53PLN???
W Wawie pytałem te same 115??? to tak na marginesie
Pozdrawiam

jak chcesz miec naprawde dobre przewody to kup NGK.

Z tego co pamiętam C16NZ ma kolektor po stronie świec !?
Kable muszą być zakończone "zbieraczami ciepła"!!! lub musisz mieć orginalne (dodatkowe) fajki !!!
Najlepsze kable WN eobi NGK , ale wspominałeś coś o cenie...
Niezłe też są Power Tec-i .

Te kabelki Power-Tech i są włoskie czy angielskie, bo różne opinie słyszałem??

NGK: Tak
Champion: Mozna sobie je w dupe wsadzic !!!

Tylko i wyłącznie przewody i świece NGK!!!! Zdecydowanie najlepsze chociaż nie tanie.Przejechane mam 147tkm i przewody NGK nie ruszane od nówki, a świece BKR5EK wymieniane co 60tkm.Po takim przebiegu wygladaja prawie jak nowe, ale bałem sie,że pęknie izolator i porysuje cylinder!!!Naprawde bardzo, bardzo polecamtę firmę./Koniecznie z napisem Made in Japan!!!/.Pozdrawiam!!!

Gdzie w Wawie można kupić przewody NGK i ile będą kosztować??
Dzięki za info. Reklam jest dużo natomiast towaru jakoś nie widziałem????
Pozdrawiam

Ja jezdzilem E16NZ-em 3 lat ana przewodach champion
i mialem 0 problemow... moge polecic... no chyba ze teraz zaczeli
chlam produkowac...
A swiece rzeczywiscie NGK...

Wracając do tematu, są jakies specjalne kable do rekomendowane do LPG???
Elektrycy zawsze uczulają że przy jeździe na LPG przewody są bardziej eksploatowane???
Wydaje mi się że jednak dobrej klasy przewody załatwią sprawę.
Pozdrawiam

Panowie Uwaga!!!
Pojawiły sie produkty markowane niby przez NGK ale produkowane w chinach .
Dowiedziłem sie o tym przypadkowo bo poszedłem kupić świece i koleś mówi 9zł za szt. ale przypomniało mi sie ze znajomy ma tez hurt. poszedłrm i mówi mi po 12zł, wiec ja ze ścieme wali i wtedy okazało sie gdzie tkwi problem.

Potwierdzeniem tego moze byc to że kupiłem poprzednio tanio świece i padły po 10000km a normalnie przejezam na NGK 25000 do 30000 i profilatycznie wymieniam

Na NGK musi być napisane made in FRANCE

Cytat:
2004-02-09 08:58:14, citylodz pisze:
Panowie Uwaga!!!
Pojawiły sie produkty markowane niby przez NGK ale produkowane w chinach .
Dowiedziłem sie o tym przypadkowo bo poszedłem kupić świece i koleś mówi 9zł za szt. ale przypomniało mi sie ze znajomy ma tez hurt. poszedłrm i mówi mi po 12zł, wiec ja ze ścieme wali i wtedy okazało sie gdzie tkwi problem.

Potwierdzeniem tego moze byc to że kupiłem poprzednio tanio świece i padły po 10000km a normalnie przejezam na NGK 25000 do 30000 i profilatycznie wymieniam

Na NGK musi być napisane made in FRANCE
popieram !!!
coś z NGK nie tak,
miałem jednoelektrodówki i po 35 tyś, wymieniłem na nowe takie same tylko z NOR AUTO, i chodzą gorz ej.....