Porzebny lakiernik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

Mam pytanie poszukuje lakiernika (dobry i i niedrogi) w okolicy Mikołowa.

Pozdrawiam Markus

Cześć !
Markus, skontaktuj się z Hermim - z pewnością coś ustalisz

Słuchajcie - a ile (tak orientacyjnie oczywiście) kosztowałoby malowanie naszgo Espero tylko z zewnątrz - środek zostaje (jedynie drzwi też od środka).

No i czy zna ktoś z Was lakiernika mieszkającego blisko mnie (Kotlina Kłodzka), no chyba, że ktoś w Wawie przez weekend by sie wyrobił

Żeby lakiernikowi, który zna się na robocie chciało ruszyć do tego "tyłek" to musisz przeznaczyć 2 - 2,5 nawet do 3 "kafli".

Do tego dochodzi koszt materiałów (lakier, podkład, rozpuszczalniki, utwardzacze, itp).
Podejrzewam, że za mniej niż 4 - 4,5 kafelka tego nie zrobisz.

Dlaczego?
A choćby dlatego, że rozmontowanie samochodu, zmatowanie i odtłuszczenie każdego elementu + dalsza obróbka przed malowaniem to straszna robota (nam z autopsju, więc naprawdę w temacie się orientuję)

Później nalezy to wszystko poskładać z powrotem.

Poza tym (tak dla ciekawskich) koszt obsługi samej kabiny lakierniczej jest na tyle wysoki, że za mniejsze pieniądze po prostu taka robota się nie kalkuluje.

Odradzam natomiast lakierowanie całego autka metodą "zaklej szyby i inne elementy gazetą a potem machnij po wszystkim chmura lakieru"
Takie rozwiązanie zazwyczaj nie niesie za sobą pozytywnych rezultatów.

Tak, żeby nie być nieszczerym, to powiem, że ostatnio zakupiłem do ogrzewania kabiny lakierniczej 1700 l. oleju opałowego i ... całość zniknęła przez okres 3 tygodni

To naprawdę nie jest tanie "hobby", co przekłada się na ceny samego lakierowania.

Jeśli jesteś w stanie podjechać do Rudy Śląskiej to mógłbym Ci pomóc . Mam znajomego lakiernika (20 lat praktyki), z tym że obecnie jest bezrobotny i wali same fuchy po garażach. Z tym że przez niego auto pomalowane w garażu wygląda nawet lepiej niż pomalowane w jakimś warsztacie. Przy tym gościu jest niemożliwie tani. Mi też malował espero i z czystym sumieniem go polecam. Za usunięcie rdzy i pomalowanie wszystkich drzwi od listwy w dół, łączenia koło rtylnych drzwi i dookoła tylhych lamp wziął mi 500zł!! Na warsztacie chcieli za to 1500. Nikt mi nie chce wierzyć, że facet tak pomalował auto w garażu. Jeśli więc masz pod ręką jakiś garaż to daj znać. Podjechałbyś to byście się umówili Jak co to daj znać

Witam
Wielkie dzieki Pepton na pewno skorzystam z oferty (jak uzbieram troche grosza) . Mozes mi dać swój numer komórki odezwe sie na pewno. Także jak bede miał trochę wiecej kasy skorzystam na pewno. (mam garaż)

pozdrawiam markus

P.S. kontakt do mnie 606802118