Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2004-02-08 18:22:00 Najłatwiej go znależć po zdjęciu szybkosciomierza, po lewej stronie, tak mniej więcej nad tą małą plastikowa półeczką.
|
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-02-08 19:19:40 W moim Fiacie (listopad 1989) przerywacz jest nad plastikową pułeczką w okolicy "obudowy" ssania i otwieracza maski.
Mam połączony elektroniczny przerywacz od kierunkowskazów i awaryjnych - prosto wpinany wtyczką. |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-02-09 11:41:22 BTW moze ktos wie gdzie znajduje sie przerywacz w Polonezie Caro 1993 ? KObieta w sklepie z czesciami mi powiedziala ze jest wbudowany w mikroprocesor i kosztuje 180zl ale cos mi sie wydaje ze tak bylo dopiero w PLUSACH ? Pozdrawiam |
![]() JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2004-02-09 12:10:51 Do JARBAR - jak jest to model z nowymi zegarami to przerywacz jest faktycznie zintegrowany z mikroprocesorem i jest to ten najwiękrzy układ w bezpiecznikach po lewej stronie. Steruje on wszystkim znaczy ogrzewaniem szyby, wycieraczkami, awaryjnymi, kontrolką stopu i innymi zalezy od wersji. |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-02-09 14:37:39 jacu no zegary mam okroagle to chyba nowe co ? Bo w plusach byly jeszcze inne. Kurcze to nie pozieszyles mnie. W tej chwili poki co jest w miare ok ale swiruje mi kierunkowskaz prawy a wszystko inne juz wlasciwie wykluczylem. Czyzby czekala mnie wymiana procesora ? Oj nie byloby dobrz e ![]() |
![]() Patryk_153_PTK Vauxhall Omega ELITE Zabrze/Gillingham | 2004-02-09 17:41:03 Urządządzenie mikroprocesorowe masz przykręcone do ściany grodziowej po lewej stronie w głębi za zegarami, kosztuje ok 100zł. Kierunek zaczyna Ci szybko migać po naciśnięciu hamulca? To wymiana raczej nie pomoże wina jest w złej masie |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-02-09 18:26:40 O patryk zobaczy na to nie zwrocilem uwagi ze moze to byc przy naciskaniu hamulca. Ale nie jednak nie bo moge stac bez wcisnietego hamulca i tez swiruje. I tylko jedna strona. Spraqwdzilem zarowki, styki, poczyscilem i wszystko ok. Ale dalje mu sie czasami zdarza. Jak sie zrobi cieplej to moze jeszcze sprawdze dokladniej |
![]() JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2004-02-09 19:16:20 Jest jeszcze jedna możliwość, zamień żarówki z lewej na prawą stronę w lampach znaczy. Przerywacz sprawdza obciążenie i być może któraś żarówka zdycha. Więcej o elektronice stosowanej w polskich samochoach dowiesz sie ze strony /www.hybryd.com.pl Ja aktualnie adoptuję HYBRYDA H-167XA do DF. Jak zamontuję to wyślę całą dokumentację. |