Biale zegary w Punto - Help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka

Mam pewien problem, ponieważ kupilem białe tarcze zegarów do Punciaka mojego Ojca i nie za bardzo wiem jak sie za to zabrać a, nie chcę nic zepsuć. Jeśli ktoś z was wie jak to zrobić żeby nic nie urwać, napiszcie...

Pozdrawiam

Hello moim zdaniem zasada jest taka sama jak w każdym innym aucie, wszystko trzeba robić ostroznie z precyzja zegarmistrza, do zdejmowania wskazówki najlepiej uzywać pensaty i ewentualnie małych wkretaków. Proponuje przeczytać opisy montazu na stronkach internetowych jeast tego dużo!! A jesli robileś to już w jakimś innym aucie z tym sobie terz poradzisz!!

przychylam sie do wypowiedzi poprzednika = zwlaszcza ze trzykrotnie ja powtorzyl

ostatnio przerabialem licznik od omegi b - ciezko w niej bylo zdjac wskazowki - ale lekkie ich podgrzanie suszarka pomoglo - co jeszcze - wazne zeby ich nie szarpac tylko sciagajac - nie wiem jak to powiedziec - hmmm probowac podwazyc i stopniowo zwiekszac sile - przytrzymujac w bezruchu na kilka sekund - ja tak robilem i elegancko poschodzily

pozdrawiam i zycze owocnej pracy

Dobrze jest wskazówki podwarzać na zasadzie "wajchy" wtedy powinna leciutko zejsc ale nie urzywać do tego zadużo siły zeby nie popsuc. A na ciepło tak jak pisał Rutkus to wsumie nie głupi pomysł.
Pozdrawiam Tomek

Ja u sebie nie scagalem starej orginalnej tarczy i wskzowki. Nakleilem nowa na starą. Tylko trzeba zrobic male naciecie -tak zeby potem nie bylo widoczne. No i w tej metodzie zegary nie sa podswietlane od spodu lecz za pomoca diody UV. Ja mam rozpraszającą. niektorzy stosuja pare punktowych. efekt super!!