Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-02-09 10:38:15 Trochę oststnio rychtowałem autko (mycie, pastowanie i takie tam) i zauważyłem, że nie pali się kontolka braku płynu w pryskawkach. Zajrzałem i zobaczyłem przy pompce zbiorniczka rozłączone kabelki (kostki), więc je podłączyłem. Konrolka zaczęła się palić, tyle, że nie zgasła nawet jak nalałem płynu na maksa, a jak ruszyłem wycieraczkami strzeliło i wywaliło bezpiecznik. No to rozłączyłem, ale czy ktoś z szanownych kolegów nie wie przypadkiem co to za kostki i dlaczego tak robi? |
piotr-ek | 2004-02-09 10:41:26 Bo połączenie tych kabelków nie wystarczy aby działał pomiar poziomu spryskiwacza. Inny zbiornik (chyba) jest potrzebny. |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-02-09 11:52:18 Czyli rozumiem, że czujnika nie ma i trzeba dokupić. Tylko w takim razie po cholerę te kabelki i do czego są podłączone, bo jak napisałem powodują świecenie kontrolki i zwarcie na bezpieczniku (czujnik dokupiony ma chyba własne kable)? |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2004-02-09 12:09:20 Kabelki dokupionego czujnika wpina się właśnie w tą istniejącą wiązkę ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-02-09 12:56:10 To że jest wtyczka (a raczej bniazdko) w wiązce, do której podłącza się czujnik, to rozumiem i się nie czepiam, bo to jest normalne. Chodziło mi o tą drugą końcówkę, wychodzącą z pompki i najwyraźniej do czegoś podłączoną, bo powodującą zwarcie po wetknięciu do wiązki. |
![]() markus Espero 1,5 DOHC Mikołów | 2004-02-09 18:58:23 Witam
Nie musisz nic kombinować po prostu kup sobie czujnik do poziomu płynu spryskiwacza (ma jeden wtyk) przerób go i podłącz go do gniazda (z wiązki pasował bedzie tylko jeden nie ma innej mozliwości) i bedzie ok. Nie podłaczaj ich tak jak to robiłeś. Ja zrobiłem z poczatku tak samo i efekt był taki że lampka sie świeciła cały czas ale nie ruszyłem wycieraczkami tak jak Ty to zrobiłeś. Nie wiem do czego służy druga końcówka z wiązki zostawiłem ja zaizolowana. Jak nie wiesz jak przeobic czujnik moge pomóc. pozdrawiam markus |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-02-09 20:27:49 czujniczek kosztuje ok 35 złoty z całum zbiornikiem (uzywany) w katowicach ul.3 maja(przy skrzyzowaniu z ul.Bogucicka) przynajmniej był w czwartek(5.02) |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-02-11 08:38:04 Dobra, dzięki panowie!
Myslę (bo czasami mi się zadarza ![]() |