Kolektor mam i ja - czyli Eltec pod podwoziem!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W piątek odebrałem auto po instalacji kompletnego układu wydechowego w firmie Eltec.
Mam więc obecnie rurowy kolektor wydechowy wraz z plecionką, trzy tłumiki (tam gdzie były ich oryginalne poprzedniki)- a wszystko to zrobione ze stali nierdzewnej - czyli teoretycznie nieśmiertelne...
Jak to brzmi - zajebiście pięknie!!, silnik mruczy jak widlasta szóstka o pojemności 5 litrów, co ciekawe jest zdecydowanie cichsze niż było przed montażem kolektora!!! Jak tylko nagram dźwięk wydechu to podeślę filmik...

No a jak jeździ - powiem że już po samym wydechu jeździł lepiej ale po kolektorze to juz naprawdę jest mocno odczuwalna róźnica. Jedynkę moge zerwać na każdym zakresie obrotów podczas jazdy, dwójka zapina się w długim poślizgiem , silnik ciągnie do 7 tys.obrotów bez wrażenia końca mocy.... generalnie jest pięknie. Podjadę niedługo na hamownię i zobaczymy co wyjdzie.
Ale co by nie wyszło to wrażenia z jazdy są więcej niż pozytywne.
Warto było wydać te 2 tys.zł..... i na to poszedł mój aparat...

Ale jest lepiej coraz lepiej.... a wałeczek Świątka za tydzień lub dwa...
Mam nadzieję że zejdę poniżej 8 sekund....

[ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2004-02-09 17:24:17 ]

Cytat:
Mam nadzieję że zejdę poniżej 8 sekund....

Bardziej interesujace bedzie XX do 200km/h... Jak mozesz to potestuj.

Gratuluje

i właśnie to jest dla mne przykład prawdziwego i sensownego tuningu

Wiktor

To prawda. Maćkowy kolektor jest śliczny i dlatego... jestem następnym klientem Wojtka z El - Tec'a na podobną zabawę

Łukasz Gajer ma moje fotki a więc czekam na publikację... czekajcie i Wy

Zanim Łukasz upora się z fotkami, pozwolę sobie wstawić owe, wykonane zaraz po zakończeniu prac nad kolektorem, ponieważ uważam, że naprawdę element jest tego wart

o kurna blaszka

Właśnie... blaszka jest zdecydowanie najfajniejsza

Jeśli funkcjonuje tak jak wygląda to ....

tak, tak - blaszkę trzeba natychmiast usunąć - pomimo ,ze taka fajna

no tak bogaci ludzie bogato zyja

nie no chlopaki umarlem....orgazm estetyczny

No to czekamy na testy. Chyba spocik w lutym zrobimy na CARGO tak by MaciekGT mógł zaprezentować swojego potworka

Trochę spawy nie podszlifowane.

Cytat:
No to czekamy na testy. Chyba spocik w lutym zrobimy na CARGO tak by MaciekGT mógł zaprezentować swojego potworka

Bardzo dobry pomysl tylko zeby pogoda wypalila

Moglbys podac koszty pelne ... wyglada to fajnie ... dzialac pewnie tez dziala...

Naturalnie jak zwykle naszym braciom z Korei wżuciłem fotkę do ich galerii, co by też mogli się trochę popodniecać

EL-TEC u Koreańców

Zerwij z nimi kontakty - obciach swoimi cyrkowymi wozami nam tylko robią.

NO no wygląda Słcznie i to jest ewnie jego najwiekszy atut.!
materiały użyte też pewnie niczego sobie...

ALE..... zawsze jest to ale z tego co pamietam to konstrukcja dobrego kolektora rurowego ma na celu wygładzenie fali oraz spokojne jej łaczenie się no nie.? A u ciebie 4 rury schodzą się naraz do jednej hhmm sory ale to niejest optymalne rozwiazanie zresztą sam wiesz to doskonale bo pewnie też studiowałeś budowe układy wydechowego... jak dlamnie sliczne cacko do podziwiania i słuchania no spewnością poprawia też osiągi nie w takim stopniu jak profesional w N grupowych bolidach ale napewno poprawia...