Szybkość działania forum - Jak chodzi u Was ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie...
Proszę o podanie na jakich łączach 'pracujecie' i mniej więcej podać jak to wszystko u Was chodzi.

Ostatnio dostałem informację że forum pracuje słabo i z długimi przerwami stąd ten post. Oczywiscie nigdzie indziej się nie ruszamy !!!

jak możecie to wypowiedzcie się również tutaj...
motonews.pl/forum/?op=fvt&t=38816&c=0&f=5

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-02-09 23:15:25 ]

W porónaniu np do streetracing.pl to tutaj jest słabiutenko.
Tuning.pl działa porównywalnie.
Tyle ze tutaj w godzinach szczytu naciskasz np odpowiedź i czekasz ...... I zwykle wyłaczam i nie wiem czy post doszedł bo nie chce mi sie czekac.
Teraz tego nie ma ale dosc czesto sie to pojawia niestety...
Ale nie ma nerwów sa gorsze Fora ( i moderatorzy )

posiadam lacze 512kbps i forum dzila calkiem niezle tylko jak pisze CZUCZU w godzinach szczytu jest troszke ciezko ale to przeciez nie jest jedyne forum na motonews.pl
Pozdrawiam

no ostatnio działa tragicznie np po naciśnięciu na "odpowiedz na post" do tego pytania czekałem 3 minuty, normalnie to trwalo 2 s.

czasem jest tak że czekam i czekam i czekam i dalej czeka i w końcu.............Nie mozna wyświatlić strony , a czasem bywa że chodzi normalnie, nie mam problemu z innymi stronami.

Ja też jestem na 512kbps (Autocom) i bywa, że forum łąduje się niemiłosiernie długo. Teraz jest OK.

Ogólnie przyłączam się do opinii gwynblade-a.

Ja mam stałe łącze 2MB,na 20 osób.W godzinach popołudniowych to naprawde masakra.Czeka sie i czeka Pod wieczor lepiej,a w nocy tak koło 12-1 w nocy to super

no u mnie też ostatnio nienajlepiej o tej porze jest ok, ale popołudnie to masakra. muszę otwierać posty używając opcji "otwórz w nowym oknie", bo inaczej bym nie wytrzymał

ja mam 512kb/s i chodzi mi różnie, czasem raz dwa, a czasami naprawde długo. Czyli są wahania.

512 i chodzi ostatniego czasu slabo ale widze po wypowiedziach innych ze nie tylko u mnie

Cytat:
2004-02-09 23:20:31, dommel pisze:
Ja też jestem na 512kbps (Autocom) i bywa, że forum łąduje się niemiłosiernie długo. Teraz jest OK.

Ja mam dokładnie to samo, jak chodzi to chodzi, ale często go przyblokowuje się także nieraz 2-3 min czeka się na reakcję.
Andrzej

Umnie też chodzi kiepsko a niekiedy widze tylko ze niemoze strony wyswietlić. Wczesniej chodził owiele lepiej.

A ja mam modem 56 V.92 i chodzi dobrze raczej...nigdy nie miałem zadnych kłopotów...
Pzdr.

Ja naleze do sieci w ktorej zlacze DSL 10 MB,,tylko ze to jest na ponad 50 osob..ale ogolnie nie narzekam na tempo wczytywania forum..tak jak reszta osob..tak i ja zauwazam zwolnienie pracy w godzinach szczytu..ale ogolnie jest ok..pozdroowka Mariusz

ja mam 512 na dwóch z czego ja wiekszośc czasu siedze więc korzystam z wiekszości tego transferu i szczerze od jakis 2 tyg. w godzinach 14-22 nie da sie u mnie siedzieć bo poprostu forum się tragicznie ślimaczy

Pozdrawiam
Kuner

Mam 2 Mb/s i czasem wogole nie udaje mi sie wejsc na serwer.
Albo pojawia sie komunikato przekroczeniu czasu albo o braku mozliwosci odczytania bazy. Czesto tez zdarza sie,ze forum otwiera sie okolo 5-6 min. gdzie normalnie przy maksymalnej ilosci postow na stronie naogol zajmuje to klika sekund!

w poludnie musze kilka razy probowac bo najczesciej mi sie pojaiwa "nie mozna wyswietlic strony" troche to dziala na moj uklad nerwowy...

ja mam stałe łacze nie znam jego parametrów ale forum czasami strasznie sie ślimazy ale zdarza sie tak ze właczy sie je drugi rz i wszystko jest ok nie wiem czym to jest spowodowane

Jam mam SDI prawdopodobnie 10MB i podzielone na 12 osób i tez jest tak samo jak wczesniej koledzy opisali.
Czasami tez pojawia sie taki komunikat : "zapytanie bo bazy sie nie powiodlo" wyskakuje to w takiej osobnej ramce i jak tam naciskne ok to stona wraca mi do forum głównego. Co jest najciekawsze to tylko dzieje sie na forum F&F na inne wchodze spokojnie

1MB - i chodzi woolno , czasem jest dobrze ale raczej większość czasu strasznie zwalnia , trzeba czekać na wyświetlenie postów , na wysłanie nowego , inne str. chodzą dobrze-szybciej. dawniej było o wiele lepiej!!

512....zaleznie od pory forum dziala szybciej lub wolniej, czasami tylko jest problem jak napisze cosik i wysylam post...trwa to dosc dlugo....