Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegafan Pełnoprawny Klubowicz Omega włocławek | 2004-02-11 20:39:40 to wtedy by było 130KM w C20NE to tak jak jednostki 16V ino że ta by była jeszcze lepsza
zastanawiające????????? |
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2004-02-11 21:14:35 Czy jest coś takiego dla silnika X20SE czyli dwulitrówki 8 zaworowej w Omedze B? |
Duke Opel Omega Koszalin | 2004-02-11 21:33:26 a nie bedzie do c25xe? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-02-11 21:53:45 Pasy na aucie dają + 30 koni... Ale musi być szeroki pas ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-02-11 22:23:21 Sądze, że 3 stykną.
Bo i z trzema masz lepszy efekt niż z tymi "super" chipami... To są brednie ludzie !!!. Za 300 zł nie będzie 15 koni, za 3000 też !!! ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2004-02-12 02:25:16 przyznam panowie ze zarty macie interesujace ale od tego sa inne miejsca na OKP. sadze ze przesadzacie. mysle ze tomaszeek chce dobrze - mowi ze ma dostep to ok, wam sie nie podoba to powiedzcie ze w to nie wierzycie a nie wysmiewacie sie i przeliczacie paski z dresow na km. no bez jaj, ja mam poczucie humoru, ale sa pewne granice. dla mnie to bylo obrazliwe potraktowanie kolegi z klubu, jesli przesadzam to powiedzcie. to w sumie tylko moje zdanie. co do chipow to sie nie wypowiadam bo sie nie bardzo znam na tym. owszem jak czytam gazety i widze ze chiptuning np fabii kosztuje 2700 to ceny podane przez tomaszeek'a wydaja sie podejrzane ale nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec
pzdr |
![]() Slawek BMW E36 Szczecin | 2004-02-12 13:45:44
Pewnie, ze moze dac... Tylko w jaki sposob? Ano poprzez zmiane mapy zaplonow i skladu mieszanki A jakie to ma skutki? Wieksze zuzycie paliwa, zwiekszenie emisji szkodliwych zwiazkow, pogorszenie kultury pracy i skrocenie zywotnosci silnika... |
![]() herbol opel cieszyn / kraków | 2004-02-12 16:30:42 troche przesadzasz. co prawda jestem przeciwnikiem gotowych chipow pod konkretny motor, bo kazdy powinno sie indywidualnie stoić, ale takie wnioski o chipach wyciagniete nie wiadomo skad so smieszne. wiec zeby nie byc goloslownym to moze opowiem troche o chipie na wlasnym przykladzie:
silnik c20xe czyli 2.0 16v, czyli 150km i 196Nm. po chipie zrobionym w firmie V-tech w krakowie jest 169KM i 215Nm, wyniki potwierdzone na hamowni bezwladnosciowej V-tech oraz na obciazeniowej MAHA 3000 w jastrzebiu zdroju. spalanie tylko nieznacznie wzroslo, poprawila sie za to kultura pracy silnika, zostal wygladzony wykres momentu co powoduje ze samochod sie lepiej zbiera z dolu i rownomiernie przyspiesza. nie jest to zaden ekstremalny program wiec zywotnosc silnika sie na pewno nie zmniejszy. co do ceny - kosztowalo mnie to co prawda chyba 1200zl ale przy tak duzym silniku efekty sa zauwazalne i chip jest godny polecenia. moim zdaniem nie oplaca sie tego robic w malym silniku, bo za te pieniadze wzrost mocy o 5KM mija sie z celem. lepiej dolozyc sobie do lepszego auta. to tyle na ten temat - swoje 3 grosze dorzucilem |
![]() DrA eS ... | 2004-02-12 16:50:16
Moze wykresik ?? Wtedy nie bedzie goloslownie ![]() |
![]() herbol opel cieszyn / kraków | 2004-02-12 21:09:25 chetnie bym go pokazal - tylko niestety nie mam skanera. jak komus bardzo zalezy moge poslac poczta polska ![]() |
Szybki Atra Van Bydgoszcz | 2004-02-13 01:34:39 Oto stronka na, której dokładnie opisane i wydaje mi się, że prawdziwie są możliwości wzmocnienia silnika także poprzez chip (jedna z zakładek).
Slawek myślę, że troch zbytnio uprościłeś sprawe i to jednostronnie. Tomaszeek chętnie bym sprawdził jaki efekt da chip kolegi. Gdyby była możliwośc przed zakupem jazdy próbnej (moim wozem) to jestem potencjalnym nabywcą.
Kolego to nie pesymizm tylko dbanie o forsę. |
![]() Slawek BMW E36 Szczecin | 2004-02-13 02:06:28
Jasne, ze uproscilem ![]() pozostaje bez wplywu na cokolwiek... Chyba nie ma takich naiwnych, ktorzy sadza, ze uzyskaja dodatkowa moc bez jakiegos kompromisu? |
![]() DrA eS ... | 2004-02-13 08:38:05
Hehehe... to tak jak z tymi szescioma sekundami... PS. Szybki moze wlasny wykresik wstawisz ?? Do Swiatka nie masz daleko... a jak sie szesc sekund potwierdzi to zwracam honor... i koszty hamowania ![]() |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2004-02-13 09:19:19 Słyszałem coś o gościu co zrobił w Cali Chip tuning w silniku 2.0 8v (115 KM) na Hamowni było sprawdzane auto i po zachipowaniu wykres dokładnie pokazał 129 KM
Po za hamownią auto sprawdzali na pasie, staneły 2 Calibry z takimi samymi silnikami tylko że ta jedna zachipowana, na starcie identycznie, ale czym szybciej tym lepiej szła Calibra z chipem (na wysokich obrotach chip coś dopiero dawał) Więc myśle że jest realny taki chip, ale co do ceny to mam wątpliwości bo gości zapłacił coś ponad 1500 zł |