Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Gerpi samara 3d Kraków | 2004-02-13 19:03:16 Mnie również się przeklęta pompka zepsuła więc zakupiłem nową rosyjską. NIE POLECAM!!! Wyglądem przypominała coś ze sklepu zabawkowego, cała z plastyku i do tego ciężko trafić na taką, która działa. Oddałem więc do sklepu i zakupiłem worek z pompką do poloniusza. Ale też tak mam, że raz działa, raz nie. Może to kwestia tego żeby dobrze skręcić opaskami wszystkie połaczenia przewodów... Who knows... ![]() |
![]() Gerpi samara 3d Kraków | 2004-02-13 19:09:26 Co do otwarcia maski to po różnych próbach podważania śrubokrętami i innymi sprzętami zdecydowałem się odkręcić przednią atrapę tzn. tą cześć z wlotami powietrza i nie pamiętam dokładnie czy też odkręcałem górny pas czyli to coś plastykowego co jest nad reflektorami i wtedy dostałem się kluczem do sruby zamka maski i po odkręceniu jej w końcu się otwarła.
Ech no to namieszałem troszkę, sorrki za brak fachowego języka i...brak pamięci ![]() Powodzenia |
![]() drvampire SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Kraków | 2004-02-15 21:55:47 Co to za zbiornik do spryskiwaczy z 2 wyjściami? Dwa wyjścia czy pompki są razem ze zbiornikiem? Do jakich modeli to jest? |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-02-16 01:38:15 Heh skad ja znam ten problem... praktycznie od momentu zakupu, a wiec juz blisko 8 miesiecy walcze ze spryskiwaczem i jak na razie przegrywam ![]() ![]() A maska... czasem tez mialem problem zeby otworzyc, ale to raz po lakierowaniu - gdzies tam cos przyschlo chyba, a innym razem na mrozie - chyba przymarzla. Pojechalem na jedna z naszych "rowniutkich" ulic, powstrzasalo i otworzylem ![]() |
Yaroo Samara Bytom | 2004-02-16 12:21:26 JUŻ O TYM PISAŁEM ALE POWTÓRZĘ
Polecam zestaw od skody - Favorit lub Felicja Spryskiwacze dwudyszowe - po 2,5 PLN Pompka x2 - ok 15 zł/szt na szrocie - wszystkie od VW, Audi itp + zbiornik na 2 pompki Ciśnienie supper małe koszty i duża wytrzymałość pompek Jeszcze nie zmieniałem a mam je ok 8 lat - wędrują za mną z auta do auta NAPRAWDĘ POLECAM PRECZ Z ELEKTROZAWORAMI!!!! ![]() ![]() |
![]() Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-02-16 22:54:46 Cześć wszystkim.
Otwarcie maski władzie wiąże sie niestety wmoim przypadku już trzy razy z polozeniem sie pod samochodem a co przy okazji zdjecie oslony silnika czyli blaszki jak to nazwe>dalej co następuje ręką w gore i chwytasz na uszko sprężynu trzymającej bolec maski wystarczy mocno chwycic i pociagnąć spoko gotowe.Ostatnim razem wraz z demont. blachy zajęło to okolo 7 min.Nie polecam w chłodne dni. jak sie dowiedziałem ile do skody kosztuje nowy silniczek do spryskiwaczy to wole zatankować te 13 litrów benzolu. |